Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Soner Demirsoy

Soner DemirsoyYavuz'un Çamurlu Kaftanı yazarı
Yazar
Derleyen
Editör
9.6/10
51 Kişi
179
Okunma
18
Beğeni
2.956
Görüntülenme

Soner Demirsoy Yorumları ve İncelemeleri

Soner Demirsoy yorumları ve incelemelerini, Soner Demirsoy kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Soner Demirsoy puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
152 syf.
9/10 puan verdi
·
13 saatte okudu
10/10
"Yavuz’un Çamurlu Kaftanı: Vasiyet mi Gelenek mi"? Yavuz'un Çamurlu Kaftanı Hikayesini Duymayan kalmamıştır. Günümüzde Fatih/Yavuzselim semtindeki türbesinde, bir camekân içinde I. Selim’in kaftanı sergileniyor olan Bu kaftanın olayı şöyle ; Mısır Seferi dönüşü Kemalpaşazâde’nin atının ayağından sıçrayan çamurla kirlendiğine ve Sultan
Yavuz'un Çamurlu Kaftanı
Yavuz'un Çamurlu KaftanıSoner Demirsoy · Çamlıca Basın Yayın · 201380 okunma
328 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
70 günde okudu
Muhteşem bir eseri okumanın mutluluğunu yaşıyorum şu an... Yazarımız Ashab-ı suffeden,ilk medreselerin nerede nasıl kurulduğu ve nasıl faaliyet gösterdiği,muderrislerin mahiyetleri, islam memleketlerindeki ilmi faaliyetler gibi konuları ele alarak başlıyor anlatmaya.. Sonrasında islamiyete çok büyük hizmetleri dokunan, ardında yüzlerce kitap ve talebe bırakan büyük alimleri anlatıyor. Araştırma ve biyografi kitapları tam teşekküllü tarih kitabı gibi...bir çok bilgiye vâkıf oluyor insan...O yüzden biyografi okumayı çok önemsiyor ve çok seviyorum.. Nice uzak memleketlere ilim için giden,gece gündüz demeden saat saat hizmet eden,eser yazan,talebe yetiştiren zaatlarin yaptığı fedakarlıkları okudukça insan hayatını sorgulamadan edemiyor.. Ayrıca kitap fazlasıyla emek vererek hazırlanmış, eminim nice geceler sabahlara kadar okumalar yapılarak notlar alınarak yazılmıştır, yazarımıza bu konuda can-ı gönülden teşekkür etmek isterim emeğine sağlık...
Şark'ın Büyük Alimleri
Şark'ın Büyük AlimleriSoner Demirsoy · Çamlıca Basım Yayın · 202133 okunma
Reklam
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ni’mel Emir
Fatih Sultan Mehmed Han’ın siyasi faaliyetlerini inceleyenler, onun at sırtından hiç inmediği, kültür faaliyetlerini tetkik edenler de, harp sahasına hiç gitmediği fikrine kapılır. Zira hadiselere tek taraflı bakmayan padişah, ordusunu devrin en yeni ve modern silahlarıyla teçhiz ettiği gibi, askerlerini dua ordusuyla muhafaza altına almaktan geri durmadı. Tahsil ettiği ilimler ve sahip olduğu meziyetler sebebiyle hem Leşker-i Gaza(Gaza ordusu), hem de Leşker-i Dua’ya(Dua ordusu) Serdar oldu.
Fatih Sultan Mehmed'in İlim Ordusu
Fatih Sultan Mehmed'in İlim OrdusuSoner Demirsoy · Çamlıca Yayınları · 20242 okunma
328 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İslam’ın Temel eğitim müesseselerinden olan medreselerde okutulan kitaplar, müderrisin ilmi kariyeri ve vakfiyelerde belirtilen şartlar ile doğrudan alakalıydı. İçinde bulunulan zaman ve coğrafya da takip edilen müfredatta ve eserlerde bazı farklılıklara sebep olabiliyordu. Bir ilim talibi, umumiyetle doğduğu şehirdeki âlimlerden ders alır, daha sonra başka ilim merkezlerine seyahatler yapardı. Bir müderris,Talebesinin başta ilmi liyakat ve kabiliyeti olmak üzere bütün yönleriyle tanır, belirli bir seviyeye kadar okuttuktan sonra kendisinden daha üstün bir alime tavsiye ile gönderirdi.
Şark'ın Büyük Alimleri & Eserleriyle Yaşayan Ulema
Şark'ın Büyük Alimleri & Eserleriyle Yaşayan UlemaSoner Demirsoy · ÇAMLICA BASIM YAYIN · 202116 okunma
