Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Emine Erdoğan

Emine ErdoğanFeminist Eleştiri Arayışlar ve Müzakereler yazarı
Yazar
Derleyen
0.0/10
0 Kişi
6
Okunma
0
Beğeni
1.030
Görüntülenme

Hakkında

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Aynı alandaki eğitimine Milli Eğitim Bakanlığı lisansüstü bursu ile Warwick Üniversitesi’nde devam etti. 2016 yılında, yüksek lisans ve doktora derecelerini aldığı bu kurumun İleri Araştırmalar Merkezi’nde doktora sonrası araştırmalarına başladı. Halen Warwick Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde onursal araştırma üyesidir ve Giresun’da zorunlu hizmet yükümlüsü olarak çalışmaktadır. Akademik ilgi alanları emek, toplumsal cinsiyet, feminist yöntem, duygular, etik ve gıda çalışmaları olan Erdoğan, yayına hazırlanmakta olan Gender and Agriculture in Turkey: Women, Food and Globalisation (I.B. Tauris) kitabının yazarı ve Feminist Tahayyül: Akademik Araştırmalar Dergisi eş-editörüdür.
Unvan:
Yazar

Okurlar

6 okur okudu.
11 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Alıntının alıntısı
Genellikle yapamadıklarımızı, eksik bıraktıklarımızı, yanlışlarımızı görmeye yatkınız. Sadece birbirimizin değil, kendimizin de. Bana öyle geliyor ki, bazen durup "her şeye" rağmen yapabildiklerimizi görmek, değerini bilmek, kendini kutlamak da en az eleştiri ve özeleştiri kadar önemli. Umarın eleştiri kadar değer bilme ve takdir de feminist hareketin geleneği haline gelir; birbirimizi yaralamak, kötürümleştirmek yerine yaralarımızı sağaltmayı, birbirimizi teselli etmeyi, sevmeyi ve beğenmeyi becerebiliriz. Aksu Bora
Reklam
Feminist yol ve erdem üzerine
Bana öyle geliyor ki feminist itidal, sevginin deneyimlenmesi için evlilik karşısında anarşizan bir tavır almayı beraberinde getirir. Böyle bir tavır ise ikili cinsiyet normlarını pekiştiren aile kurumunu ataerkil bir kurum olarak eleştirir ve aynı zamanda bu kurum içerisinde anlaşma yapmış olan kadınların ataerkilliğe karşı oluşturabileceği direniş mekanizmalarına kıymet verir.
Sayfa 205Kitabı okudu
Erkek(lik) kategorilerine ve kimliklere dair
Şiddetin hangi erkeklik kategorisine denk düşeceği üzerine değil, şiddeti doğuran iktidar ilişkilerinin nasıl kurulduğu, nasıl yeniden inşa edildiği, nasıl değiştiği ya da nasıl değişir gibi gözükürken değişmediği üzerine yoğunlaşmak gerekir.
“…ataerkillik- hava gibidir; her yerdedir. Bedenlere yapışır; duruşa, bakışa, dile, hal ve tavra. Mekânlara yapışır; evlere, okullara, işyerlerine ve sokaklara ... Bir bedenden bize, bizden de başka bir bedene bulaşır.”
Sayfa 28 - Metis Yayınları

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok