Karen Armstrong

Tanrı'nın Tarihi yazarı
Yazar
8.0/10
596 Kişi
2.640
Okunma
249
Beğeni
12,4bin
Görüntülenme

Karen Armstrong Yorumları ve İncelemeleri

Karen Armstrong yorumları ve incelemelerini, Karen Armstrong kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Karen Armstrong puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
520 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Karen Armstrong'u kendi ifadesi ile selâmlayayım önce; "Teoloji elbette sözün çok uzatıldığı bir disiplindir..." diyor Haklı ama, o da bilerek 'sözü uzatıp' koca bir eser ortaya koymuş, ta ki Tanrıyı tanıma (bilme) yolculuğuna çıkmak isteyen biri başına geleceklerden haberdar olsun diye.. 'Başına gelecekler' ifadesini bilerek kullandım
Tanrı Savunusu
Tanrı SavunusuKaren Armstrong · Pegasus Yayınları · 201959 okunma
608 syf.
·
Puan vermedi
·
12 günde okudu
Kitap kimi yerde çok sıkıcı,kimi yerinde keyifle okudum.Müslümanlık gayet iyi araştırılarak yazılmış.Okunması gereken bir kitap.Dinlere ve Tanrı inancına bakış açınızı geliştiriyor.
Tanrı'nın Tarihi
Tanrı'nın TarihiKaren Armstrong · Pegasus Yayınları · 20171,653 okunma
Reklam
608 syf.
1/10 puan verdi
Dinlere karşı bir bakış acısıyla yazılmış bir eser fakat malesef Islam hakkında yazılanların çoğu islami bilgi eksikliğinden yazılmış eseri okuyanlar aaa bu da mı böyle demislerse kesinlikle islamı bilmedikleri içindir... Gazalinin en güzeli metodu şudur bence bir şeyi elestireceksen onu en iyi sekilde öğrenmek zorundasın... keşke Karen de islami ana kaynagindan o donemin tarihi perspektifiyle iyice öğrenseydi sonra yazsaydı bu kitabı... ama nerde... bu kitabı okuyan çoğu kişi de malesef eleştirilerin gerçekliğini sorgulamadan doğruluğunu kabul ediyor...
Tanrı'nın Tarihi
Tanrı'nın TarihiKaren Armstrong · Pegasus Yayınları · 20171,653 okunma
639 syf.
·
Puan vermedi
Eveet 2023’ün ilk okuması bitti.Benim için yorucu bir kitap oldu.Belki ocak ayının da yoğun geçmesiyle ilgilidir.Kitap bilgi sahibi bir okuyucu için ,yani dinler tarihi ile ilgili temel bilgisi olan bir okuyucu için,bu kadar yorucu olmaz muhtemelen.Kitap kesinlikle dinler tarihi için okunacak ilk kitap değil,çeşitli mitolojiler ve temel bilgilerin daha sade anlatıldığı kitaplardan sonra okunabilir.Tanrı kavramını ele alış bakımından gerçekten kapsamlı lakin bazı noktalarda eksik kalmış tüm dinlerdeki tanrı kavramı ele alınmamış ama zaten kitap bizi başında uyarıyor.Üç temel dinin tanrısı üzerinden gidileceğine dair .Bana kalırsa “Tanrının Tarihi” diye bir kitap yazıyorsanız kesinlikle bu açıdan eksik kalıyor.Kitap bu eksiğe rağmen gayet güzel ve kesinlikle tavsiye edilir.İyi okumalar.
Tanrı'nın Tarihi
Tanrı'nın TarihiKaren Armstrong · Ayraç Yayınları · 01,653 okunma
515 syf.
8/10 puan verdi
Hayatımızda bir anlam bulmak, yaratmak zorundayız.
