Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Albrecht Koschorke

Albrecht KoschorkeHitler'in Kavgam'ı Üzerine Bir Analiz yazarı
Yazar
8.4/10
12 Kişi
31
Okunma
0
Beğeni
660
Görüntülenme

Albrecht Koschorke Gönderileri

Albrecht Koschorke kitaplarını, Albrecht Koschorke sözleri ve alıntılarını, Albrecht Koschorke yazarlarını, Albrecht Koschorke yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dişe diş, kana kan...
"yahudilerle müzakere olamaz. Onlara verilecek cevap ya hep ya hiçtir."
Sayfa 60 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Hitler'in programı, Hannah Arendt'in sözleriyle "Mevcut siyaset pazarının ortasına yeni bir sentez" atarak, daha önce­sinde sağ ve sol siyasetin markaları haline gelmiş olan "Al­man" ve "işçi" kavramlarını birleştirdi ve "bütün diğer partilerin siyasi içeriklerini elinden almış oldu."
Sayfa 57 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Kavgam'ın gaye edindiği Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi programı, hem milli hem sosyal vaatleri tek elde bir­leştirme iddiasına dayanıyordu. Hedef seçmen kitlesi hem korumacı ve zenofobik (yabancı düşmanı) reflekslere sa­hip milliyetçi eğilimleriyle küçük burjuva sınıfından, hem de sınıf mücadelesi sloganlarıyla hitap edilebilecek işçi sını­fından oluşuyordu. Sosyolojik olarak bu çerçeve, sınıf atla­mış bir küçük burjuva ailesinden gelen, aynı zamanda Kav­gam'da anlatıldığı şekliyle yokluk ve sefalet yıllarında basit halkın acılarını paylaşmış olan bir Hitler'in serencamıyla bi­rebir örtüşür.
Sayfa 57 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
e haklı?
Hitler yolunu şaşırmış halkın, sol basının "korkunç zehirleme girişimleri"nden korunması gerektiğini söyler. Onları, siyasi rakiplerini "yalan ve kuru iftira bombar­dımanına tabi tutmak"la itham ederken, "zehirli gaza zehir­li gazla cevap vermek" gerektiğini savunur. Bunu italik harf­lerle basılmış şu paragraf izler: "İş yerinde, fabrikada, kahve­hanede, mitinglerde sergilenen şiddet, ona denk bir şiddetle karşılık verilmediği sürece her zaman başarıya ulaşacaktır."
Sayfa 54 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Almanya Führerimi hak etmiyor...
Kavgam'ın Alman­ya'da yeniden basılması ve yayımlanması 2015 yılı sonu­na kadar yasaktı. Kitabın telif sahibi haline gelen Bavyera Maliye Bakanlığı bu konuda kısıtlayıcı bir çizgi izledi ve bu tutumunu mah­keme yoluyla da hayata geçirdi. Hatta Münih Tarih Enstitü­sü'nün eserin ideolojik yayılma tehlikesini adeta karantina­ya alırcasına önlemeyi amaçlayan bilimsel yorumlu versiyo­nunun yayımlanması dahi kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı. Oysa kitabın yasaklı olduğu dönem sona ermeden önce, eski basımlara ve internet üzerinden yasal olarak kitabın orijinal versiyonuna ulaşmak mümkündü. Kavgam, Al­manya dışındaki pek çok ülkede uzun yıllara yayılan yük­sek satış rakamlarına ve hatrı sayılır bir kitleye ulaştı: Tür­kiye, Mısır ve Hindistan gibi pek çok ülkede belli aralıklarla kitabın yeni baskılan yapılıyor ve kayda değer bir tiraja ula­şıyordu.
Sayfa 49 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Ummadık taş baş yarar
Bir şe­yin, eleştirelliğin mesafeli konumundan bakıldığında cid­diye alınmaya değmezmiş gibi görünmesi onu gerçekte ol­duğundan daha az tehlikeli kılmaz.
Sayfa 41 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
