Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Charles Howard Hinton

Charles Howard HintonBilimsel Öyküler yazarı
Yazar
4.9/10
15 Kişi
54
Okunma
2
Beğeni
725
Görüntülenme

Hakkında

İngiliz matematikçi ve yazar Charles Howard Hinton 1853 te doğdu. 30 Nisan 1907 yılında hayatını kaybetti.
Unvan:
Matematikçi, yazar
Doğum:
1853
Ölüm:
30 Nisan 1907

Okurlar

2 okur beğendi.
54 okur okudu.
1 okur okuyor.
47 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Seni tanıyorum. Acıyı alıyormuş gibi yapıyor, sonra gizlice daha çoğunu getiriyorsun.
Sayfa 126
"Bir çabayla elde edilen haz, çaba sona erer ermez uçup gider ve geriye yeni bir çabadan başka bir şey kalmaz."
Sayfa 74
Reklam
Uzaklık iki katına çıktığında ışık sadece azalmakla kalmaz , yarısının yarısına düşerek başlangıçtaki şiddetinin dörtte birine iner.
Sayfa 49
Hassas kenar, hissetmenin tüm ifade etme aracı ve yüzüdür. Diğer kenar, boynuz kadar sert bir deri ile kaplıdır, sivri noktasına yaklaşıldıkça deri daha da kalınlaşır ve demir kadar sertleşir. Hareket ettirilen figürlere bakıldığında iki erkeğin doğal olarak yüzyüze gelemeyeceği açıktır. Bu topraklarda iki erkek arasında arkadaşlık ya da aile ilişkisi gibi şeyler mümkün değildir. Bu durum onlara göre çok saçmadır. Bir erkeğin hassas kenarının diğer bir erkeğe dönmesinin tek yolu, birinin amuda kalkmaya razı olması ile mümkündür. Babalar erkek çocuklarını küçükken bu şekilde tutarlar, fakat erkekliğin ilk belirtileri bu davranışa karşı gelmekle bağlantılıdır.
erkekle kadını temsil eden üçgenler alınabilir. Birbirlerine tam olarak eşit olabilirler ama, düz bir dünyadaki varlıklar birbiriyle uyumlu olacak şekilde dönemez.
Bugün Denizlideki kitap fuarına gittim. İçimden bu sefer sadece bakacağım kitap almayacağım diye geçirerek gittim ama 11 kitap aldım ve toplam hasar 114 tl ile çıktım. :D Kitaplar şunlar:
Kedi Murr'un Hayat Görüşleri
Kedi Murr'un Hayat Görüşleri
Zamanımızın Bir Kahramanı
Zamanımızın Bir Kahramanı
Karanlığın Yüreği
Karanlığın Yüreği
Cranford
Cranford
Adolphe
Adolphe
olmak üzere hepsi iletişimden ve
Kaçan Ayna
Kaçan Ayna
Bilimsel Öyküler
Bilimsel Öyküler
Dilek Evi
Dilek Evi
Kardinal Napellus
Kardinal Napellus
Konuk Kaplan
Konuk Kaplan
Tuzdan Heykel
Tuzdan Heykel
bunlarda kırmızı kediden aldığım ganimetler kitap fuarından. Denizlide olup da kitap fuarına gideceklere kesinlikle kırmızı kediye uğramalarını öneririm. En iyi indirim onlarda ve iletişimde klasiklerde %30 indirim var haberiniz olsun der kaçarım. :D
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
184 syf.
4/10 puan verdi
·
4 günde okudu
#jorgeluisborges Önsöz'de der ki; Yanılmıyorsam, Edith Sitwell The English Eccentrics başlıklı bir kitap yazmıştı. Varsayımlara dayanan bu kitabın sayfalarında yer almayı en fazla hak eden yazar Charles Howard Hinton'dır. Birçokları şöhret arar ve çoğu kez de buna ulaşır; Hinton ise neredeyse hiç tanınmadı. Kendisi de yaptıkları kadar gizemlidir. Hinton, iki, dört, beş, altı boyutlu ve rakamları tüketecek sayıda boyutları olan evrenler olduğunu düşünüyordu. Hinton bir öykü yazarı değildir, yaratıcısı ve kaynağı olduğu için onu asla inkar etmeyen spekülatif bir evrene içgüdüsel olarak sığınan yalnız bir uslamlamacı, sorgulayıcıdır. Kitabı oluşturan el yazmaları yazar tarafından bana verilmiştir. Bir matematikçi olan yazarın kitabı üç bölümden oluşuyordu. İki bilimsel öykü ve Pers Kralı isimli yine bilime dayanan bir öyküden oluşuyordu. Tamamen matematik ve bilim içeren bölümler çizimlerle desteklenmişti. Çok zor bir okuma oldu ve kitap bana hitap etmedi. Bilim ve matematik ile ilgilenenler eminim çok sever. Yine de bu muhteşem seçki mutlaka okunmalı tavsiyemdir.
Bilimsel Öyküler
Bilimsel ÖykülerCharles Howard Hinton · Kırmızı Kedi Yayınları · 201754 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
36 saatte okudu
Ben ne okudum acaba
Babil Kitaplığında şimdiye kadar okumakta en zorlandığım kitap oldu zira anlamakta çok zorlandım. Bir sayısalcı olarak fizik,kimya,matematik,geometri bilgilerim ışığında büyük çaba harcayarak bitirdim kitabı. Uzun zamandır ilk defa bir kitabı yarım bırakmayı düşündüm ki tanıyanlar bunun benim için ne kadar zor olduğunu bilir Gerçekten adının hakkını veren bir kitap Bilimsel Öyküler. Öyküden ziyade bilimsel çalışma demek belki daha uygun olur. Bence kuramların anlatıldığı öykü denemeyecek bir çalışma kitabıydı. Dost kitabevinden çıkan baskıda ikinci kısım iki sayfayla anlatılıp geçilmiş son kısım da çıkartılmış ancak Kırmızı Kedi’den çıkan tam metin bilginize.
Bilimsel Öyküler
Bilimsel ÖykülerCharles Howard Hinton · Kırmızı Kedi Yayınları · 201754 okunma
170 syf.
5/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Okuması yorucu ve zorlayıcı olsa da kitapta bulunan ikinci ve özellikle üçüncü öykü okuyucuyu fazlasıyla düşünmeye itiyor. Özellikle üçüncü öykünün kurgusu, işlenişi ve sonrasında bilimsel yaklaşımlarla incelenmesi yer yer sıkıcı olmasına rağmen düşündürücü olması açısından faydalı gibi duruyor. İlk öykü ise sanırım en çok puanı düşüren öykü olma özelliği taşıyor, bu bölümü anlatan 27 sayfalık kısım 'kitabı acaba almasa mıydım' diye düşündürttü.
Bilimsel Öyküler
Bilimsel ÖykülerCharles Howard Hinton · Kırmızı Kedi Yayınları · 201754 okunma