Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Elaheh Kheirandish

Elaheh KheirandishBağdat Ve İsfahan yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
6
Okunma
2
Beğeni
110
Görüntülenme

Hakkında

Harvard Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve bir bilim tarihi araştırmacısı.
Unvan:
Araştırmacı, Yazar

Okurlar

2 okur beğendi.
6 okur okudu.
1 okur okuyor.
16 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Münazara doğru ellerde biçim değiştirecekti.
Sayfa 42 - KetebeKitabı okuyor
Hakkında 1600’lerde “bütün şarkın en muazzam ve en güzel şehri” denirken aynı yüzyıl içinde Isfahan toprağının ve binalarının nasıl da “kana boyandığı” anlatılacaktı.
Sayfa 64 - KetebeKitabı okuyor
Reklam
Moğol
Dün gece biri ölünce bin kişi ağlıyordu Sabah bin kişiye ağlayacak bir kişi bile yoktu (Moğol’ların isfahan’ı istilası)
Kitap
Ender görülen bir şekilde Arapça-Farsça,nazım-nesir, gövde-derkenar karışık,çok güzel ve üstün işçilikli bir hüsnühatla yazılmış,metinleri zevkle çerçevelenmiş,renklendirilmiş ve sırtı ciltlenmiş,eski, tezhipli el yazması zamanın durmuş göründüğü bir yerde muhafaza ediliyordu.
"Gözlerimizi her açtıgımızda gözümüzde gözlük oluyor, ideolojik inanca, geçmişle, gelecekle, umutla, epistemolojik fikirlerle boyalı gözlükler."

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
·
Puan vermedi
Isfahan Ve Bağdat
Bağdat ve Isfahan Yazar: Elaheh Kheirandish Çeviri: Kadir Daniş Bu kitapta çevirmenin özellikle kullandığı "bizatihi" kelimesinin anlam derinliklerini birçok cümlede analiz edebiliyoruz. Kavramların, söz örneklerinin ve günümüzde pek çok kullanmadığımız -eski kelimeler olarak adlandırdığımız- kelimelerin cümleler arası bağlantılarda
Bağdat Ve İsfahan
Bağdat Ve İsfahanElaheh Kheirandish · Ketebe Yayınları · 20236 okunma
432 syf.
5/10 puan verdi
Kitabı yayımlandığı zaman sosyal medyadaki övgü dolu tanıtımları ve okuyanların bir kısmının İslam düşünce tarihi üzerine yazılan pek çok popüler kitaptan daha iyi olduğuna yönelik yorumları sonrası,İslam düşünce geleneklerine olan ilgim sonucunda ilgi çekici bularak edindim,okumaya başladım.Ayrıca çevirmen için de çok güzel övgüler görmüştüm.Ancak ne yazık ki ne Bağdat ve İsfahan’ın İslam düşünce tarihindeki ve geleneklerindeki müstesna yerlerini anlatmada başarı bulabildim ne de çeviriden bir tat alabildim. Eseri orijinal dilinden okuyabilseydim böyle bir çıkarımda bulunur muydum bunu bilemiyorum ama kurgudan da çok hoşlandığımı söyleyemeyeceğim. Bu iki önemli şehir ve İslam felsefe-bilim tarihi hakkında bilgi edinmek isteyenleri, İhsan Fazlıoğlu,İbrahim Halil Üçer gibi isimlerin video paylaşım sitelerinden kolaylıkla ulaşılabilecek yayınlarını ve kitaplarını takip etmeye,özellikle de İslam Düşünce Atlası’nı edinmeye ve okumaya davet ediyorum.Bu kitap tabii ki bir roman olarak atlas veya ismini zikrettiğim hocaların yayınları ile aynı kulvarda değerlendirilmek durumunda değil. Ancak kurgu haline getirilmek istenilen dönemlerin çok daha okuma lezzeti yüksek biçimde romanlaştırılabileceğini düşünmeden edemiyorum.Yine de yazara da çevirmene de emeklerinden dolayı teşekkür etmek gerekir.Kitap alanda tarz açısından sayılı bir örnek oluşturuyor diyebiliriz.
Bağdat Ve İsfahan
Bağdat Ve İsfahanElaheh Kheirandish · Ketebe Yayınları · 20236 okunma