Ayşe Böhürler

Duvarların Arkasında yazarı
Yazar
8.2/10
6 Kişi
35
Okunma
5
Beğeni
2.107
Görüntülenme

Ayşe Böhürler Gönderileri

Ayşe Böhürler kitaplarını, Ayşe Böhürler sözleri ve alıntılarını, Ayşe Böhürler yazarlarını, Ayşe Böhürler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
392 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Ülkemizin önemli kalemleri ile yapılmış röportajlardan oluşuyor
Yazmasam Ölürdüm
Yazmasam Ölürdüm
Örnek vermek gerekirse: Ahmet Ümit, Ayşe kulin, Buket Uzuner, Elif Şafak, Feyza hepçilingirler, İskender Pala, Murathan Mungan, Vedat Türkali, Yavuz Bülent Bakiler bu isimlerden bazıları. Bu kadar değerli yazarlarımızın yazma tutkusu ve sanat görüşleri üzerine söyledikleri elbette çok anlamlı. Bu da kitabı anlamlı ve değerli kılıyor. Keyifle okudum. Edebiyat ilgi alanım ve yazarların düşüncelerini önemsiyorum diyorsanız bir başucu kitabı olabilir. Ancak bu kadar az okunmuş olmasına şaşırdım doğrusu.
Yazmasam Ölürdüm
Yazmasam ÖlürdümAyşe Böhürler · Profil Yayıncılık · 201014 okunma
Yemen
Şunu hep söylerim: İslam ve Kur’an hala göklerde, henüz yere inmedi…Çünkü Müslümanlar olarak hayatlarımız, Kur’an’ın içersinde olanları gerçek manada yansıtmıyor… Eğer Kur’an’ın içeriğine bakarsanız ondaki adalet ruhunu ve merhamet duygusunu görürsünüz..Oysa şimdi herkes kendi özel çıkarı için savaşıyor..
Reklam
Yemen
Ben, aydınlanmanın vücutla değil, zihin ile ilgili olduğunu kabul ederim.Düşüncelerimde özgür olduğumu ispat etmek için saçlarımı göstermek zorunda olmadığıma inanırım..
İnsan, diğer canlılardan hikâye okuması veya anlatması ile olduğu gibi monotonluktan hastalanma ve monotonluk yüzünden dünyayı değiştirmeye çalışma özelliğiyle de ayrılır. Yani o yüzden global bir dünyanın yer aldığı gelecek çağlarda insanlık buna başkaldıracaktır. Çünkü insanın başka türlü var olması mümkün değil. Bugün Türkiye'ye niye bu kadar turist geliyor zannediyorsunuz. Aynı paraya başka bir yere gidebilir ama farklı şeyler görmek istiyor insanlar. O monotonluktan, çok rahat hayat düzenlerinden kalkıp sıkıntılı, kaldırımlarında yürünemeyen bir ülkeye geliyorlar. Aldıkları yiyecekte bakteri var mı yok mu diye inceleyen insanlar akın akın buraya geliyorlar. Bunun asıl nedeni merak ve insan denen canlının aslında globalleşmenin bize dayattığı tekdüzeliğe başkaldırı olduğunu düşünüyorum. Ben kişisel olarak tek tip, monoton bir köyde yaşamaya insanın direneceğini düşünüyorum. Çünkü tekdüzelik insan ruhunu hasta eden öğelerden birisi. Mutlaka çeşitlilik ister insan.
Suçun olmadığı bir toplum yok ve hiçbir zaman olmayacak. Çünkü suç dediğimiz şey göreceli bir şeydir. Örneğin Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı yıllarında o dönemin padişahı ve işgal kuvvetleri tarafından hain ilân edilmişti ve yakalansa kurşuna dizilecekti. Ama şu an Mustafa Kemal bizim ulusal kahramanımız; Cumhuriyet'i kuran insan.
"Mahathir, dünyada idealist Müslüman lider imajı ile tanınsa da ülkesindeki Müslüman liderlerin çoğundan, liberal düşünceleri ile ayrılıyor. İslamî ülke olmanın anayasadaki 'İslam' ibaresiyle veya şeriatın belli kurallarının ülkede uygulanması ile ölçülemeyeceğini savunan Mahathir'e göre; bir ülke ancak adaletli olursa, halka refah ve modern hayat standartları sağlarsa Müslüman bir ülke olabilir."
Sayfa 420Kitabı okudu
Reklam
"Biz, dünyanın her tarafındaki kadınlar, sanırım kendimizi ispatlamak zorundayız. Erkeklerse bunu yapmak zorunda değiller."
Sayfa 293 - Prenses Vicdan AliKitabı okudu
"İki şeyle savaş verdiğini söylüyor prenses: Kendi ülkesinde (Ürdün) sanata karşı varolan cahillik, yurt dışında ise kendi dinine ve kültürüne karşı varolan cahillik."
Sayfa 293Kitabı okudu
"İsrailliler hep kendilerine yapılan katliamlardan bahsediyor; kendi yaptıklarından ise hiç söz etmiyorlar."
Sayfa 269 - İbtisam ZidanKitabı okudu
"Barışa ihtiyacı olan bizleriz, çünkü biz bu işgalin kurbanlarıyız."
Sayfa 268 - Leyla HalidKitabı okudu
36 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.