Kitap, birçok farklı dini geleneği kapsayan bir yaklaşımla kaleme alınmıştır. Armstrong, Hinduizm, Budizm, Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam gibi büyük dünya dinlerinin yanı sıra, daha az bilinen dini inanç sistemlerine de yer vererek geniş bir yelpazede bilgi sunar. Bu şekilde, okuyucular, farklı dinlerin ortaya çıkışını, dönüşümünü ve etkileşimini daha iyi anlayabilirler. Yazar, dinin evrimi ve dönüşümü üzerine odaklanarak, modern dinlerin karmaşık ve çelişkili doğasını ele alır. Karen Armstrong'un toplumların tek tanrı inancına olan mutlak sadakatini ve bunun yarattığı pek çok çelişkili görüşü incelemesi oldukça önemlidir. Karşılaştırmalı, sıra dışı bir ibadet ve savaş öyküsü olan tanrı’nın tarihi, bizi hayatımızın en temel gerçeğiyle yüzleştiriyor. Klasik felsefeden orta çağ mistisizmi’ne, reformasyon’dan aydınlanma’ya ve modern çağın kuşkuculuğuna, Karen Armstrong’un tek tanrılı dinlerin entelektüel tarihini tek bir ciltte toplamış olması bir mucizedir dersem yanlış olmaz. Armstrong, dinlerin tarih boyunca nasıl değiştiğini ve insanların Tanrı'ya olan inançlarının nasıl şekillendiğini ayrıntılı bir şekilde inceler. Aynı zamanda dinlerin toplumsal, kültürel ve politik etkilerini de analiz eder. Kitap, dinlerin evrimi hakkında birçok örnek ve tarihi detay sunar. Ayrıca, dinlerin sosyal ve siyasi bağlamlarını da göz önünde bulundurarak, okuyuculara bu konuları daha geniş bir perspektiften değerlendirmelerini sağlar.
Tanrı'nın Tarihi
Tanrı'nın TarihiKaren Armstrong · Ayraç Yayınları · 01,653 okunma
608 syf.
9/10 puan verdi
İ.Ö 4000 yıllarından yani bilinen, belgelenen teolojik bulguların dayandığı dönemden başlayarak Pagan dinlerinden Yahudiliğin doğuşunu, Hrsitiyanlığın Yahudilik içinden türeyişini, İslamiyetin nasıl ortaya çıktığını anlatan kitap, sadece semavi dinleri değil, Budizm, Hinduizm gibi semavi olmayan dinler ve tarikatlar hakkında da hem tarihi hem de teolojik bilgiler sunuyor. Armstrong, dinin felsefe ile iç içe geçen ilişkisini, Tanrı kavramını, insanın Tanrı ihtiyacını; meseleyle ilgisi olan önemli şahsiyetlerden alıntılar ve örneklemeler yaparak tamamen objektif, en ufak bir yargıda bulunmadan, yorum katmadan anlatmış olmasına rağmen İslamiyetle ilgili bölümü okuyunca sanki İslam öğretisini biraz daha makul ve pozitif görmüş gibi hissetmedim değil. Hatta okuduğum bir incelemede bir arkadaş “Yazar bir din seçseydi, bu din İslam olurdu” cümlesini haklı buldum bile diyebilirim. Açıkçası kitap hem uzun hem çok fazla alıntı barındırması hem de tarihi ve bilimsel verilerle işlenmesi nedeniyle okuması zor bir kitap ama size bilmediğiniz pek çok yeni şeyi öğretmekle kalmayıp yanlış yada eksik bildiğiniz bir sürü konu hakkında da sizi aydınlatacağı için uzun soluklu bir belgesel izler gibi biraz sabrederek okumakta fayda var. Tanrı’nın Tarihi; din tarihi üzerine iyi bir inceleme ve kaynak kitap olarak benim kütüphanemdeki yerini aldı. Ateist kimliğine rağmen bunca bilgiyi bir araya getirip, yorum katmadan kitaplaştıran Karen Armstrongun da gerçekten bir övgüyü hakettiğini düşünüyorum. Keyifli okumalar..
