Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Muzaffer Şakar

Muzaffer ŞakarTürkiye'de Yargı Yoktur yazarı
Yazar
7.7/10
3 Kişi
14
Okunma
1
Beğeni
710
Görüntülenme

Hakkında

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu, 2001 yılında Kocaeli hâkimliğine atandı. Hukuk ve yargı konularındaki yazıları gazete ve dergilerde yayımlandı. İnsan hakları konusunda sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürüttüğü faaliyetleri bulunmaktadır. Yüksek lisans tezini “ifade özgürlüğü” konusunda yazmış olup, halen Ankara Üniversitesi Genel Kamu Hukuk Bölümü’nde doktora çalışmasını sürdürmekte ve “yargı” konulu bir doktora tezi hazırlamaktadır. Orhan Gazi Ertekin, Faruk Özsu, Kemal Şahin ve Uğur Yiğit ile birlikte yazdığı “Türkiye’de Yargı Yoktur” kitabı (Tekin Yayınevi, 2.Baskı) 2014 yılında yayımlandı. Kurulduğu tarihten bugüne Demokrat Yargı Derneği üyesidir. Aynı zamanda derneğin eşbaşkanlığı görevini sürdürmektedir.
Unvan:
Türk Hakim, Yazar

Okurlar

1 okur beğendi.
14 okur okudu.
13 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kim yurttaştır, kim teröristtir? Hangi eylemler bizi bir “terörist”e dönüştürür? Bu sorunun hukuksal bir cevabı yok…Yazdıklarımız, konuştuklarımız, mesajlarımız, maillerimiz ve bunlarla her yurttaşın en temel hakkı olan hükümeti değiştirme planları, bir suçmuş gibi algılanıyor.
Eğer yargılama mercii, uyuşmazlığın bir tarafına dahil ya da yanında ise, yapılan “şeye” yargılama faaliyeti denmez.
Sayfa 178Kitabı okudu
Reklam
Dışarıda hayat gürül gürül akarken,şarktan garba değişirken her şey ,sen sadece yargıladın, bir kez olsun gözlerindeki bağı açıp ne olduğuna bakmadın, bütün haykırışlara kulaklarını kapadın, karşına kimi getirdilerse yargıladın, gelenleri yargıladın sonra yine gelenler oldu aralıksız devam ettin. Yargıladın diyorum ama aslında sen ne isteniyorsa onu yaptın. Bir kez olsun kendi aklını kullanma cesaretini göstermedin. Vicdanı zaten girişte bir yerlerde teslim etmiştin.
Batı ülkelerine gittiğinizde ortalıkta pek polis göremezsiniz ama ihtiyacınız olduğu anda ortaya çıkarlar. Tersi durumlar, yani polisin toplumun gözünün içine sokulurcasına her köşe başında karşısına çıktığı durumlarda, yapılan teşhir, baskı otorite ve korkuyu besler.
Sayfa 109Kitabı okudu
O zamanki adıyla Temyiz Mahkemesi (Yargıtay) 1935 yılına kadar Eskişehir’de çalışmıştır.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
·
Puan vermedi
İletişim yayınlarından Tuncay bey tanıtım için mail atmış. Sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Kadı nedir? Ne iş yapardı? Satın alıp okumayı da istiyorum.
Kadıdan Hakime
Kadıdan HakimeMuzaffer Şakar · İletişim Yayıncılık · 20216 okunma
224 syf.
3/10 puan verdi
·
157 günde okudu
Yanlışı, yanlışla eleştiren bir kitap…Ülke yargısının günümüzdeki haline gelmesinde katkıları olduğunu düşünüyorum. Yangını gördüler. Yangını söndürmeye gidiyorlardı ama maalesef ellerinde su değil, benzin vardı…
Türkiye'de Yargı Yoktur
Türkiye'de Yargı YokturOrhan Gazi Ertekin · Tekin Yayınevi · 20148 okunma