Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Korkut Tankuter

Korkut TankuterAtatürk: Tarihi Değiştiren Lider yazarı
Yazar
Editör
8.8/10
14 Kişi
64
Okunma
3
Beğeni
1.505
Görüntülenme

Korkut Tankuter Sözleri ve Alıntıları

Korkut Tankuter sözleri ve alıntılarını, Korkut Tankuter kitap alıntılarını, Korkut Tankuter en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanın hayattaki tek yol göstericisinin bilim olması gerekirken kendisine "bilim adamı" denen birtakım şeyhler, şıhlar ve yobaz din adamları kendi dönemlerini sona erdirecek gerçek bilimsel gelişmelerin önünü kapatmak için büyük çaba gösteriyorlardı.
Vatanın bütünlüğü, milletin geleceği tehlikededir. Milletin geleceğini, yine milletin azim ve kararı kurataracaktır.
Reklam
Büyük Taarruz
Bu savaş sonunda 2500 şehit verdik, 10.000 de yaralımız vardı. Yunan ordusunun kaybı ise çok fazlaydı, yaklaşık 130.000 asker kaybetmişlerdi. Savaş alanını gezerken gördüğüm bu kötü manzara için şunları söyleyecektim: "Bu manzara insanlık için utanç vericidir. Ama biz burada vatanımızı savunuyoruz. Sorumluluk bize ait değildir."
Sayfa 75 - Morpa Kültür YayınlarıKitabı okudu
"Tarih tekerrürden ibaretse tekerrür ettirmeyin"
Dinsel inançları yoğun olan halkımızın bu duygularını kendi çıkarları için istismar edenlere karşı kendini koruyabilmesi için bir an önce bilinçlenmesini sağlamalıydık.
Morpa Kültür YayınlarıKitabı okudu
Saldırmaya hazırlanan bir birliğin savunma yapması zordur. Bu nedenle onlardan önce ben hücum etmeliydim.
Sayfa 32 - Morpa Kültür YayınlarıKitabı okudu
Kurtuluş Savaşı'nda yitirdiğimiz binlerce şehidimiz canlarını vatana adamışlardı. Biz geride kalanlar, uğruna canlar feda edilen bu toprakları yaşanabilecek en güzel ülke haline getirmeliydik. Bu, bizim onlara borcumuzdu.
Sayfa 85 - Morpa Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Ancak Osmanlı Devleti üç yüzyıldan bu yana din adına ortaya atılmış hurafelerle yönetiliyordu. Dünyadaki her bilimsel gelişmeye "gâvur icadı" adı konuyor ve birçok gelişme, "günah" kavramıyla etiketlenip yasaklanıyordu.
Cephede kazandığımızı masada kaybetmememiz gerekiyordu.
Sayfa 79 - Morpa Kültür YayınlarıKitabı okudu
100 Yıl Sonra...Savaştan sonra küllerinden doğ 100 yıl sonra gelinen nokta :(
İzmir İktisat Kongresi (17 Şubat 1923) Bu kongre sonunda ham maddesi yurt içinde olan sanayi kollarının kurulmasına, özel girişimcilerin desteklenmesine, yatırımcılara kredi sağlayacak bankaların kurulmasına, günlük tüketim mallarını öncelik verilmesine, önemli kuruluşların millileştirilmesine, sanayileşmeyi teşvik edici yasaların çıkarılmasına, gümrük tarifelerinin milli sanayinin kalkınma ihtiyaçlarına göre değiştirilmesine, yerli malların karada ve denizde daha ucuz tarife ile taşınmasına karar verilmiştir.
Sayfa 84 - Morpa Kültür YayınlarıKitabı okudu
Birinci Dünya Savaşı
Suriye cephesindeki 7. Ordu komutanlığına atanınca Halep'e gitmek üzere yola çıkacaktım ki 7. Ordu'nun bağlı bulunduğu Yıldırım Orduları Grubu komutanı Alman Mareşal Falkenhayn' dan birkaç sandık altın geldi. Halep'te İngiliz ve Arap saldırılarına karşı koymak amacıyla savunma hattı kurmak için çalıştığım dönemde bu altınların rüşvet için gönderildiğini anladım.Mareşal Falkenhayn, harekât'ın Alman çıkarlarına göre planlanmasını istiyor ve buna göz yummamı bekliyordu.
Sayfa 35 - Morpa Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Çünkü Avrupa'nın üç yüzyılda yaşadığı tüm gelişmelere bir çırpıda ulaşmak mümkün değildi. Bilim, geliştikçe daha da hızlanan bir özelliğe sahip olduğundan yola bizden çok önce çıkmış olanlara yetişmek için yalnızca şok çalışmak yetmiyor, yeni bir anlayışla gerekiyordu. Ancak Osmanlı Devleti üç yüzyıldan bu yana din adına ortaya atılmış hurafelerle yönetiliyordu. Dünyadaki her bilimsel gelişmeye "gavur icadı" adı konuyor ve birçok gelişme, "günah" kavramıyla etiketlenip yasaklanıyordu.
Sayfa 23 - Morpa Kültür YayınlarıKitabı okudu
"Yapacak çok us vardı, ama önce barış görüşmelerine hazırlanmalıydık. Cephede kazandığımızı masada kaybetmememiz gerekiyordu."
Osmanlı padişahları, at sırtında kılıç sallamakla eski güçlerine ulaşamayacaklarını görememişlerdi. 18. yüzyılda gerileme dönemine giren Osmanlı Devleti, 1839' da Tanzimat'ın ilanıyla yüzünü Batı' ya dönmeye çalışsa da çok geç kalmıştı.
Sayfa 22 - Morpa Kültür YayınlarıKitabı okudu
"Bu, bütün milletin seferberliğiydi. Bu savaş, bütün milletin bağımsızlık savaşıydı ve dünyada daha önce benzeri görülmemişti."
29 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.