Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Soner Demirsoy

Soner DemirsoyYavuz'un Çamurlu Kaftanı yazarı
Yazar
Derleyen
Editör
9.6/10
51 Kişi
185
Okunma
18
Beğeni
3.045
Görüntülenme

Soner Demirsoy İletileri

Soner Demirsoy iletilerini, Soner Demirsoy okur görüşlerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çanakkale Geçilmez
Çanakkale savaşlarından hatıralar.
Çanakkale
Çanakkale
Reklam
Çaldıran Meydan Muhaberesi ve Zaferi 23 Ağustos 1524
Osmanlı ordusunun Tiranların Tiranı Yavuz Sultan Selim han tarafından, İran ordusunu bozguna uğrattı ve Savaş meydanından kaçan, İran şahı şah İsmail'e ait ve Osmanlı ordusu tarafından savaş meydanında ele geçirenler ganimetler arasına yer alan ve günümüzde halen Topkapı Sarayında sergilenen "ŞAH iSMAİL'iN kUPASı" (Resim 3- Objektifimden Nisan 2023)
Yavuz'un Çamurlu Kaftanı
Yavuz'un Çamurlu Kaftanı
Yavuz' Çamurlu kaftanı.
Büyük İslâm âlimi İbn-i Kemal Paşa Yavuz Sultan Selim Han'ın vefatı üzerine yazdığı mersiye de şöyle demektedir. Az zamanda içre çok iş etmiş idi Sayesi olmuş idi âlem -gir Şems-i asr idi, asırda şemsin Zılli memdûd olur, zamanı kasîr Tâc ü tahtıyla fahr eder beyler Fahr ederdi anınla tâc ü serîr.
Yavuz'un Çamurlu Kaftanı
Yavuz'un Çamurlu Kaftanı
Şehzadeliği ve Sultanlığı zamanlarda at üstünden inmeyen Yavuz, ömrünün çok az bir kısmını İstanbul'daki sarayında geçirdi.
Takriri, Tahririnden Daha Mükemmeldir
Yedikıta Dergisi - Sayı 185 (Ocak 2024)
Yedikıta Dergisi - Sayı 185 (Ocak 2024)
Seyyid Şerif Cürcânî Hazretleri, devrin büyük âlimlerinden olup ilmî eserleriyle şöhret bulmuş Cemaleddin Muhammed Aksarayî'nin namını duyarak Anadolu'ya geldi. Karaman'a yaklaştığı esnada Cemaleddin Aksarayî'nin, Kazvînî'nin "el- Îzâh" adlı eserine yazdığı şerhi elde etti. "El-Îzâh", mufassal bir eserdi. Açıklanacak yerlerinin çok az olması hasebiyle Cemaleddîn Aksarayî, metni aynen almış, kapalı kalan yerleri kısaca açıklamıştı. Bu sebeple eser, çok alâkasını celbetmedi. Yanında bulunan bazı ilim erbabı kimseler "Cemaleddin Aksarayî'nin takriri, tahririnden daha mükemmeldir. Yanına git, ondan istifade et" dediler. Seyyid Cürcanî, bu tavsiyeler üzerine yolunu değiştirdirdi. Karaman'a geldiğinde Cemaleddin Aksarayî'nin vefat ettiğini öğrendi. Büyük âlimden istifade edemedi, fakat bu şehirde onun talebeleriyle, hususiyle de geleceğim büyük âlimi Şemseddin Muhammed el-Fenârî (v.834/1430) ile tanıştı ve arkadaş oldu. İkisi birlikte Mısır'a gittiler.
Şark'ın Büyük Alimleri
Şark'ın Büyük Alimleri