Tanrı'nın Tarihi
Tanrı'nın TarihiKaren Armstrong · Pegasus Yayınları · 20171,653 okunma
Reklam
608 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 günde okudu
Adından da anlaşılacağı üzere kitap, tanrı kavramına 4000 yıl öncesinden başlayıp yakın zamana kadar olan bakış açılarından bahsediyor. Bugünkü tanrı algısı meğer ne aşamalardan geçmiş. Hangi algı doğrudur bundan emin olamayacağız. Uğruna ölünecek bir bilgi varsa onun da işte bu bilgi olduğunu düşünüyorum. Bu bakış açıları içinde, putperestlikten tek tanrı inancına, semavi dinlerden filozofların tanrı inancına, mistiklerden reform ve aydınlanmacıların tanrıyı algılayışlarına kadar pek çok yaklaşım var. Yazar, her dönemin kendi içindeki inanç sebeplerini olabildiğince tarafsız bir biçimde aktarmış. Eser sıklıkla tekrar içeriyor. Bu hem iyi hem de kötü. İyi çünkü daha önce okunmuş ama anlaşılmamış yerlere yeniden bakma imkanı veriyor. Kötü çünkü tekrarlar kötüdür :) Kitap kendisini bana 150. sayfadan sonra açtı. Bu da 11 bölümlük kitabın 3. bölümünün ortalarına tekabül ediyor. Diğer okurların da ilk 100-150 sayfa için sabırlı olmalarını tavsiye edebilirim. Yazar bir din seçseydi, sanıyorum İslam'ı seçerdi. Kitap okurken kırmızı kalemle satırları çizen biri olarak, bu kitap için 1 kırmızı kalem tükettiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Son olarak, okuduğum kitap Pegasus Yayınları'nın Ocak 2017 baskısı.
Tanrı'nın Tarihi
Tanrı'nın TarihiKaren Armstrong · Pegasus Yayınları · 20171,653 okunma
%39 (250/639)
·
Puan vermedi
Tanrı'nın Tarihi Kitap incelemesi
Kitaba başlarken, bilimsel bir kitap detaylı bir araştırma kitabı diye başladım 250 sayfayı bile zorlanarak okudum. Hiç de arzu etmeme rağmen ilk defa bir kitabı okumayı yarım bıraktım, benim pek hoşuma gitmeyen bir kitap oldu. Kitabın çoğu bölümünü pdf formatın dan sesli dinledim buna rağmen konsantre olamadığım ender kitaplar biri oldu diyebilirim.
Tanrı'nın Tarihi
Tanrı'nın TarihiKaren Armstrong · Ayraç Yayınları · 01,653 okunma
115 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Neandertal gömütlerinde bulunan silahlar, aletler, kurban edilmiş hayvanların kemikleri üzerinden kuzenlerimiz Neandertaller'in ölümün farkında oldukları ve buna yükledikleri anlamlar konuşularak mitolojinin en eski izleriyle kitap başlıyor. Bu arada mitin ne olduğu ve insan yaşamında nasıl bir işlev gördüğü aralara yediriliyor. Mitin insan
Mitlerin Kısa Tarihi
Mitlerin Kısa TarihiKaren Armstrong · Alfa Yayıncılık · 2014457 okunma
115 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
27 saatte okudu
Mitlerin Kısa Tarihi
Karen Armstrong, mitolojinin tarihi hakkında bilgiler veriyor. Önce mitoloji nedir diyerek bir tanım yaptıktan sonra ilkel çağdan zamanımıza kadar geçen süredeki yol haritasını çiziyor. Günümüzde bazı kavramlara atfettiğimiz anlam ile antikçağda atfedilen anlamların tamamen farklı olduğunu belirterek, mitolojinin antik dünyada insan yaşamıyla doğrudan ilişkisi olduğunu ifade ediyor. Paleolitik, Neolitik ve ilk uygarlıklardan sonra "Eksenel Çağ" adı verilen zaman dilimini örneklerle anlattıktan sonra, dinlerin ortaya çıkışından da bahsediyor. Dinlerin ortaya çıkışıyla birlikte dini mitlerinde dinlerin içinde yer aldığını ifade eder. Özellikle son kısım çok iyi kurgulanmış. Genel olarak mitolojiden hoşlanmasam da bu kısımda, Ortaçağ Avrupa'sından günümüze; dine karşı çıkılan sebeplere değin dokunduğu güzel konular mevcut. Konunun ağırlığı, yazarın kullandığı yalın dil sayesinde hafiflemiş ve bu sayede bu konu daha anlaşılabilir olmuş. Tavsiye ederim Bu kitabı 6 - 8 Kasım 2019 tarihleri arasında okuyup inceleme yazısı ise 17 Şubat 2020 tarihinde 1000Kitap sitesine eklenmiştir.
Mitlerin Kısa Tarihi
Mitlerin Kısa TarihiKaren Armstrong · Alfa Yayıncılık · 2014457 okunma
188 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.