Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hüsamettin Erdem

Hüsamettin Erdemİlkçağ Felsefesi Tarihi yazarı
Yazar
7.3/10
6 Kişi
124
Okunma
3
Beğeni
1.915
Görüntülenme

Hakkında

1949 yılında Ünye’de doğdu. İlköğrenimini Ünye Kaledere İlkokulunda, orta, lise ve yüksek öğrenimini ise İstanbul’da tamamladı. 30.06.1968 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesinden, 1969 da İstanbul Pertevniyal Lisesinden mezun oldu. 20.10.1972 de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden, 05.06.1973 de İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümünden mezun oldu. 1969-1974 arası Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında din görevlisi olarak, 1973-1974 arası İstanbul Ümraniye Lisesi, 1974-1977 arasında ise Adapazarı İmam-Hatip Lisesinde felsefe öğretmenliği ve idarecilik görevlerinde bulundu. 1 Temmuz-31 Ekim 1975 yılında kısa dönem yedek subay olarak askerlik hizmetini Isparta 40. piyade alayında gerçekleştirdi. 09.06.1977 de Konya Yüksek İslam Enstitüsüne Sistematik Felsefe ve Mantık asistanı oldu. 1982 de Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Sistematik Felsefe ve Mantık Öğretim Görevlisi olarak atandı. 24.01.1986 da “Sondevir Osmanlı Düşüncesinde Ahlak” adlı çalışmasıyla Sistematik Felsefe Bilim Dalında “Felsefe Doktoru” payesi aldı. Aynı yıl 30.04.1986 tarihinde Din Felsefesi ve Mantık Anabilim Dalında Yardımcı Doçentlik kadrosuna atandı. 12.10.1989 da aynı anabilim dalında doçentlik unvanını aldı ve 13.11.1995 tarihinde ise Din Felsefesi Anabilim Dalında profesörlük kadrosuna atandı. İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı ve Yardımcılığı, Felsefe Tarihi, Mantık, İslam Felsefesi, Din Felsefesi Anabilim Dalı Başkanlıkları, Necmettin Erbakan Üniversitesi Senato Üyeliği, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği yaptı ve halen bu görevleri devam etmektedir. Bekar ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Hüsamettin ERDEM, Fransızca ve Arapça bilmektedir.
Tam adı:
Prof. Dr. Hüsameddin Erdem
Unvan:
Akademisyen, Din Felsefesi Uzmanı, Yazar
Doğum:
Ünye, Ordu, Türkiye, 1949

