Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Güray Süngü

Güray Süngüİnsanın Acayip Kısa Tarihi yazarı
Yazar
Derleyen
Editör
8.3/10
1.860 Kişi
8,2bin
Okunma
704
Beğeni
34,4bin
Görüntülenme

Güray Süngü Gönderileri

Güray Süngü kitaplarını, Güray Süngü sözleri ve alıntılarını, Güray Süngü yazarlarını, Güray Süngü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Gerçek insanlar zihnimde oluşturduğum ve gerçeğe çok yakın, hatta gerçeklerinden farksız, gerçek gibi, Gerçeğimsi insanlardan gerçekten gerçek olan insanları ayırmaya yarayan bir ifadeydi.”
Sayfa 22 - Ketebe YayınlarıKitabı okuyor
“İnsanın nereye gitmediğini bilmesi için nereye gittiğini bilmesi gerekmiyordu.“
Sayfa 22 - Ketebe YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
“Aklın ötesine geçtim sanarsın ki orası aklın berisidir. O gitmeden insanın başından, nasıl kalbine döneceksin?”
Sayfa 122Kitabı okudu
“… ifade etmem gerekiyordur belki; ben açık bir şekilde mutsuz ve huzuru olmayan ama bunu aramak gibi boş bir işi de kendisine mesai edinmek türünden gafletlere düşmeyecek kadar mutsuzluğu ve huzursuzluğuyla barışık birisiyim.”
Sayfa 21 - Ketebe YayınlarıKitabı okuyor
“Çatal elimde tabağıma doğru bakarken hayatın artık içinden çıkılamayacak ölçüde anlamsızlaştığını düşündüm. Bunun bir şekilde çaresine bakabilir miydim? Cevap netti. Hayır.”
Sayfa 14 - Ketebe YayınlarıKitabı okuyor
“… varlığını belli edemeyen insanlar yokluklarını nasıl belli eder?”
Sayfa 13 - Ketebe YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
“Hatırlamadığım rüya benim aklımın karışmasına nasıl neden olur? Olur… Hatırlayamazsın ama rüyayı görürken gördüklerini görmezsin aslında, yaşarsın. Yaşadığın şeyin içinde doğuracağı histen kaçamazsın.”
Sayfa 11 - Ketebe YayınlarıKitabı okuyor
“İnsanlar neden hayatlarında olmasına alıştıkları insanlara yarım cümleler kurmaktan imtina etmezler.”
Sayfa 11 - Ketebe YayınlarıKitabı okuyor
“Yine de gerçekleri kendime sakladığımı, gerçekleri kendime sakladığım için olsa gerek, sadece ben biliyorum.”
Sayfa 9 - Ketebe YayınlarıKitabı okuyor
“Bende başlayıp bende bittiğini zannettiğim bir şeyi, benimle sınırlı olan aklımla idrak edebilir miyim?”
Sayfa 8 - Ketebe YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
136 syf.
·
Puan vermedi
Güray Süngü, kalemi çok güçlü olan günümüz yazarlarından...Bu roman da düşüncelerimi destekler nitelikte. Kitap, okurun konuya yoğunlaşmasını sağlayan bir kurguya sahip. Romanın ortalarına kadar hazıfasını yitirmiş birinin kendini tanımaya çalışmasını okurken bir anda Âdem'i (bence kendini) arayan kişinin mücadelesini ve zamanın içinde kayboluşunu okuyoruz. Kahramanımız kısır bir döngünün içine girmiş olduğunun farkında olmasa da zamanın merkezine ulaşma niyetinde. Romanın ilerleyen sayfalarında aynı olaylar tekrar eder hâle geliyor ve her okuduğumuz sayfayı birkaç sayfa sonra tekrar okuyoruz. Aslında roman kişisinin yaşadığı bitmeyen arayışı biz de yaşamış oluyoruz. Postmodern bir eserde olması gerektiği gibi zaman ve mekan alışılagelmişin dışında kullanılmış. Bu da romanın kurgusuna katkı sağlamış ve rasyonellikten felsefik bir hâle dönüşmüş. Unutarak her şeyin geçeceğine inananlara karşın kendisini, acısını, aşkını unutmak istemeyenlere fısıldıyor cümleler...
İnsanın Acayip Kısa Tarihi
İnsanın Acayip Kısa TarihiGüray Süngü · Ketebe Yayınları · 20211,713 okunma
136 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Yazarın üslubu okurken kahkahalar atmanıza sebep olurken aynı zamanda da düşünmenizi kafanızın karışmasını sağlıyor. İnsanı kendi yapan şeyler neydi? Acılar, mutluluklar, hüzünler... Bir sabah, bir pansiyonda uyanıyorsunuz ve nerede olduğunuzu kısacası hayatınızla ve kendinizle ilgili hiçbir şeyi hatırlamıyorsunuz. Hafızanız tamamen silinmiş ve kimliğiniz yok olmuş. Siz aynı durumda olsanız ne yapardınız? İşte kahramanımız böyle bir Adem.. Yazarın, kahramanın ismini Adem koyması da çok manidar çünkü Adem; adam, insan, insanoğlu anlamına gelmektedir ki, bence bu bir kişiyi değil bütün insanoğlunu temsil etmektedir diye düşünüyorum. Kendini, benliğini, özünü aramak için yola çıkan adam bir Adem var bir de bin Adem... Yazarın yazarken okuyucuyu da içine katmasını çok beğendim. Kitap, kurgusuyla somut ve soyut gerçekliğin iç içe geçmesiyle, dili ve anlatımıyla ciddi konuların, alaycı bir üslûpla, zamanın şimdi de olup mekânın sürekli değişmesiyle, kişisel arası diyaloglarıyla ve absürtlükleriyle, gerçek ile hayâl, olgunluk ile cahillik, unutma ile hatırlama, arama ile bulma gibi olguları okuyucuya sunuyor. Ve bu sayede sıkı bir beyin jimnastiği gerektiren bir roman olduğu gerçeğini de belirtmek isterim. İnsanın, insan olma çabası, hiç durmadan kendini araması, aradığını bulması ama bulduğunu asla anlamaması.. Okuduğum en güzel post-modern romandı. Zaman ve mekân kavramının olmayışı ilk defa bu kadar güzel etkiledi beni. "Hafıza dediğin kederdir kâtip yaz bunu. Dünya boşlukta nasıl duruyor sanıyorsun. O, boşluk değil keder. Kederi çıkar, dünya düşer. Unutma, unutma, unutma.."
İnsanın Acayip Kısa Tarihi
İnsanın Acayip Kısa TarihiGüray Süngü · Ketebe Yayınları · 20211,713 okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.