Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fahir Armaoğlu

Fahir Armaoğlu20. Yüzyıl Siyasi Tarihi yazarı
Yazar
Çevirmen
8.8/10
478 Kişi
2.007
Okunma
177
Beğeni
8,1bin
Görüntülenme

Fahir Armaoğlu Gönderileri

Fahir Armaoğlu kitaplarını, Fahir Armaoğlu sözleri ve alıntılarını, Fahir Armaoğlu yazarlarını, Fahir Armaoğlu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Fransız İhtilali
Krallar milletleri despotizm altında yaşatmakta daima mutabık kalmışlardır. Şimdi de milletler despotları tahtlarından atmak için birleşmişlerdir.
Sayfa 63
Papa VI. Pie, "İnsanlar arasında eşitlik ve hürriyeti tesis etmekten daha çılgınca ne olabilir?" diyordu.
Sayfa 62
Reklam
Halk vergilerin adaletsizliğinden şikâyet ediyor. Vergiyi verenlerin, masrafları kontrol etmesini istiyordu.
Sayfa 57
Fransız ihtilali, Amerikan ihtilalinde olduğu gibi, ekonomik meseleler yüzünden çıkan olayların gelişmesi sonucu patlak vermiştir. Yoksa önceden planlanmış bir hareket değildir.
Sayfa 56
Şunu da kabul etmek gerekir ki, bütün müesseseler, uzun yaşadıkları takdirde, bir bozulmaya, bir dejenerasyon veya deformasyona mahkumdur.
896 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Siyasi tarihe ilgili birisi olarak, son derece beni tatmin etti. Buradan edindiğim bilgileri, çoğu alanda kullanma fırsatı buldum. Yazarın diğer kitaplarının da şiddetle okunmasını tavsiye ederim.
20. Yüzyıl Siyasi Tarihi
20. Yüzyıl Siyasi TarihiFahir Armaoğlu · Timaş Yayınları · 2014688 okunma
Reklam
On iki Ada 400 yıl Türk hakimiyeti altında kalmıştır. Rodos, İstanköy ve Sömbeki’nin 1522’de alınması ile Türk hâkimiyetine giren Oniki Ada, 1923 Lozon Antlaşması ile İtalya’ya bırakılmıştır.
1974 krizinin, Türk-Yunan münasebetlerine yaptığı tesirin dışında, ikinci bir özelliği ise, Türk-Amerikan münasebetlerine de çok ağır bir darbe indirmiş olmasıdır. Kıbrıs'ın işgalinde Amerikan silahları kullanıldı diye Amerikan Kongresi'nin 1975 Şubat'ından 1978 Eylül'üne kadar silah ambargosu tatbik etmiş olması, o günden bugüne, biz Türklerin kafasında “Amerika'nın güvenilirliği” meselesini devamlı bir soru işareti haline getirmiştir.
Sayfa 302Kitabı okudu
29 Ağustos'ta Londra'da Üçlü konferansın açılmasıyla beraber, Türk basınında da Türk tezini destekleyen bir kampanya açıldı. Falih Rıfkı Atay, Kıbrıs'tan sonra Yunan emperyalizminin gözlerini Anadolu topraklarına çevireceğine işaret ederek, "Yarın Türkiye'nin düşmanlarına üs olarak verilmesi bizim için en büyük tehlike olan bütün adalar meselesini ele almamaklığımız, vazifemize hıyanet etmek olur" diyordu.
Sayfa 245Kitabı okudu
Türkiye hakkında genel bir değerlendirmeye ikinci bir 8 Mayıs günlü telgrafta yaptığı bir değerlendirmedir. Burada Grew şöyle demektedir: “İslâm'dan kopan Türkiye’nin, müstakbel büyümesi ve kültürü için temel alabileceği, kendisine özgü bir uygarlığı yoktur. Bu sebeple, yapabileceği tek şey, Batı'yı taklit etmektir."
Sayfa 205Kitabı okudu
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.