Ekrem Sağıroğlu

Zaman Bilinci yazarı
Yazar
8.3/10
105 Kişi
448
Okunma
22
Beğeni
4.889
Görüntülenme

Ekrem Sağıroğlu Sözleri ve Alıntıları

Ekrem Sağıroğlu sözleri ve alıntılarını, Ekrem Sağıroğlu kitap alıntılarını, Ekrem Sağıroğlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her Müslümanım diyene hitaben;
Her meslek,her sanat ve herhangi bir bilim dalı için eğitim - öğretim, hatta bazen ihtisas gerektiğini biliyor da , mensubu olduğunuzu iddia ettiğiniz Müslümanlığınız için öğrenimi ve bilgiyi niçin zaruri görmüyorsunuz?.. Müslümanlığın, herhangi bir meslek kadar da mı önemi ve ciddiyeti yoktur ki Islâm'ı öğrenmeye kendinizi mecbur ve yükümlü saymıyorsunuz!
Sayfa 60 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
"Bilime beslenen inanç, Tanrıya olan inancın yerini almıştır bugün. "
Sayfa 17 - Düşün yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Kitaplar bir bakıma yiyeceklere benzer. Çünkü yiyecekler vücudumuzu, kitaplar ise ruhumuzu/aklımızı besler. Yarayışlı yemek nasıl iyi çiğnenen ve sindirilen yemekse, kitap da sindirilerek okunmalı. Güzel fikirler zihinlere nakşedilmeli.
Sayfa 116 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
"Bunların kafalarında kitap, midede öğütülen ekmek gibi değil, ambarda bekleyen buğday gibi durur. Nasıl konmuşsa öyledir. Kana ve hayata karışmamıştır. Onların bilgileri ile zekâları arasında münasebet, bir kitapla kütüphanenin raf tahtası arasındaki münasebetin aynısıdır; Biri ötekinin üstüne binmekle kalır. "Yani okumaktan mana Yunusça bir ifadeyle "Kişi kendin bilmektir", Bunun üst noktası ise "Hakk'ı bilmektir." Böyle yapılmazsa okumak zayi olmuş bir emektir. | Peyami Safa
Sayfa 136 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Ve ne acı ki insanlık, her geçen gün biraz daha fakirleşiyor. Eşyanın, maddelerinin, paranın ve kazancın çokluğuna rağmen insan fakirleşiyor.
Müslümanlar olarak bizler "müsbet bilgi"ye karşı mıyız? Elbette hayır! Bilgiye ve bilime karşı değiliz. Fakat biz bu çarpık "bilim zihniyeti "ne ,bilimi putlaştıran anlayışa karşıyız. Çünkü bugün "bilimsel bilgi" ideolojiktir, saf ve yansız değildir. Ayrıca bu zihniyet, ilahi-manevi olanı dışlamakta, imanî gerçekleri bilimsel saymamaktadır. Bu bakımdan ve bilim ahlakı açısından, bilimin olgularına kayıtsız kalmak, onlara sırtımızı dönmek nasıl yanlış ise ; hiç tereddüt etmeden "bilim doğrudur", "doğru olan budur " demek de o derece yanlıştır. Bilmeliyiz ki ; ona "soğuk" davranak bir çözüme varılamaz. Onunla hesaplaşmak, onu eleştirmek ve sorgulamak gerekir. Çünkü Roger Garaudy'nin de belirttiği gibi, bu bilim hikmetten yoksun bir bilimdir ;diğer bir ifadeyle imandan yoksun bir bilimdir. Bu bilim , bir araçlar dini haline gelmiştir.
Sayfa 17 - Düşün yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
909 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.