... Türkmenistan mil­letinin şanlı tarihine dair güzellemelerin bir toplamı olan Ruhname'siyle Türkmenbaşı Saparmurat Niyazov'dur. İlk cildi 2001, ikinci cildiyse 2004 yılında yayımlanarak okun­ması vatani bir görev haline getirilen Ruhname, modern bir diktatörlügün kült kitabının en güncel örneği olarak, Hit­ler'in Kavgam'ının izindedir.
Sayfa 39 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Tarihteki pek çok büyük değişimin tohumları, çağdaşla­rı tarafından sabit fikirli ve boş konuşan kişiler olarak algı­lanmış ve hatta açıkça kaçık ilan edilmiş bireyler tarafından atılmıştır.
Sayfa 38 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Ait oldukla­rı sosyal statüde, hiyerarşide ve sosyal yapılarda yaşanan ge­çici çözülme, kişi ve grupların içinde bulunduklan düşünce ve akıl durumuyla örtüşür: Onlar, ruhsal olarak da norma­lin sınırları dışına savrularak, hayal gücüne dayanan bir ileri görüştülük ile deliliği birbirinden açık seçik ayırmanın her zaman mümkün olmadığı bir alana itilirler. Böylece hem er­mişliğe hem de cinnete normal koşullar altındaki insanların olabileceğinden daha çok yaklaşmış olurlar. Tetikleyici figürler de belli ölçüde bu karakteristiğin ma­lum özelliklerini taşır. Le Bon, kitleleri büyülemeyi başa­ran liderlerin de bizzat "asabi, hırçın, yarı deli ve akıldışı­lığın sınırlarında gezen" büyük bir fikrin büyüsü altında olduklarını söyler.
Sayfa 37 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Kitleden bir millet, milletten bir devlet yaratmak, hakiki si­yasetin sahip olabileceği en derin anlam olagelmiştir. [...] Devlet adamı aynı zamanda bir sanatçıdır ve bir heykeltraş için ham taş neyse millet de lider için odur. Liderle kitle arasındaki ilişki ressam ve renk arasındaki ilişki kadar do­ğal ve sorunsuzdur. ~
Joseph Goebbels
Joseph Goebbels
Sayfa 33 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
İdeolojiler döngüsel bir şekilde yayılır. Başlangıçta büyük ölçüde ezoteriktirler ve toplum­sal sonuçlar doğurmazlar. Ancak takıntılı bir şahsiyet tara­fından benimsenip sekter/tankatvari bir hareketin misyonu haline getirildiklerinde, bir tahrip gücü kazanır ve bu saye­de etkin iletişim ağlarına erişim fırsatı bulurlar.
Sayfa 24 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Hitler'in Kavgam'ının, milliyetçiden muhafa­zakar ve İslamcıya, en geniş tayfıyla Türkiye sağında, hiç de tabu olmadığını söyleyebiliriz. Solcu görünümlü ulusal­cı çevrelerde de onu değerli veya hiç değilse mazur görenler az değildir. Antisemitizmin sağda bir tür "ortak değer" teşkil etmesi, solda da çok zaman kayıtsızlıkla geçiştirilmesi, bu hüsnükabule katkıda bulunur.
Sayfa 16 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
sevdim bunu
Milli Görüş hareketinin ku­rucu lideri Necmettin Erbakan'ı ve fikirlerini anlatan bir ki­tabın adı: Mukaddes Kavgam'dır. Kavgam adının tarihsel anlam yükü bellidir; özendikleri ileri sürülemez ama o anlam yükünden sakınmadıkları kesindir.
Sayfa 16 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Like me :))
Milliyetçi-muhafazakar ve İslamcı ideolojide, antisemi­tizmin yerleşikliğine de bağlı olarak, Hitler'i 'mazur görme' eğilimi güçsüz değildir.
Sayfa 16 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
Kavgam için demişler ")
" Kuran'dan sonra her müslüma­nın okuması gereken ikinci kitaptır... "
Sayfa 15 - İletişim YayınlarıKitabı okuyor
120 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.