Okurlar

3 okur beğendi.
124 okur okudu.
3 okur okuyor.
63 okur okuyacak.
4 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Buharî, el-Edebü'l Müfred
"Sizin dinen iyi olanınız, ahlâken de iyi olanınızdır."
Sayfa 80 - Hüer YayınlarıKitabı okudu
Bazen bir varlığı eserleriyle tanımak, onu bizzat tanımaktan daha etkili olabilir.
Sayfa 39
Reklam
Felsefenin birazı, insanları dinsiz yapar; fakat felsefede derinleşme, onların zihnini dine döndürür. Francis Bacon
"Sofia", Tanrı sevgisi ile korkusunu, Tanrı severlik ile uhreviliği içeren bir hikmettir. "Hikmet" ise Tanrı ile ilgi kurmanın en esaslı yoludur.
Sayfa 101Kitabı okudu
felsefenin armağanı
Felsefeyle uğraşma zamanının daha gelmediğini ya da artık geçmiş olduğunu söylemek, mutlu olmanın zamanı daha gelmedi ya da artık geçti demekten farksızdır.
Sayfa 168
eski stoa okulu temsilcisi Zenon'un ahlak görüşü
İnsanı ve tabiatı tanımayan, doğru bir eylemde bulunamaz, dolayısıyla mutlu da olamaz. Bilgi ile doğru eylem arasında doğru bir orantı vardır. Ahlâkça yetkinlik, bilgice yetkinliğe bağlıdır. Bilge kişi faziletli kişidir. Fazilet de akla ve tabiata uygun olandır.
İlkçağ Felsefesi Tarihi
İlkçağ Felsefesi Tarihi
Herakleitos ~Karanlık Filozof~
Yunan düşüncesi üzerinde en derin iz bırakan filozoftur. Onun fikirlerini tam olarak anlamak için derin fikir deryasına dalan usta dalgıçlara ihtiyaç vardır.
İlkçağ Felsefesi Tarihi
İlkçağ Felsefesi Tarihi
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
309 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İlkçağ Felsefesi Tarihi kitabı, uzun süredir okuduğum bir kitap. Bunun sebebi bu dönemin felsefe tarihi dersinde ana kaynağımız olmasıydı. Yazarı Hüsamettin hocamızın üslubu hayli anlaşılır ve ifadelerinde herhangi bir soru işareti bırakmıyor oluşu anlatımın açıklığını gösteriyor. Kitap içerisinde hoşuma giden 3 husus var. Bunlardan ilki; anlatılan her konu ve filozofta mühim hususların yazı stili ile belirtilmesi oldu. Önemli kavramlar kalın, dikkat edilmesi ve ilgi çekici olan özellikle filozof sözleri italik şekilde yazılmış. Sayfaya genel olarak baktığınızda göze ilk bunlar çarpıyor. İkincisi; filozoflar hakkında teferruatlı bilgilendirmenin ardından yazarın kendine ait genel değerlendirmesinin bulunması. Okuduğum filozofa dair başlıbaşına bir değerlendirme ile karşılaşmak zihnimdeki taşları yerli yerince oturtmama yardımcı oldu. Son olarak üçüncüsü 1. ve 2. bölümlerin ardından filozofların felsefe tanımlarına yer verilmesi oldu. Kitap, felsefeye ve felsefe tarihine dair kapsamlı bir girişle başlıyor. Bu girişin ardından İlkçağ Felsefesi'nin bölümleri olarak başlıklar geliyor, bunlar: 1.Sokrates'ten Önceki Yunan Felsefesi (Antik Çağ) 2.Sokrates ve Sonrası (Büyük Sistemler Devri) 3.Hellenistik ve Roma Felsefesi Felsefeye ya da Felsefe tarihine ilgi duyuyorsanız okumanızı tavsiye ederim.
İlkçağ Felsefesi Tarihi
İlkçağ Felsefesi TarihiHüsamettin Erdem · Hü-Er Yayınevi · 201153 okunma
272 syf.
·
Puan vermedi
·
51 günde okudu
Felsefeye benim gibi yeni yeni akademik giriş yapacak yada uğraş edinen herkese öneriyorum.Çok güzel bir sekilde olaylarin özüne inip kafanizda temeller olusturuyor. Ki benim için öyle oldu bazı kopuk noktaları tamir etti. Yazara biraz önyargımsi havam vardı ama beni yanılttı. Din felsefesi uzmanı olduğunu hemen anlıyoruz tabi kendi felsefesince bir anlatım sergilediğini dilinden. Ama bu değildir ki taraflıdır. Burada başka bir şeyi belirtmek istedim. Zaten her felsefeci de öyle değil midir? Bu arada neden varız? Varlığımızın mahiyeti nedir? vs. en iyi kitaba devam edeyim.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişHüsamettin Erdem · Sebat Ofset Matbaacılık · 201317 okunma
8/10 puan verdi
İlkçağ felsefesi hakkında okuduğum ilk müstakil kitap. Oldukça akıcı ve anlaşılır. Kronolojik olarak ve filozoflar üzerinden ilerleyen bir yapısı var. Yazar İlahiyatçı olmasının da etkisiyle yer yer dini referanslar da vermiş, bu durum kaynakçada da açıkça görülüyor. Hatta ilkçağ filozoflarının dini görüşleri de kitapta oldukça yer tutuyor. Keyifle okudum.
İlkçağ Felsefesi Tarihi
İlkçağ Felsefesi TarihiHüsamettin Erdem · Hü-Er Yayınevi · 201153 okunma