Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hüseyin Nazlıkul

Hüseyin NazlıkulDuygusal Beyin yazarı
Yazar
7.7/10
65 Kişi
304
Okunma
22
Beğeni
6bin
Görüntülenme

Hüseyin Nazlıkul

304 okunma, 22 beğeni - Hüseyin Nazlıkul kitapları, eserleri, Hüseyin Nazlıkul kimdir, öz geçmişi, Hüseyin Nazlıkul nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Hüseyin Nazlıkul sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

09.05.2008 tarihinde Dr. Hüseyin Nazlıkul'a, Nöralterapi alanında gösterdiği üstün başarılardan dolayı dünyada bu güne kadar sadece 8 kişiye verilen "Huneke Madalyası" verildi ( Kendisi dünyada bu ödülü alan en genç hekim olma unvanını da taşıyor). 11.01.2010 Hamburg Üniversitesi Tıp Fakültesi - Tamamlayıcı Tıp - Regülasyon ve Rehabilitasyon Tıbbı ABD Almanya'da Profesörlük unvanını almıştır. ' Tamamlayıcı Tıp ve Regülâsyon Tıbbında Bozucu Alanların Nöralterapi ile çözümü' konusunda doktora tezi yapmıştır. Bozucu alan konusunda dünyada yapılan ilk doktora tezinden dolayı 12.02.2010 tarihinde girdiği sözlü sınav'da cum laude = üstün başarı notuyla yeni bir " DOKTORS DER MEDİZİN = TIP DOKTORASI" unvanını almıştır. Bu sınav öncesinde akademik sıfatı Almanya da Prof. Dr. med. Hüseyin NAZLIKUL iken Prof. Dr. Dr. med. Hüseyin NAZLIKUL olmuştur.
Unvan:
Doktor

