Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zühal İzmirli

Zühal İzmirliRodos'tan Karşıyaka'ya yazarı
Yazar
7.8/10
69 Kişi
197
Okunma
8
Beğeni
2.310
Görüntülenme

Zühal İzmirli Gönderileri

Zühal İzmirli kitaplarını, Zühal İzmirli sözleri ve alıntılarını, Zühal İzmirli yazarlarını, Zühal İzmirli yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
216 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Mübadelenin savurduğu, ana vatana dönmeye çalışan soydaşlarımızın çektiği sıkıntılar, tahaffuzhane gerçeği, yeni yerleşilen yerlere tutunma gayreti, bu gayretin sonunda gelen başarı. Tabii hep hüzün, hep hüzün. Bu topraklarda karşımıza çıkan hep hüzündür.
İzmir'de Bir Manastır Çınarı
İzmir'de Bir Manastır ÇınarıZühal İzmirli · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201015 okunma
Ne demişti babası ona: 'Senin istediğin çınar ağacını, tıpkı Manastır'daki evimizin bahçesindeki gibi diker, sana salıncak da kurarız. Lâkin, senin bir çınar ağacı gibi ayaklarını sağlam basarak büyüyüp çevrene, vatanına, milletine faydalı bir insan olman çok daha önemli. İşte o zaman sen; Manastır'dan gelen bir çınar ağacı olursun oğlum!'
Sayfa 202Kitabı okudu
Ben ömrüm boyunca eğitime adadım kendimi. İnsan öldüğü zaman bıraktığı eserlerle yaşarmış. Bir düşünür diyor ki; 'Esasında insan biyolojik olarak öldüğünde, tam anlamıyla ölmüş sayılmaz. Epeyce bir müddet, kendisinden yaptığı işlerle doğru orantılı anılır. Ne zaman ki anılmaz unutulur, ardından artık hiç söz edilmez olur, o zaman gerçek anlamda ölmüş sayılır.'
Sayfa 194Kitabı okudu
Halim için bir kızı eğitmek çok daha önemlidir. O; görüşüne göre; 'Bir erkeği eğitmek, tek kişiyi eğitmektir. Lakin bir kızı eğitmek, bir aileyi eğitmektir. Kız çocuklarının okuması, bir memleketin geleceği, ilerlemesi için en güzel ölçüdür.' der boyuna.
Sayfa 159Kitabı okudu
Reklam
Müfredat değiştikçe, programlar değiştikçe Halim Erker de kendi kitaplarını değiştirecek, sürekli güncelleştirmek için uğraşacaktır. 1950'li yıllardan, 2000'li yılların başlarına kadar üç kuşağın okuduğu, hepimizin yetiştiği matematik kitaplarıdır bunlar.
Sayfa 148Kitabı okudu
Halim, bir öğretmenini ziyaret için gelmişti Karşıyaka'ya muallim mektebinde okurken... İlk defa o gün görmüştü bu şirin sayfiye beldesini... İskeleden kalkan tramvaylar; İskele-Papaz (Bostanlı), İskele-Naldöken, İskele-Soğukkuyu arası çalışıyorlardı o yıllarda...
Sayfa 109Kitabı okudu
Seviyordu öğretmenliği... Çünkü; 'İnsan yetiştirme mutluluğunu başka hiçbir meslekte tadamazsınız.' diyordu hep.
Sayfa 108Kitabı okudu
Atatürk; yeni nesli hayata hazırlayan, geleceğimizin mimarları muallimlerimize çok değer verir; her fırsatta onları okullarında ziyaret ederdi. Ne demişti Atatürk: 'Muallimler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!'
Reklam
'Senin bir çınar ağacı gibi ayaklarını sağlam basarak büyüyüp çevrene, vatanına, milletine faydalı bir insan olman çok daha önemli... İşte o zaman sen Makedonya'dan gelen yararlı bir çınar ağacı olursun yavrum.' demişti Kamil bey oğluna.
Urla, Klazumen Adası
Tahaffuzhane'de (karantina) mübadillerin sağlık kontrolleri, bakımları ve temizlik ihtiyaçları giderildikten sonra bu adadaki en büyük bina olan Klazumen Misafirhanesi'nde (Urla Kemik Hastanesi'nin bulunduğu yer, şimdiki Urla Devlet Hastanesi), gerek sari hastalıkları önleme bakımından, gerekse yerleşme işlemleri açısından, tüm göçmenlerin on beş gün konuk edilecekleri söylendi.
Mübadele
Yeter ki ülkemde olayım; peynir ekmek de yesem, kulübede de otursam razıyım. Benim için fark etmez, hayırlısıyla Türkiye'de olalım da.
İzmir
İzmir yöresi, XI.yüzyılın sonlarında Türklerle tanışmıştı. Kutulmuşoğlu Süleyman öldükten sonra İzmir; Çaka Bey'in idaresine geçmiş; büyük denizci, Ege Denizi'ndeki adaların bazılarını fethetmişti. 1320'lere doğru Aydınoğlu Mehmet Bey, tepedeki Kadifekale'yi almış; oğlu Umur Bey de aynı zamanda 'Aşağı Kale' adıyla da anılan 'Liman Kalesi'ni ele geçirmiş, böylece Türkler İzmir'e sahip olmuşlardı. Fakat bu duruma son vermek isteyen Haçlılar, 1344'te baskın yaparak ortaçağdaki adıyla 'San Pietro Hisarı'nı (Liman Kalesi) alıp tersaneleri yakınca, Türkler Kadifekale'ye çekilmişlerdi. O yüzden, yukarıdaki Kadifekale'de oturan müslüman Türkler, sahildeki iç limanı koruyan 'Liman Kale' gavurların elinde diye çok üzülmüşler, aşağıdaki kısımlara hep 'Gavur İzmir' demişler; bu San Pietro Hisarı'na da 'Gavur İzmir Kalesi' adını takmışlardı.
Bu vatan böyle zor şartlar altında kazanıldı. Gençlerimiz,yaşlılarımız,kadınlarımız, çoluk çocuk canla başla, fedakarca ülkemizi kurtarmak için çabalamış, hiç kimse kendini düşünmeden ‘önce vatan’ demiş, herkes elinden gelenin en fazlasını yapmak için insanüstü bir gayret göstermiştir. Ülkenizin kıymetini çok iyi bilin, onu ileriye götürmek için hep çalışın, fedakar olun.
104 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.