Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hüseyin Kami Büyüközer

Hüseyin Kami BüyüközerHelal Lokma yazarı
Yazar
8.7/10
76 Kişi
294
Okunma
48
Beğeni
3.969
Görüntülenme

Hüseyin Kami Büyüközer Gönderileri

Hüseyin Kami Büyüközer kitaplarını, Hüseyin Kami Büyüközer sözleri ve alıntılarını, Hüseyin Kami Büyüközer yazarlarını, Hüseyin Kami Büyüközer yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çiklet çiğnemesek ne olacak? Çaylarımızı, pastasız içsek ne yazar? Margarin yerine zeytinyağı, çiçekyağı kullanırsak ölür müyüz? Neden kalp krizi geçirenlere, damar sertliği, damar tıkanıklığı olan hastalara margarin yasaktır? Hiç düşündünüz mü? Domuz kılından yapılmış diş fırçası ile dişlerimizi fırçalamasak, bunun yerine misvak kullansak daha iyi olmaz mı?
Sayfa 554Kitabı okudu
Reklam
Tek Çözüm:
TEK ÇÖZÜM: Cikletinden, bisküvisine, peynirinden, margarinine, karamelasından çikolatasına, gazozundan, kolasına, tatlısından, kuru ve yaş pastasına kadar bütün gıda sanayi üretimlerine BOYKOT uygulamak! Ta ki devlet tedbir alıncaya, üreticiler Müslümanların emrine girin- ceye, ürettikleri maddeler için kesin delilli garantiler verinceye kadar!
...Başbakanlık hazine ve Dış Ticaret Müşteşarlığı'nın kompütüründen alınan belgelerden derlenen bilgilere göre peynirden, peynir mayasına, jelâtinden lesitine, domuz yağından domuz kılına, margarinden yağ asitlerine, sığır etinden bağırsaklara varıncaya kadar çeşitli gıda ve katkı maddelerinin ithal edildiği anlaşılmaktadır.
Netice
Buraya kadar eldeki imkânlar nispetinde, bugünkü Batı güdümlü gıda sanayiinin biz Müslümanların önümüze getirdiği, paketlenmiş hazır gıda maddelerini, tehlike ve problemlerini izah etmeye çalıştık. Gördüğümüz gibi bu görüntüsü içerisinde elle tutabileceğimiz, güvenerek, kalp huzuru ile yiyip, içebileceğimiz gıda maddesi hemen hemen bulmamız mümkün olmuyor.
Kırmızı rengi veren, ezilmiş cochineal böcekli, çocuk şekerlemeleri için ne diyeceğiz? Bir somun ekmek için kullanılacak unda, hamur geliştirici olarak, insan saçından veya domuz kılından elde edilen sistein cinsi amino asitler içeriyor mu? Nasıl muayene edeceğiz? Lütfen patates kızartması bir hayvan katkılı tabakayla kaplı mı? Balık fileto üzerinde galetaya bulanmış tavuk suyu olabileceğini biliyor muyuz? Zevkle yediğimiz peynirde bir domuz kaynaklı enzim var mı? Gerçekten Helal olduğuna emin miyiz?
Reklam
HELAL SERTİFİKALAMA EVET VEYA HAYIR?
Peygamberimiz (s.a.v.) "Ümmetimin üzerine bir zaman gelecek. İnsanlar ne tükettiklerine endişe duymayacak, bunların Haram veya Helal olup olmadığı onlara önemli olmayacak." daha sonra ekledi "Böyle bir zamanda onların kendi duaları kabul edilmeyecektir." (Buhari)
TSE, bugün dinle alakalı olmayan, meselâ 9001 benzeri sertifika işlemlerinde bile üretici firmalar nezdinde yeterli bir güvenceyi oluşturamadığı halde, İslam dini gibi çok derin, çok hassas ve çok çapraşık içtihatların söz konusu olduğu bir sahada sertifika vermesinin bir mantığı da yoktur. Bugün «Helal SERTİFİKA» vermeye kalkışan TSE, yarın ülkemizde yaşayan Museviler için de <<<KOSHER FOOD>> sertifikası vermeye kalkışabilir mi? Asla yapamaz. Çünkü, ertesi günü Baş Haham TSE'nin kapısına dayanır.
Diyanet İşleri Başkanlığı, kuruluş yasasında sadece ibadet ve cami hizmetlerini yürütmekle görevlendirildiğinden, Müslümanların muamelatını ilgilendiren konularda icraat yapamaz. Bizce bu hali ile Diyanet İşleri Başkanlığı, öncelikle bu laik devletin yakasından düşüp, nasıl ümmetin Diyanet İşleri Başkanlığı haline gelebilirim konusunda çalışmalar yapmalıdır.
Nihayet "Helal Gıda" Standardı!
25 yıllık bir çalışmanın, bir mücadelenin semeresi olarak, <<Helal GIDA>> sertifikasının kamu kurumlarında da ciddî boyutlarda düşünüldüğünü ve yüksek sesle konuşulduğunu gazete haberlerinden öğrenmiş bulunuyoruz. Vakit Gazetesi'nin 15.Ekim.2005 tarihli nüshasında «Helal GIDA>> konusunda önemli bir haber yayınlandı. Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kurter'in açıklamasının yer aldığı haberde:
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.