Okurlar

22 okur beğendi.
304 okur okudu.
23 okur okuyor.
239 okur okuyacak.
16 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İmmün(Bağışıklık) sistemini güçlendirmek için yapmanız gerekenler
-Koşun ve bedensel aktivitede bulunun -Gülün ve mutlu olun -Stresten uzak durun -Kaliteli uykuya önem verin -Dönüşümlü soğuk ve sıcak banyolar yapın -Fazla kilolarınızdan kurtulun -Günlük antioksidan alın -Günlük yeterli derecede su için -Zararlı maddelerden uzak durun -Alkol kullanımını azaltın -Sigara kullanımını bırakın -Bitkisel çaylar için -Elektromanyetik ortamdan uzak durun -Kuru üzümü çekirdekleriyle yiyin -Temiz havaya çıkmayı ve yürümeyi ihmal etmeyin
Sayfa 376 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
İmmün sistemini güçlendirmek için yapmanız gerekenler
• Koşun ve bedensel aktivitede bulunun. • Gülün ve mutlu olun. • Stresten uzak durun. • Temiz havaya çıkmayı ve yürümeyi ihmal etmeyin. • Kaliteli uykuya önem verin. • Dönüşümlü soğuk ve sıcak banyolar yapın. • Fazla kilolarınızdan kurtulun. • Tüketeceğiniz yağ miktarını sınırda tutun ve doğru yağı kullanın. • Günlük ihtiyacınız olan proteini almayı ihmal etmeyin. • Bağırsakların sağlıklı çalışması için lifli gıdalara ağırlık verin. • Günlük antioksidan alın. • Günlük taze sebze ve meyve tüketmeyi alışkanlık haline getirin. • Günlük çinko alımına dikkat edin. • Mevsim değişikliğinde sıcak ve soğuk dönüşümlü duş alın. • Günlük yeterli derecede su için. • Zararlı maddelerden uzak durun. • Alkol kullanımını azaltın. • Sigara kullanımını bırakın. • Bitkisel çaylar için. • Kuru üzümü çekirdekleriyle yiyin. • Elektromanyetik ortamdan uzak durun. • Uyumadan önce telkinlerle rahatlamaya çalışın.
Sayfa 18 - Alfa Yayınları
Reklam
Sezeryan doğum ve bağırsak florası
Bağırsak florası ancak normal doğum sırasında bebeğin doğum kanalından çıkarken vajen florasını yutması ile oluşur. Bebeğin doğum sırasında bu temas ile aldığı bakteriler bağırsaklarına ulaşır ve orada çoğalarak bağırsak florası olgunlaşmaya başlar. Ancak sezeryan doğumlarda böyle bir doğal temas gerçekleşmediği için (her ne kadar bazı hastanelere ebe-hemşire bu teması el ile sağlamaya çalışsa da) bebekler eksik flora ile hayata başlamak zorunda kalıyor. Daha flora kendisini toparlayamadan aşı, ilaç ve damlalarla yüklenen vücutta floranın olgunlaşması iyice gecikir. Oluşan bağırsak flora bozukluğu ile bebekler hastalıklara daha açık hale gelir. Pek çok hekimin bu bilgiyi göz ardı etmesi sonucu ülkemizde son yıllarda sezeryan sayılarının artmasına paralel olarak bu kadar önemli görevleri olan bağırsak florasının bozukluğu nedeniyle alerji, astım, egzama, nörodermatit, hiperaktivite, konsantrasyon bozukluğu, öğrenme güçlüğü gibi hastalıkların gelişmesinin bir tesadüf olamayacağı bir aşikardır.
Sayfa 83
Depresyon ve nöralterapi
Yıllar süren tecrübeler sonrasında, yüzlerce hastada bazı kronikleşmiş ve başarısız şekilde sürdürülmüş psikoterapilerin; nöralterapi ve kolon-hidroterapi ile yapılan kapsamlı bir bağırsak sanitasyonu dikkate alınmadığı için etkisiz kaldığı gösterilmiştir.
Sayfa 167 - Destek YayınlarıKitabı okudu
Endüstriyel (işlenmiş) gıdalar ve fast food besinler bağırsak florasına zarar verir.
Sayfa 147 - Destek YayınlarıKitabı okudu
CHLORELLA NEDİR?
Yeşil renkte bir mikroalg, yani tatlı su yosunu (yeşil yosun) olan Chlorella, ismini klorofilden almıştır. Chlorella'nın oluşumu 2,5 milyar yıl öncesine, yani kambrian öncesi çağlara dayanmaktadır ve günümüze kadar mutasyona uğramadan gelen tek bitkidir. Chlorella, üzerinde en çok bilimsel araştırma yapılan bitkilerden biridir. Hakkında
Reklam
Keten Yağı ve Tohumu
Beş-on bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisinin, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı olduğu bilinmektedir. Geleneksel olarak ketenin kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Ketentohumu veya yağını sıvı şeklinde, salataların üzerine dökerek veya günde bir çorba kaşığı tüketmek faydalıdır. Ketentohumunun sağlık açısından pek çok yararı vardır. Yüksek oranda lif, Omega-3, Omega-6 yağ asitleri, protein, B12 vitamini, mineral ve aminoasit içeren Ketentohumu, özellikle mide-bağırsak sistemindeki sorunlar, fazla kilolar, yüksek kolesterol, yüksek kan şekeri, kemik zayıflığı, kalp-damar sağlığı, romatizma! hastalıklar, bazı deri hastalıkları, yaralar, solunum yolu rahatsızlıkları üzerinde ofümlu etki yapıyor. Kaynak ;
Neden Yanlış Yaşıyoruz
Neden Yanlış Yaşıyoruz
60. Sayfa

