Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kerem Karaosmanoğlu

Kerem KaraosmanoğluKomplo Teorileri yazarı
Yazar
8.0/10
1 Kişi
9
Okunma
1
Beğeni
628
Görüntülenme

Hakkında

Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans derecelerini aldıktan sonra 2006 yılında Londra Üniversitesi Goldsmiths Medya ve İletişim Bölümü’nde doktorasını tamamladı. Kültürel çalışmalar, Türkiye’de azınlıklar, kültürel kimlikler ve komplo teorileri hakkında ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri yayımlanmıştır. 2007 yılından beri Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Unvan:
Yazar

Okurlar

1 okur beğendi.
9 okur okudu.
12 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yılanın başııı
Tapınakçılar, masonlar ve İlluminati görüldüğü gibi 1700'lerin sonu itibariyle aynı komplonun parçaları olarak anılmaya başlıyor ama denklemin hâlâ eksik bir parçası var: Yahudiler.
Sayfa 28 - İletişim Yayınları, 2021, İstanbul
Elinizde tuttuğunuz kitabı haberim olmadan bana yazdırmayı başardığı için, İlluminati de bir teşekkürü hak ediyor olabilir.
Sayfa 12 - İletişim Yayınları, 2021, İstanbul
Reklam
Ona göre ( Webster) Fransız Devrimi'nin , 1848 olaylarının,1917 Ekim Devrimi'nin ve hatta Birinci Dünya Savaşı'nın arkasında hep Yahudiler vardır.
Sayfa 30 - İletişim Yayınları, 2021, İstanbul
Beynimiz örüntü bulmak üzerine programlanmıştır. Buna göre komploculuga hazır bakış açısı dogamızda vardır. Aslında yeterince arandığında her yerde örüntü bulunabilir: Saddam’ın ordusu Birinci Körfez Savaşı’nda 11 Eylül 1990’da teslim olur. 11 Eylül yılın 254. günüdür. 2+5+4=11 yapar. ll Eylül sonrasında yılın sonuna kadar 111 gün kalır. Kulelere
Komplo teorilerine inananların büyük çoğunluğu erkeklerden oluşmaz; ekonomik durum önemli bir kriter değildir; eğitim seviyesi yükseldikçe inanma eğilimi ciddi anlamda azalmaz; inananlar arasında Nobel Ödülü sahipleri, devlet başkanları ve profesörler vardır; demokratik ülkelere özgü bir davranış biçimi değildir ancak otoriter veya totaliter rejimlere özgü olduğu da söylenemez; gelişmiş Batı toplumlarında da vardır, gelişmekte olan coğrafyalarda da; bütünüyle "Doğu''ya özgü hiç değildir, zira inanma eğilimi patolojik bir anomaliye indirgenemeyecek kadar yaygın ve sıradandır.
Sayfa 18 - İletişim Yayınları, 2021, İstanbul
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok