krizantem

krizantem
@violetrainb
88 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Kitap neden zihnimde yaşadığım farkındalıkların kelimelere döktüğümde kısa süreli ve zihnimde kalan eylemlere dönüştüğünü açıkladı. Erich Fromm açıkçası cümle yapısı ile özellikle “Bilincin, bastırmanın ve baskısızlaşmanın yapısı” bölümünde beynimi çok zorladı ama çok değerli noktalara değindi. Bilinçdışı ve bilinç diye bir şey pratikte yoktur. “Bilinçdışı = İnsan - toplum normlarıyla bastırdığımız her şey” demektir. İnsan bilinçdışında toplumdaki rolü sebebiyle farkına varmak istemediği her şeyi bilincine getirerek yaşar ise o kişi aydınlanma noktasına gelir. Kendisini tanımış olur. Artık dünyaya baktığında kendi önyargılarını, çocukluk modellerini ve geçmişinde bırakamadığı şeyleri görmek yerine o şeyleri olduğu gibi görmeye başlamış olur. Kesinlikle kolay değildir ancak bunun tek sebebi zamandır. Kişiye kendisi dışında hiçkimse hiçbir şey öğretemez. Aydınlanmaya giden adımlar basitken zor olan kısım adımları devam ettirmektir.
Psikanaliz ve Zen Budizm
Psikanaliz ve Zen BudizmErich Fromm · Say Yayınları · 2017325 okunma
Reklam
Zira yaşamının onu mutlu etmeye yetecek lütuflarla dolu olduğunun henüz farkında değildi.
Sayfa 53
Pek çok yeteneğin ve iyi özelliğin var ama bunlarla gösteriş yapmana gerek yok çünkü kibir bütün yetenekleri köreltir. Gücün bütün çekiciliği alçakgönüllülüktedir.
Sayfa 98

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Boş vakitlerinizi anlamlı ve keyifli hale getirecek küçük işler yapmanızın, evimizin daha rahat ve huzurlu olması için bir şeylere sebat etmenizin daha iyi olduğunu düşünmüyor musunuz? Çalışmak faziletli bir eylemdir ve herkese yetecek kadar iş var. Çalışmak bizi bezginlikten ve yanlış işler yapmaktan kurtarır, hem ruh hem beden sağlığımıza iyi gelir, para ya da modanın vereceğinden daha fazla güç ve özgürlük duygu aşılar.
Sayfa 161
Çünkü o kadar güçlü bir iraden var ki yanlış yola saparsan korkarım ki seni o yoldan çevirmem zor olur.
Sayfa 205
Reklam
42 öğeden 31 ile 42 arasındakiler gösteriliyor.