Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mustafa Ergün

Mustafa ErgünEğitim Felsefesi yazarı
Yazar
8.0/10
1 Kişi
12
Okunma
1
Beğeni
840
Görüntülenme

Hakkında

Prof. Dr. Mustafa Ergün Lisans: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü Psikoloji-Pedagoji Kürsüsü (Ankara Yüksek Öğretmen Okulu)(1972) Yüksek Lisans: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü Pedagoji Kürsüsü (1975) “Fatih Zamanına Kadar Medreseler” Doktora:Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü Pedagoji Kürsüsü (1978) “II. Meşrutiyet Devrinde Eğitim Hareketleri (1908-1914) Daha Önceki Görevleri Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü Pedagoji Kürsüsü Araştırma Görevlisi (1973) Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü Pedagoji Kürsüsü Yardımcı Doçent (1981) İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitimi Bölümü Yardımcı Doçent (1982) İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitimi Bölümü Doçent (1985) İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitimi Bölümü Profesör (1993) İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı (1982-1993) Afyon Kocatepe Üniversitesi Uşak Eğitim Fakültesi Dekanı (1994-1999) Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı (2001-2004, 2007-2011) Şubat 2017’de yaş haddinden emekli olmuştur.
Unvan:
Akademisyen
Doğum:
Emirdağ, Afyon, 1950

Okurlar

1 okur beğendi.
12 okur okudu.
13 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Her kurgu yeni kurgulara sürükleyeceği için, realite dünyasından uzaklaşıp hayaller dünyasında yaşamaya başlarız.”
Sayfa 31
Eğitim amaçlarım kim koyup kim takip edecektir? Herbart ve Rein, eğitimin amacını belirleyenin eğitici olduğunu, eğitim amacının eğiticinin am acı olduğunu belirtiyorlar. Ancak bu ifadelerin tamamlanması gerekmektedir. Çünkü eğitim amaçlan, eğitim yasa ve yönetmeliklerini yapan, eğitim anlayışına şekil veren, ders kitaplarını yazan kişilerce de belirlenir. Herbart’ın bizzat kendisi de, bilfiil eğitici olmadığı halde “ilgilerin çok yönlülüğü” gibi “güçlü ahlâkî karakter” gibi, eğitim amaçlarını ortaya koymuştur.
Reklam
Bir kimse kendini mükemmelleştirirken başkalarını da mükemmelleştirmemelidir, yoksa kendi mükemmelliğinin bir anlamı kalmaz.
MÖ. 1100-750 yılları arasını kapsayan Krallık devrinde Yunan eğitiminin amacı “kahraman, becerikli, kibar” insanlar yetiştirmektir. Çünkü genç kuşaklara devredilmek istenen ana özellikler bunlardır. Aristokratik tabakanın “asil” insanının ana özelliği, disiplinli bir vücut, neşeli ve cesur bir ruhtur.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
189 syf.
8/10 puan verdi
Eğitim Felsefesi" adlı bu kitap, eğitim fakültelerinde aynı adla anlatılan bir dersin notlarına dayanmaktadır. Felsefe, tarihin üzerine yüklediği bütün spekülasyonları atmış ve artık her bilim alanındaki en son bulguların değerlendirildiği, konu alanının çağdaş problemlerini ve tıkanma noktalarını bilim ve akıl ölçülerine göre değerlendirip o bilime yeni ufuklar açan, hatta eski bilgi ve belgelerin (Derrida'da, Foucault'da olduğu gibi) farklı bir şekilde değerlendirildiği bir disiplin olmuştur. Eğitim Felsefesi, hem zamanın derinliklerinden beri hem de çağımızın toplumsal ve teknolojik gelişme ve sorunları içinde yapılmaya çalışılmıştır. Değerlendirmenin özellikle çağdaş ulusal-demokratik sanayi toplumlarında ve bilgi toplumu veya iletişim toplumu ortamı ve sorunları içinde yapılmasına gayret edilmiştir. Bu açılardan bu kitap, Türkiye'deki diğer Eğitim Felsefesi çalışmaları içinde kendine has özellikleri olan orijinal bir çalışma ve öğrencilerin hem tarihi hem de çağdaş problem ve teoriler ışığında eğitimin uç problemlerini felsefî boyutta irdelemelerine yararlı olacağını düşündüğümüz bir eser olmuştur.
Eğitim Felsefesi
Eğitim FelsefesiMustafa Ergün · Pegem Akademi Yayıncılık · 20217 okunma