Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ferhan Can

0.0/10
0 Kişi
8
Okunma
0
Beğeni
85
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Dr.

Okurlar

8 okur okudu.
2 okur okuyor.
2 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Su, canlılığın devamı için olmazsa olmaz bir kaynaktır. Yokluğunda yerini dolduracak başka bir alternatifi yoktur. Gezegenimizin %70'ini kaplayan suyun, her zaman bol olacağını düşünmek kolaydır. Ancak içtiğimiz, içinde yıkandığımız, tarlalarımızı suladığımız tatlı su inanılmaz derecede nadirdir. Dünyadaki suyun sadece %3'ü tatlı sudur ve bunun üçte ikisi donmuş buzullarda saklıdır.
Ekosistemin korunması için, enerji üretiminin kar amacıyla değil, sadece ihtiyaçları karşılama güdüsüyle yapılması ve insanın doğaya karşı değil, doğanın bir parçası olarak yaşamaya başlaması gerekir.
Sayfa 199
Reklam
En zararlı yine insan
"Volkanlar bir sera gazı olan ve küresel ısınmaya neden olan karbondioksit yayar. Bununla birlikte, volkanların ürettiği karbondioksit miktarı, insan kaynaklı karbondioksit salımlarıyla karşılaştırıldığında çok azdır."
Sayfa 117Kitabı okudu
Bir santim üst toprağın oluşması yaklaşık 1000 yıl sürer. Bu bakımdan bunu kendi isteğimiz doğrultusunda arttırmak elimizde değildir, yani kıt bir doğal kaynaktır. Fakat meydana gelmiş olan toprağı korumak elimizdedir.
Toplam tatlı suların %60'ı 10 ülke arasında paylaşılmakta ve dünyamızda iki milyardan fazla insan, su sıkıntısı çeken bölgelerde yaşamaktadır. En az iki milyar insan da kirlenmiş bir içme suyu kaynağı kullanmaktadır. Kirlenmiş su kolera, ishal, dizanteri, hepatit A, tifo ve çocuk felci gibi hastalıkların bulaşmasıyla bağlantılıdır. Güvenli olmayan su, her yıl savaş ve diğer tüm şiddet biçimlerinin toplamından daha fazla insanı öldürmektedir. Yetersiz veya uygun olmayan şekilde yönetilen su, insanları önlenebilir sağlık risklerine maruz bırakır.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
232 syf.
6/10 puan verdi
·
20 günde okudu
Değindiği konu bakımından cok anlamlı ve şimdiye kadar okuduğum 101 serisi kitaplarının olumlu referansı nedeniyle okuyorum ancak anlatım açıköğretim fakültesi ders notlarını andırıyor. İçeriğindeki "radyasyonlar son derece zehirlidir." gibi akademi ve bilim dilinden çok sokak röportajı cümlesine benzeyen ifadeler okunan materyalin bilimselliği ve faydalılığıyla ilgili şüpheye düşürüyor. Bu konudaki soru işaretlerimi giderebilmek için yazarı araştırmak istedim ancak çok bir özgeçmiş bilgisine ulaşamadım. Böyle arafta bir kitap bitince incelememi güncelleyeceğim:) Güncelleme: kitabın devamında dil hataları ve anlatım bozuklukları en baştaki kadar yoğun degil ama 101 serisindeki en düşük puanlayabileceğim kitap bu oldu ne yazık ki. Genel kavramlar gereksiz uzatılmış, zaten herkesin bildiği şeylere sayfalarca yer ayırılmış yeni bilgi namına bana çok az şey kattı onları da bu kadar uzun okumaksızın edinebilirdim. Belli kısımlarda verilen bilgilerin kanıt düzeyiyle sunulması iyi ama anlatım dilinden kaynaklı olarak bu kısimlar bilgi verici değil gereksiz detaylandırılmış kişiye pek bir katkısı olmayan nitelikte idi. Çevre ve iklim değişikliği hakkında bilgi almak isteyen birine başlangıç düzeyi de olsa önerebileceğim bir kitap olmamış ne yazık ki, alternatif önerileri olanlar iletebilirse sevinirim:)
Çevre ve İklim Değişikliği 101
Çevre ve İklim Değişikliği 101Ferhan Can · Say Kitap · 20238 okunma