Hüsamettin Erdem

İlkçağ Felsefesi Tarihi yazarı
Yazar
7.3/10
6 Kişi
126
Okunma
3
Beğeni
1.954
Görüntülenme

Hüsamettin Erdem Yorumları ve İncelemeleri

Hüsamettin Erdem yorumları ve incelemelerini, Hüsamettin Erdem kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Hüsamettin Erdem puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
309 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İlkçağ Felsefesi Tarihi kitabı, uzun süredir okuduğum bir kitap. Bunun sebebi bu dönemin felsefe tarihi dersinde ana kaynağımız olmasıydı. Yazarı Hüsamettin hocamızın üslubu hayli anlaşılır ve ifadelerinde herhangi bir soru işareti bırakmıyor oluşu anlatımın açıklığını gösteriyor. Kitap içerisinde hoşuma giden 3 husus var. Bunlardan ilki; anlatılan her konu ve filozofta mühim hususların yazı stili ile belirtilmesi oldu. Önemli kavramlar kalın, dikkat edilmesi ve ilgi çekici olan özellikle filozof sözleri italik şekilde yazılmış. Sayfaya genel olarak baktığınızda göze ilk bunlar çarpıyor. İkincisi; filozoflar hakkında teferruatlı bilgilendirmenin ardından yazarın kendine ait genel değerlendirmesinin bulunması. Okuduğum filozofa dair başlıbaşına bir değerlendirme ile karşılaşmak zihnimdeki taşları yerli yerince oturtmama yardımcı oldu. Son olarak üçüncüsü 1. ve 2. bölümlerin ardından filozofların felsefe tanımlarına yer verilmesi oldu. Kitap, felsefeye ve felsefe tarihine dair kapsamlı bir girişle başlıyor. Bu girişin ardından İlkçağ Felsefesi'nin bölümleri olarak başlıklar geliyor, bunlar: 1.Sokrates'ten Önceki Yunan Felsefesi (Antik Çağ) 2.Sokrates ve Sonrası (Büyük Sistemler Devri) 3.Hellenistik ve Roma Felsefesi Felsefeye ya da Felsefe tarihine ilgi duyuyorsanız okumanızı tavsiye ederim.
İlkçağ Felsefesi Tarihi
İlkçağ Felsefesi TarihiHüsamettin Erdem · Hü-Er Yayınevi · 201154 okunma
272 syf.
·
Puan vermedi
·
51 günde okudu
Felsefeye benim gibi yeni yeni akademik giriş yapacak yada uğraş edinen herkese öneriyorum.Çok güzel bir sekilde olaylarin özüne inip kafanizda temeller olusturuyor. Ki benim için öyle oldu bazı kopuk noktaları tamir etti. Yazara biraz önyargımsi havam vardı ama beni yanılttı. Din felsefesi uzmanı olduğunu hemen anlıyoruz tabi kendi felsefesince bir anlatım sergilediğini dilinden. Ama bu değildir ki taraflıdır. Burada başka bir şeyi belirtmek istedim. Zaten her felsefeci de öyle değil midir? Bu arada neden varız? Varlığımızın mahiyeti nedir? vs. en iyi kitaba devam edeyim.
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişHüsamettin Erdem · Sebat Ofset Matbaacılık · 201317 okunma
Reklam
8/10 puan verdi
İlkçağ felsefesi hakkında okuduğum ilk müstakil kitap. Oldukça akıcı ve anlaşılır. Kronolojik olarak ve filozoflar üzerinden ilerleyen bir yapısı var. Yazar İlahiyatçı olmasının da etkisiyle yer yer dini referanslar da vermiş, bu durum kaynakçada da açıkça görülüyor. Hatta ilkçağ filozoflarının dini görüşleri de kitapta oldukça yer tutuyor. Keyifle okudum.
İlkçağ Felsefesi Tarihi
İlkçağ Felsefesi TarihiHüsamettin Erdem · Hü-Er Yayınevi · 201154 okunma
123 syf.
10/10 puan verdi
Din felsefesi kitabıdır. Kitap, Vahdet-i Vucud Ve İbn-i Arabi kısımına kadar çok güzel gitti. Bu kısıma kadar anlatılan Spinoza'ın tanrı anlayışı beni çok etkiledi. Fakat ibni arabinin görüşlerini ve felsefesini içeren kısımlar çok fazla arapça ve farsça kelimlerle yoğrulduğu için anlayamadım. Bu kısımları kitap yarım kalmasın diye hızlıca bitirmek için okudum. Yazarın asıl amacı vahdeti vücud anlayışını panteizmden aklamaktır. Vahdeti vücud anlayışını bir anda silip atma gayretine girmemiştir. Çünkü bu etkili bir felsefi anlayıştır. Panteizmle vahdedi vücut aynı görülürse bu sefer şirk problemine düşüleceğinden korkulmuştur. Bu yüzden bu ikisini ayırma noktasında bu eserin yazıldığı görülmektedir.
Panteizm ve Vahdet-i Vücud Mukayesesi
Panteizm ve Vahdet-i Vücud MukayesesiHüsamettin Erdem · Kültür Bakanlığı Yayınları · 199012 okunma