Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Korkmaz Alemdar

Korkmaz AlemdarÖteki Kuram yazarı
Yazar
Çevirmen
7.0/10
3 Kişi
53
Okunma
2
Beğeni
1.593
Görüntülenme

Hakkında

Mehmet Korkmaz Alemdar, Türk iletişim profesörü. (Tokat Turhal, 7 Ocak 1948). Türkiye'de iletişim bilimin kurucu isimlerindendir. 1965 yılında Ankara Gazi Lisesini bitirdikten sonra A.Ü. SBF BYYO'dan 1969 yılında mezun oldu. Diploma çalışmasını 1971'de L’Institut des Hautes Etudes Européennes'de, doktorasını ise 1975'de Milli Eğitim Bakanlığı Bursu ile Strasbourg 3 Üniversitesi'nde tamamladı. 1976 yılında, o zaman ki adı Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu olan Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesine asistan olan Alemdar, aynı fakültede, 1980 yılında doçent, 1990 yılında profesör oldu. 1992 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne geçen Alemdar, 13 Ekim 2004 tarihinde Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanlığına getirildi. 4 Mart 2009'da, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığından istifa eden Korkmaz Alemdar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak 19 Ekim 2010 tarihinde TBMM tarafından Radyo Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçilerek, bu görevi 15 Temmuz 2011 tarihine kadar yürütmüştür. Alemdar ayrıca, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkan Vekilliği (2004-2010) ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu İletişim İhtisas Komitesi Başkanlığı (2004-2010) görevlerinde de bulunmuştur. Korkmaz Alemdar halen Atılım Üniversitesinde görev yapmaktadır. Korkmaz Alemdar'ın çalışma alanları, iletişim sosyolojisi, kuramları ve tarihi olamakla birlikte popüler kültür, basın tarihi, Türkiye'de gazetecilik ve gazeteciler, medya endüstrisinin işleyişi gibi çeşitli konularda da çalışmaları bulunmaktadır. Yine Alemdar'ın Türkiye'de özel radyo ve televizyonların kurulması ile başlayan sürece ve RTÜK yapısına yönelik eleştirel çalışmaları da bulunmaktadır.
Tam adı:
Prof. Dr. Korkmaz Alemdar
Unvan:
Türk Akademisyen, İletişim Uzmanı, Yazar
Doğum:
Tokat, Türkiye, 7 Ocak 1948

Okurlar

2 okur beğendi.
53 okur okudu.
1 okur okuyor.
28 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Dikkat edilirse tarih, mülkiyete sahip olmayan kötülerin varlıklı-iyilerin ellerinden servetlerini almaya çalışma çabasından başka bir şey değil!
Sayfa 20
Reklam
19 yaşında bir gencin yatak odasının kapısında Bruce Willis’in resmi asılı. İçerde duvarlar posterlerle donatılmış: Metallica, Guns&Roses, Steve Wai, Hallowen, Testament, Scorpians. Boğazına taktığı kolyede ise ‘Testament’ yazılı. 11 yaşındaki kızın kapısında şu etiketler var: Patrick Swayze, Tom Cruse, New Kids on the Block. Duvarlarını ise Shakespeare, Bryan Adams, Stephan Dars, Luke Pery, Michael Jackson, New Kids On the Block süslüyor. Anglo-Sakson kültür ürünlerini sergileyen bu 19 yaşındaki genç ve 11 yaşındaki kız nerede yaşıyor? New York’ta mı? San Fransisko’da mı? Londra’da mı? Hiçbiri değil. Türkçe’nin egemen olduğu Ankara’da. Ne etiketlerde, ne posterlerde ne bir Türk artisti, sanatkarı veya kültür ürününe yer verilmiş. Bu mücadele alanında egemenliği özellikle Amerikan ürünlerinin ele geçirmiş olduğunun bir göstergesi.
Sayfa 38
Kültürün değişimi ancak pratiklerin değişimiyle gelir.
Sayfa 15
Popüler kültür sadece belli malları, kullanışları, etkinlikleri popüler yapmaz. Bunlarca birlikte gelen, bunlarla iç içe olan dünya görüşleri ve düşünü biçimlerini de popülerleştirmeye çalışır.
Sayfa 10
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
464 syf.
·
Puan vermedi
Son zamanlarda kendimi iletişim kitapları okumaya adadım sanki. Farklı bir Dünya’nın kapılarını aralamış gibi hissetsemde kendimi bazen, aslında ait olduğum dünyanın içine sonunda iştirak etmiş bulunuyorum. Bu alanda yüksek lisansa başlayacağım Rabbim nasip ederse inşallah. Bu kitabıda hocamın önerisi ile okudum ve çok beğendim. Kuruamları anlaşılır yalın bir dille anlatmış hocalarımız. Benimde aynı niyette olanlara tavsiyemdir.
Öteki Kuram
Öteki KuramKorkmaz Alemdar · Erk Yayınları · 200515 okunma
464 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
İletişim kuramlarının öteki kitabı.
Gazi'nin kapısından yüksek lisans için giriş yaptığımda 2011 yılıydı. Bir başka üniversitesinin Güzel sanatlar fakültesinde sinema eğitimi almış biri olarak her ne kadar "iletişim" alanı bana yakın görünse de öyle değildi. Üstelik benim bu alana yakın olmadığım, yüksek lisansa kayıt olmaya gittiğim gün yüzüme vurulmuştu. Sinema TV
Öteki Kuram
Öteki KuramKorkmaz Alemdar · Erk Yayınları · 200515 okunma