Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

yağmur

yağmur
@yagmurdur
İstanbul
36 kütüphaneci puanı
204 okur puanı
Ağustos 2019 tarihinde katıldı
516 syf.
6/10 puan verdi
her ne kadar türkiye sinema tarihiyle ilgili temel bir kaynak olarak görülüyorsa da eğer akademik bir sebep olmaksızın sinema tarihi okumak istiyorsanız kesinlikle bunu okumayın. (dümdüz arşiv okusam daha eğlenceli olurdu...)
Türk Sinema Tarihi
Türk Sinema TarihiGiovanni Scognamillo (Jean Gennaro) · Kabalcı Yayınevi · 199858 okunma
Reklam
516 syf.
6/10 puan verdi
Türk Sinema Tarihi
Türk Sinema TarihiGiovanni Scognamillo (Jean Gennaro)
8.5/10 · 58 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
256 syf.
8/10 puan verdi
Sugeçirmez İncil
Sugeçirmez İncilAndrew Kaufman
7.2/10 · 56 okunma
Reklam
"Sosyalizm Anlayışımız" başlıklı yazısında sosyalizmin "prensip olarak tek" olduğunu, ama uygulamada üç ana gruba ayrıldığını belirten Avcıoğlu, kaynağını sınıfsız bir toplum kurma idealinden alan sosyalizmin, "en geniş şekliyle bütün insanların hürriyet, eşitlik ve kardeşlik ilkelerinin ışığı al­ tında, en iyi şekilde yaşamalarına ve gelişmelerine imkan veren bir toplum düzenine ulaşma çabası" şeklinde özetlenebileceğini ve bu hedef ulaşıla­ bilmesi için de üretim araçlarının kamulaştırılmasının zorunlu olduğunu vurguluyordu. Avcıoğlu'na göre, bütün sosyalistler bu noktalar üzerinde anlaşıyorlardı, fkat ayrılık sosyalist toplum düzeninin nasıl kurulacağı ko­ nusunda ortaya çıkıyordu. Bu bakımdan sosyalizm "uygulamada" üçe ay­ rılıyordu: Doğu Sosyalizmi, Batı Sosyalizmi ve Az Gelişmiş Ülkeler Sosya­ lizmi (Avcıoğlu, 1962h). Doğu sosyalizmi koşulların ağırlığı nedeni ile "to­ taliter bir idare altında yürütülebilmişti", Batı sosyalizmi büyük ihtimalle "yumuşak metodlarla" gerçekleştirilebilecekti, az gelişmiş ülkelerde ise çok köklü değişikliklere ihtiyaç vardı, bir "beyaz ihtilal" gerekliydi. İnsani ve demokratik bir sosyalizmden yana olduklarını kaydeden Avcıoğlu'na göre zaten "demokrasi sosyalizmin ikiz kardeşi"ydi. Gerçek bir söz ve teşkilat­ lanma hürriyeti sağlanırsa Türkiye'de sosyalizme demokratik yollardan ge­ çilebileceğini ileri süren yazara göre, eğer iktidarlar demokratik yolları ka­ patırlarsa sosyalistler sonuna kadar savaşmaya da hazır olmalıydı (1962h).
Sayfa 88
Biz tek bir bilim tanıyoruz, o da tarih bilimidir. İnsan tarihe iki açıdan bakabilir ve tarihi doğa tarihi ve insanlık tarihi olarak ikiye bölebilir. Ancak, bu iki yan birbirinden ayrılamaz. İnsanlar var olduğu sürece, doğa tarihi ve insanlık tarihi karşılıklı olarak birbirini koşullayacaktır. Doğa bilimi denilen doğa tarihi burada bizi ilgilendirmiyor; fakat insanlık tarihini incelemek durumundayız. Çünkü ideoloji, neredeyse tamamen, ya bu tarihin çarpıtılmış bir yorumuna ya da ondan yapılan tam bir soyutlamaya karşılık gelir. İdeolojinin kendisi, bu tarihin yönlerinden yalnızca biridir.
yağmur
Bir kitabı yarım bıraktı
Alman İdeolojisi
Alman İdeolojisiKarl Marx
8.5/10 · 696 okunma
1.783 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.