Ayşe Böhürler

Duvarların Arkasında yazarı
Yazar
8.2/10
6 Kişi
35
Okunma
5
Beğeni
2.108
Görüntülenme

Ayşe Böhürler Sözleri ve Alıntıları

Ayşe Böhürler sözleri ve alıntılarını, Ayşe Böhürler kitap alıntılarını, Ayşe Böhürler en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsan, diğer canlılardan hikâye okuması veya anlatması ile olduğu gibi monotonluktan hastalanma ve monotonluk yüzünden dünyayı değiştirmeye çalışma özelliğiyle de ayrılır. Yani o yüzden global bir dünyanın yer aldığı gelecek çağlarda insanlık buna başkaldıracaktır. Çünkü insanın başka türlü var olması mümkün değil. Bugün Türkiye'ye niye bu kadar turist geliyor zannediyorsunuz. Aynı paraya başka bir yere gidebilir ama farklı şeyler görmek istiyor insanlar. O monotonluktan, çok rahat hayat düzenlerinden kalkıp sıkıntılı, kaldırımlarında yürünemeyen bir ülkeye geliyorlar. Aldıkları yiyecekte bakteri var mı yok mu diye inceleyen insanlar akın akın buraya geliyorlar. Bunun asıl nedeni merak ve insan denen canlının aslında globalleşmenin bize dayattığı tekdüzeliğe başkaldırı olduğunu düşünüyorum. Ben kişisel olarak tek tip, monoton bir köyde yaşamaya insanın direneceğini düşünüyorum. Çünkü tekdüzelik insan ruhunu hasta eden öğelerden birisi. Mutlaka çeşitlilik ister insan.
Suçun olmadığı bir toplum yok ve hiçbir zaman olmayacak. Çünkü suç dediğimiz şey göreceli bir şeydir. Örneğin Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı yıllarında o dönemin padişahı ve işgal kuvvetleri tarafından hain ilân edilmişti ve yakalansa kurşuna dizilecekti. Ama şu an Mustafa Kemal bizim ulusal kahramanımız; Cumhuriyet'i kuran insan.
Reklam
"Mahathir, dünyada idealist Müslüman lider imajı ile tanınsa da ülkesindeki Müslüman liderlerin çoğundan, liberal düşünceleri ile ayrılıyor. İslamî ülke olmanın anayasadaki 'İslam' ibaresiyle veya şeriatın belli kurallarının ülkede uygulanması ile ölçülemeyeceğini savunan Mahathir'e göre; bir ülke ancak adaletli olursa, halka refah ve modern hayat standartları sağlarsa Müslüman bir ülke olabilir."
Sayfa 420Kitabı okudu
"Şahsen bir özgürlük tarifim yok. Sokakta çok modern kıyafetler giymiş, hatta yarı çıplak vaziyette bir kadın gördüğümde asla, gerçekte ne kadar özgür olduğunu düşünmem; onu umursamam bile. Çünkü Beyrut sokaklarında çarşaf giymiş bir kadını -ki bu Beyrut'un güzelliğidir- şort ve göbeğini açıkta bırakan bir tişört giymiş bir arkadaşıyla yürürken görebilirsiniz. Bazen bu birbirine zıt manzarayı görmek beni çok mutlu ediyor. Bu bana, şehrin bütün zıt unsurları barışçı bir şekilde harmanlayabileceğinin teminatını veriyor. Çıplak olanın, örtülü olandan daha özgür olup olmadığını bilmiyorum ve bu umrumda da değil. Çünkü kadının açık kıyafetler giymesi, onun özgür olduğu anlamına gelmez. Aynı zamanda kadının örtünmesi de özgür olduğunu veya olmadığını göstermez. Bence kıstas, kendisiyle barışık olmasıdır, kendisini sevmesidir."
Sayfa 221 - İman HudaydanKitabı okudu
"Biz, dünyanın her tarafındaki kadınlar, sanırım kendimizi ispatlamak zorundayız. Erkeklerse bunu yapmak zorunda değiller."
Sayfa 293 - Prenses Vicdan AliKitabı okudu
Ahmet Ümit :
Benim romanlarımda politik motif yoğun olarak yer alıyor. Iyi insan ya da kötü insan diye bir tanimlama yapmak yerine iyi insanın icindeki kötülüğü anlatmam veya kötü bir insanın içindeki iyiliği anlatmam onlarin ilgisini çekti.
Sayfa 18 - Profil YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
"Ben İslam'ı ruhlarımız için en özgürlükçü ve en diriltici şey olarak algılıyorum. İslam bana bir insan olarak bütün haklarımı veriyor. İslam'ı kendi ideolojileri doğrultusunda yorumlamayı seçen kişileri dinlemem. Eğer dinlersem bizim dinimizi çalmalarına izin vermiş olurum."
Sayfa 27 - Amat Aleem Al-SoswaKitabı okudu
En İslami devlet
...İki akademisyen Kur'an ve Sünnetin bir devletten beklediği değerleri göz önüne alarak değerlendirmeler yapmış. En İslami devlet sırasıyla 1. Yeni Zelanda, 2. Lüksemburg ve 3. İrlanda çıkmış. 200 devletin içine 33. sırada Malezya ve 48. sırada Kuveyt olmak üzere bir kaç İslam ülkesi girebilmiş...
Alev Alatlı:
Ben edebiyatın daha çok Rusya ekolüne inanırım. Yani edebiyatçının bir davası olmalıdır. Davaniz yoksa zaten yazmayın...Benim davam bu toprakların üzerinde yaşayan insanlar ve ben hep bunlarla uğraştım.
Sayfa 26 - Profil YayıncılıkKitabı okudu
"İki şeyle savaş verdiğini söylüyor prenses: Kendi ülkesinde (Ürdün) sanata karşı varolan cahillik, yurt dışında ise kendi dinine ve kültürüne karşı varolan cahillik."
Sayfa 293Kitabı okudu
32 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.