152 syf.
6/10 puan verdi
·
21 saatte okudu
Tarihten muhtelif hikayelerin olduğu bir derleme. Hikayelerden biri kitaba başlık olmuş, bildiğimiz şeyler genel olarak, genç kardeşlerimizi tarihe yönlendirmek için okutulabilir. #kitapşuuru
Yavuz'un Çamurlu Kaftanı
Yavuz'un Çamurlu KaftanıSoner Demirsoy · Çamlıca Basın Yayın · 201380 okunma
328 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İlmin zekatı yüzde yüz'dür.
Muhteşem bir Eser Peygamber Efendimiz (s.a.v.). "Herkes, (kıyamet gününde) insanlar arasında hüküm verilinceye kadar sadakasının gölgesindedir" ve "insan öldüğü zaman onun ameli(nin sevabı) kesilir (yazılmaz). Ancak üç şey hârictir; Sadaka-i câriye (vakıf gibi faydası devamlı olan hayır), kendisinden faydalanılan ilim ve kendisine dua eden sâlih evlat." buyurmuşlardır. Bu Hadis-i Şerif'ten hareketle İslam âlimleri, devraldıkları ilmî birikimi ilmin zekâtı yüzde yüzdür düsturuyla daha da geliştirerek kendilerinden sonraki nesle aktarmışlar. Şark (doğu), sahip olduğu medeniyet sebebiyle İslam'ı temsil ediyor. Buradan hareketle yazar Kitabın ismine "Şark'ın Büyük Alimleri" ismini vermiş. Yazarın Âlimleri büyük, küçük gibi sıfatlarla vasıflandırmak gibi bir gayesi olmadığı gibi tarih boyunca gelmiş geçmiş binlerce âlimin bu mütevazı çalışmasında sadece ismini bile zikretmesi imkân dâhilinde değildir. Eserin giriş kısmında Ashâb-ı Suffe'den medreseye ilim müesseselerinin yolculuğu hakkında kısaca malumat vermiş. Akabinde şer'i ilimlerin anahtarı mesabesinde olan ve eserleri asırlarca ilim müesseselerinde okutulan yirmi beş (25) âlim ve yirmi yedi (27) eserinden bahsetmiş. Yapılan araştırmalarda söz konusu âlimler hakkında bazı çalışmalar yapılmış, fakat müstakil biyografi kitaplarının hazırlanmadığını fark edilmiş. Bundan sonraki yapılacak çalışmalara bir başlangıç teşkil etmesi adına, ömrünü ilme vakfeden kıymetli şahsiyetleri tarihin ana kaynakları ışığında yakından tanımaya ve tanıtılmaya çalışılmış. Okutulan eserleri hakkında kısaca malumat verilmiş.
Şark'ın Büyük Alimleri
Şark'ın Büyük AlimleriSoner Demirsoy · Çamlıca Basım Yayın · 202133 okunma
Reklam
328 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
48 günde okudu
Başladıktan sonra araya Ramazan-ı şerifin ve bazı sağlık sıkıntılarının girmesi ile sonunun gelmesi geciken bir kitap oldu benim için. Bir zaman sonra da tekrar okumak isteyeceğimi düşünüyorum. Çünkü eserlerinden ziyadesi ile faydalandığımız alimlerin hayatı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı bir nev-i üzerime vazife gibi görüyorum. Zaten yeterince öz ve net bir şekilde anlatılmış herşey. Ayrıca bir alimin hayatını anlatmadan önce de o devir hakkında kısa bir tarih bilgisinin verilmesi ve devrin ilmî cihetinin anlatılması kitabı daha da anlaşılır kılmış. Çok güzel, faideli bir eser.
Şark'ın Büyük Alimleri & Eserleriyle Yaşayan Ulema
Şark'ın Büyük Alimleri & Eserleriyle Yaşayan UlemaSoner Demirsoy · ÇAMLICA BASIM YAYIN · 202116 okunma
328 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
İslam için , Müslümanlık için , mücadele eden nadide eserler yazan nadide zaatarın hayatlarındaki ince detaylar . Onların ilim gayretini görünce bir kez daha nefsimizi muhasebe ediyoruz etmeliyiz . Hâs ulemanın ilimlerine olan hayret ve hayranlığın zâit olması için okunmalı .. Zâta olan hayranlık kitabına olan iştahıda arttırıyor:)
Şark'ın Büyük Alimleri
Şark'ın Büyük AlimleriSoner Demirsoy · Çamlıca Basım Yayın · 202133 okunma
15 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.