Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gabor Mate

Gabor MateVücudunuz Hayır Diyorsa yazarı
Yazar
8.7/10
172 Kişi
1.516
Okunma
317
Beğeni
19,8bin
Görüntülenme

Gabor Mate Sözleri ve Alıntıları

Gabor Mate sözleri ve alıntılarını, Gabor Mate kitap alıntılarını, Gabor Mate en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Canım anneler :)
Anneler dünya gibidir orada durup sürekli bir şeyleri temin etmesi beklenir.
Kanserin en çok, 'çaresizliğe meyilli kişiliğe' sahip veya önceki altı ayda çözülememiş çaresiz bir hüsran duygusu yaşamış kadınlarda oluşma eğilimi gösterdiğini tespit etmişlerdir.
Reklam
“Kendinize bakmanız gerektiğini anlamanız çok önemli, zira kendinize bakmadan kimseye bakamıyorsunuz.” Gilda Radner
DEB’li bir yetişkinin asla durmak bilmeyen zihni, dengesi meczup bir kuş gibi bir süre oradan oraya uçup konar fakat hiçbir yerde orayı evi olarak benimseyecek kadar uzun süre kalmaz.
Kadın olgunlaşmamış bir adamla evlendiğinde
"Kadın olgunlaşmamış bir adamla evlendiğinde, kocasına aynı zamanda annelik de yapıyor ve bu yüzden çocuklarına genişlik ve enerjisi kalmıyor." -Gabor Mate, Vücudunuz Hayır Diyorsa, İletişim Yayınları, syf: 121
Daha mutlu, daha az sıkıntılı düşünce biçimlerine sahip in­sanların daha çok hastalıktan muzdarip oldugunu gösteren mükerrer tespitler ortak akla meydan okuyor gibi görünmek­ tedir. Genel kanaat, pozitif duyguların saglıga yardımcı olması gerektigi şeklindedir. Hakiki neşe ve tatmin duygusunun fizik­sel esenligi yükseltmesi dogru olmakla birlikte, ruhsal sıkıntı­ ları duymazdan gelmek için yaratılan "pozitif' haletiruhiyeler hastalıga direnci azaltmaktadır.
Reklam
Birçok kanser araştırmasında, en tutarlı biçimde tespit edilen risk faktörü, duyguları, özellikle de öfke ile bağlantılı hisleri ifade etme güçlüğüdür. Öfkenin bastırılması, esrarengiz bir biçimde hastalığa yol açan soyut bir duygusal özellik değil, organizma üzerindeki fizyolojik stresi arttırdığından temel bir risk faktörüdür.
Duygusal Zeka ve DEHB
“…Daniel Goleman, Duygusal Zeka: “bireyin kendi kendini motive edebilmesi ve hüsrana uğradığında ısrarcı olabilmesi; dürtülerini kontrol edip memnuniyeti erteleyebilmesi; ruh halini düzenleyip stresin düsünme becerisine aşırı yüklemesine engel olabilmesi” Bu cümledeki fiillerde "-bilmesi" kısımlarını olumsuz eklerle değiştirirsek DEB'li kişiliğin kısa ve öz bir tanımını yapmış oluruz.” -Gabor Mate, Dağınık Zihinler, Hep Kitap, syf: 55
Kıssadan Hisse
Bilimsel tevazu, takdir edilecek bir şey olmakla birlikte, hastalığa sebep sonuç modeliyle yaklaşmak kendi başına bir yanılgıya yol açmaktadır. Sağlığın hastalığa dönüşme yollarını veya hastalığın nasıl yeniden sağlığa dönüştüğünü tanımlayamamaktadır. Sufi geleneğinde on ikinci yüzyıldan Nasrettin Hoca'nın şu ünlü hikayesi anlatılır: Hoca bir sokak lambasının altında ellerinin üzerine çömelmiş bir halde bir şeyler aramaktadır. "Ne arıyorsun Hoca?" diye sorar komşuları. "Anahtarımı arıyorum," diye cevap verir Hoca. Komşular da bu arayışa katılırlar, lambanın etrafındaki her yer dikkatlice karış karış aranır. Anahtarı kimse bulamaz. "Baksana Nasreddin Hoca," der sonunda biri, "tam olarak nerede kaybettin anahtarı?" "Evde." "Peki o zaman neden dışarda arıyorsun?" "Çünkü burada, ışığın altında daha iyi görüyorum." Mikroplar ve genler gibi ayrık sebepleri araştırmak daha kolay (ve mali açıdan daha karlı) olabilir, fakat daha geniş bir bakış açısından bakmadığımız sürece hastalıkların etiyolojisi hep bilinmez kalacaktır. Dışarıda, ışığın altında yapılan bir arama bize sağlığın anahtarını vermez; karanlık ve bulanık bir yer olan içimize bakmamız gerekmektedir.
Sayfa 318
Çocuk iyileşecekse, önce aile sistemi iyileşmelidir.
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.