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
232 syf.
7/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Kitabi bir ders kitabı niteliğinde okudum, bağırsağın ne kadar önemli olduğunu anlatan bilimsel bilgilerle dolu. Ketojenik beslenmeyle çelişen bir kaç bilgiye rastladığım için kafami karıştirdi ama genel olarak açıklayıcı bir kitaptı, ilk kısımlarda oldukça terim varken sonrası daha akıcı ve açıklayıcı olmuş. Bununla ilgili bir anlatı da var onu da ben yazmak isterim, zamanın birinde padisah her duası kabul olan bir alimi duyar ve yanına çağırır, hikmetini sorgular ve der ki şimdi bana öyle bir dua et ki dünyalar benim olsun, hayat boyu sıkıntı hastalık bilmeyeyim demiş, alim biraz düşündükten sonra 'hayat boyu rahat tuvalete çıkarsınız inşallah padişahım" demiş. Bunun üzerine hiddetlenen padişah kendisiyle dalga geçtiğini düşünen alimi zindana arttırmış. Alime de bu duaya ihtiyacı olmadığını söylemiş, bir süre sonra padişah haftalarca tuvalete çıkamamış bin bir bela musibete uğramış işleriyle ilgilenememis, çok sinirli olduğu için adamlarına haksızlık etmiş, hastalıklar yaşamış ardından aklıma bu alim gelmiş ve çağırıp helallik isteyip o duayı bir daha etmesini söylemiş alım duayi tekrarladiktan sonra tuvalete çıkan padişah dünyalar benim oldu demiş. Bu da bağırsağın ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bir öyküdür.
Duygusal Beyin
Duygusal BeyinHüseyin Nazlıkul · Destek Yayınları · 2016220 okunma
232 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
22 günde okudu
Bu kitabı okuken beslenme alışkanlıklarım ile ilgili çok not aldım. Aslında lafın kısası bağırsaklar iyi çalışıyorsa Sağlıklısın demektir. Aslında biz toplum olarak hiç düşümediğimiz bir konu baş ağrısı için beyin cerrahına gideriz ama bağırsak kaynaklı olduğu hiç aklımıza gelmez. Hararetli bir şekilde tavsiye ediyorum.
Duygusal Beyin
Duygusal BeyinHüseyin Nazlıkul · Destek Yayınları · 2016220 okunma
232 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Kitabı ilk gördüğümde duygusal beyin bağırsak mı diye şaşırmıştım.Daha sonra derste hocamızın bahsetmesi üzerine ilgim daha da arttı.Bağırsak denilince herkes sadece sindirim ve boşaltımda görevli organ olduğunu düşünüyor. Oysa ki bağırsağın şeklini düşünürsek beyine de benziyor vücuttaki serotoninin %85 i de bağırsakta üretildiği için duygusal beyin olarak nitelendirilmiş. Özellikle İBS(İrritabl Barsak Sendromu) da vücuttaki stresin bağırsak üzerine etkilerini görebiliyoruz.Buna benzer bir örnekte anksiyolitik, antipsikotik ilaçlar,fluroksetin gibi maddelerin bağırsak problemleri yapması..Bağırsağın benzodiapezin üretmesi de ağrıyı da azaltıcı etki yapıyor. Bağırsak florasının vücudun savunma sistemi ve hastalıklarıyla ilişkisi de çok güzel açıklanmış. Bağırsakların anatomisi ve fizyolojisi çok güzel ve sade anlatılmış ayrıca resimlerin de olması konunun anlaşırlığını arttırıyor. Kitabın son kısmında sağlıklı bir yaşam için tavsiyeler var bu uygulamaları şunu yeme bunu yeme şeklinde değil de besinlerin vücuttaki etkilerini anlatarak yapmış.Sağlık alanında okuduğum için tıbbi terimlerde sorun yaşamadım. Eğer bağırsakların işleyişini merak ediyorsanız ve sağlıklı yaşam davranışları geliştirmek isterseniz kesinlikle önerebileceğim kitap. Nazlıkul'un eğitim hayatını okuduğumda oldukça saygı duydum kitabı da çok başarılı olmuş.
Duygusal Beyin
Duygusal BeyinHüseyin Nazlıkul · Destek Yayınları · 2016220 okunma