Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ruhattin Yazoğlu

Ruhattin YazoğluDin Felsefesi yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
8.2/10
5 Kişi
68
Okunma
3
Beğeni
1.471
Görüntülenme

Hakkında

1965 yalında Bayburt'un İncili köyünde, doğdu. İlkokulu 1977 yılında bitirdi. 1984 tarihinde Bayburt İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 1984 yılında Atatürk Üniversiteki İlahiyat Fakültesinden 1989 yılında mezun oldu. 1990 yılında Din Felsefesi Anabilim Dalında Yüksek Lisans imtihanı kazandı. 1991 yılında Atatürk Üniversitesi ilahiyat Fakültesin'de din Felsefesi Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi oldu. 26.06.1992 tarihinde hazırlanmış olduğu "İbn Sînâ, Gazâli ve David Hume'da Mukayeseli Olarak İlleyit Meselesi" isimli tezle Din tarihinde hazırlamış olduğu "Gazâlî Düşüncesinde Ruh ve Öüm adlı tezle Doktorasını tamamladı. Halen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi Anabilim dalında Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk
Unvan:
Felsefeci Yazar
Doğum:
Bayburt, 1965

Okurlar

3 okur beğendi.
68 okur okudu.
3 okur okuyor.
52 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Batı da fikir alanında yer alan her değişimde islam tarihinin derin etki ve izlerini görmek mümkündür; fakat bu etki, modern dünyanın bariz vasfını, gücünü ve kesin zaferinin kaynağını oluşturan tabiat ilimlerinde ve bizzat ilmi zihniyette görüldüğü kadar hiçbir yerde görülmemiştir.
"Acı" en öğretici olanı ...
Atlatılması gereken tehlikelerin, katlanılması gereken acıların, peşinden koşulacak ödüllerin olmadığı bir dünya insanların bilişsel, ahlaki ve ruhsal açıdan gelişmelerine imkan tanımayacaktır.
Sayfa 103Kitabı okudu
Tanrı'nın tarihe özel olarak müdahalesi, vahiy; doğaya müdahalesi ise mucizedir.
Sayfa 194Kitabı okudu
Tıpkı bir ayeti farklı mezheplerin kendi görüşlerine delil göstermesi gibi
Flew, her türlü delille uzlaşabilen dinî ifadeleri, hiçbir delilin aleyhine sayılmasına müsaade etmediği, dolayısıyla yanlışlanmasının imkânsız olduğu gerekçesiyle reddeder. Kısaca Flew ve onun gibi düşünenlere göre, bir hüküm hiçbir şeyi inkâr etmiyor, dışarıda tutmuyorsa doğruladığı bir şey de yok demektir.
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
260 syf.
·
Puan vermedi
·
64 günde okudu
Din dediğimiz şey nedir? Kimine göre halkın afyonu, kimine göre yaşanan bir tecrübe veya akıl sahiplerini peygamberin bildirdiği şeylere kabule çağıran ilahi bir kanun kimine göre bir yaşam tarzı... Kimine göre, kimine göre.... Bunları çoğaltabiliriz Bu gibi tanımlamalar dış dünyada karşılaştığımız din tanımıdır bu ezberlerin dışına çıkıp dinin tanımını, gayesini, yöntemini sistemli bir şekilde anlamak isteyenler için biçilmiş kaftan bir kitap, öncelikle tanrı hakkında konuşmanın mümkün olup olmadığını ortaya koyuyor daha sonra tanrının varlığının delillerini ortaya koyuyor daha sonra tanrı tasavvurlarini ortaya koyuyor örneğin teizim,deizim, panteizm, pan-enteizim gibi bunların artılarını ve eksilerini ortaya koyuyor ve kitapta ki diğer bölümler din hakkında ki problemleri anlatıyor. Tavsiye ederim, doğru okuyup inancınıza göre amel etmeniz dileğiyle..
Din Felsefesi
Din FelsefesiRuhattin Yazoğlu · Eser Basım Yayın · 202031 okunma