Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bedri Ruhselman

Bedri Ruhselmanİlahi Nizam ve Kainat yazarı
Yazar
8.9/10
134 Kişi
523
Okunma
142
Beğeni
13,2bin
Görüntülenme

Bedri Ruhselman Gönderileri

Bedri Ruhselman kitaplarını, Bedri Ruhselman sözleri ve alıntılarını, Bedri Ruhselman yazarlarını, Bedri Ruhselman yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İşte bir varlık, bir beden bu suretle anlar ki, kendisi bir ruh olmayıp, ruhun kainattaki yansımasıdır.
Ruh ve madde dualitesi
Madde kainatında ruhla madde bir arada bulunamaz. Yani kainatta birbirine doğrudan doğruya direkt olarak tesir eden bir ruhmadde kavramı reel bir kavram olamaz.
Reklam
Varlık dünyaya gelmeden önce yapması gereken işleri tasarlamış, göze almış ve onları yapacağına söz vermiştir. Dünyaya inişi de bu verdiği sözün tatbiki içindir. O halde dünyaya indikten sonra verdiği sözü tutması ve borcunu ödemesi gerekir.
Dünyada yaşayan bir insan, her şeyden evvel vazifesinin ne olduğunu, neye hazırlandığını, nereden gelip nereye gittiğini ve bilhassa biraz evvel tarif ettiğimiz mânâdaki iyilik-kötülük mefhumuna göre nasıl hareket edilmesi lâzım geldiğini bilmelidir. Ve zaten bunları bilmedikçe daha yukarılara, vazife plânına çıkmaya ne lüzum kalır, ne de imkân.
Nihayet gün gelir, ruh; dünyadaki seyahatlerini bitirmiş olarak temiz bir halde ruhani hayata girer. Orada fenalık, karanlık ve hata yoktur. Ve dünyalık son maddi tesirler orada sönmüştür. Orada eski zamanı endişeleri ve acıları yerine, sükunet, huzur ve derin bir emniyet hakim olmuştur. Orada ruh, tecrübelerinin son haddine varmıştır. Artık o, bir daha ıstırap çekmiyeceğinden emindir… Münevver, sebatkar ve tatlı ruhların ortasında yaşadığını hissetmek ne kadar hoş bir şeydir! Hiç bir şeyin koparamayacağı sevgi bağlarıyla onlara bağlanmak, onların ilhamlarına, onlar tarafından anlaşılmış olduğunu, desteklendiğini, sevildiğini duymak ve ölümden kurtulduğunu, asırların değiştiremeyeceği bir gençliğe kavuştuğunu bilmek ne kadar mestedici bir şeydir!...
Biz, varlık denince ruhları hatırlar ve varlığa ilişkin olayların, ancak, ruhlar âlemindeki, mahiyetlerini bilmediğimiz karşılıklarına ait olduklarını anlarız.
Reklam
Bir insan idrakinin, insanlığa ait üst sınır çizgisine varabilmesi için geçirmesi gereken hayatların miktarı, bir sürü özgürlükler ve sınavlar yüzünden her ne kadar kesin olarak söylenemezse de bunun ortalama 500-700 bedenlenme ile sınırlı olduğu bir olgudur.
Dünya okulunu bitirip de henüz vazife almamış insanların geçirecekleri ara planı vardır ki buna yarı süptil âlem diyoruz. İşte bu ara planı açtıktan sonra varlıklar büyük vazife planının ilk kademelerine ulaşacaklar ve asıl tekâmüllerine başlayacaklardır.
Maddesel çıkarlarını sağlamak ve hatta bunu kendisine amaç edinmek durumundan uzaklaşıp işini, gücünü canla başla ve etraftakilere hizmet amacıyla yapabilmek gücüne erişmiş bir varlık artık dünya sınırlarının üst kademelerinden vazife alanlarına atlayabilecek olgunluğa gelmiştir.
Insanlık devresinin bitirilmesinin bir anlamı da vicdan düalitesi unsurları arasındaki karşıtlığın ortadan kalkması demektir
Reklam
Ruhlarla evrenler, bu yüksek prensip karşısında sanki bir aynadan yansıtılıyormuş gibi birbirlerine yansıtılırlar
Evrenler içinde, evrenler üstünde ve ruhlar arasında bulunan her hakikat, Asli Prensibin hakimiyeti ve nizamı altındadır
Bundan ileri bir sezgiye varmak dünyamız için mümkün değildir
Ruhlar, bütün evren cevherleri kavramının üstündedir
İç ve dış kavramları evrene özgü realiteler olduğundan ruh evrenin dışındadır da denilemez.
843 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.