Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şükrü Hatun

Şükrü Hatunİnsancıl Bir Tıp İçin yazarı
Yazar
8.4/10
5 Kişi
15
Okunma
1
Beğeni
1.134
Görüntülenme

Hakkında

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Aksu köyünde 1959 yılında doğdu. 1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra Adıyaman 2 No'lu Merkez Sağlık Ocağı'nda pratisyen hekim olarak zorunlu hizmet görevini yaptı. Sağlık Ocağı hekimliği sırasında Adıyaman Ağızdan Sıvı Tedavisi Eğitim Kampanyası ve 1985 Türkiye Aşı Kampanyası Adıyaman Sorumlusu olarak çalıştı. Ankara'ya döndükten sonra Ankara Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği Çalışmaları içinde aktif olarak yer aldı; 1992-1994 arasında Türk Tabipleri Birliği Genel Sekteteri, 1996-2004 arasında Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimi, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde Çocuk Endokrinoloji yan dal uzmanlık eğitimi aldıktan sonra 1994 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları doçenti, 1999 yılında profesör oldu. Mesleki yaşamında en önemli yeri diyabetli çocukların eğitimi ve sosyal haklarının geliştirilmesine ayıran Hatun, 1996 yılından beri diyabetli çocuklar için kamp düzenleyen ekibin sorumlusudur, ayrıca diyabetli çocuklar ve aileleri için çeşitli eğitim kitapları yazmış veya çevirmiştir. Halen Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği Çocuk Diyabet Grubu Başkanıdır. Son yıllarda çabalarını D vitamini yetersizliğinin önlenmesi konusuna odaklanmış ve Sağlık Bakanlığı tarafından "Bebeklere ve gebelere ücretsiz D vitamini programlanın başlatılmasına katkıda bulunmuştur. Son olarak ise ülke çapında öğretmen ve öğrencilerin diyabet ve şişmanlık konularında eğitimini amaçlayan "Okulda Diyabet Programlına liderlik etmiştir. Prof. Hatun 1984 ve 1994 doğumlu iki kız çocuk babasıdır. Halen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Çocuk Endokrinoloji-Diyabet Bilim Dalı Başkanı'dır İletişim Yayınlan'ndan Hasta Hakları (1999) ve Hekim Kendisini de Tedavinin Bir Parçası Olarak Sunar (2002) kitapları yayımlanmıştır.
Unvan:
Tıp Doktoru
Doğum:
Domaniç, Kütahya, 1959

Okurlar

1 okur beğendi.
15 okur okudu.
1 okur okuyor.
21 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Organizmanın biyolojik bir belleği vardır ve bütün “stresler” insan vücudunda birikir.
Sayfa 109 - İletişim Yayınları, Çocuklara Kurulan Saatler, “Yoksulluk ve Çocuklar Üzerindeki Etkileri” yazısı.
Kadın vücudu “azla yetinme” yeteneği daha iyi bir organizmadır ve belki bu sayede eşitsizliklerden en çok etkilenen ülkelerde ortalama kadın ömrü erkeklerden daha fazladır.
Sayfa 111 - İletişim Yayınları, Çocuklara Kurulan Saatler, “Yoksulluk ve Çocuklar Üzerindeki Etkileri” yazısı.
Reklam
Ceyhun Atuf Kansu..
Saatini çocuklara kurar, “Bakın çocuklar bizim ilk dersimiz bağımsızlık,” diye seslenir, onlara penceredeki güneşi, en güzel oyuncak olarak yaşamı, en güzel oyun arkadaşı olarak açık havayı önerir.
Sayfa 241 - İletişim Yayınları, “Toplum İçin Hekimlik…”, “Halk Polikliniği” yazısı.
..Yoksulluk Halleri kitabının yazarlarından Aksu Bora şöyle anlatır: “Girdiğimiz bütün evlerde hastalık vardı. Görüştüğümüz kişiler, eşleri ya da çocukları, sakatlık ya da kronik hastalıklarla yaşıyorlardı. Beslenme ve barınma koşulları düşünüldüğünde, bu durum şaşırtıcı değil. Hastalık ya da sakatlık, tıpkı yoksulluk gibi, kuşaktan kuşağa aktarılıyor gibi görünüyor.”
Sayfa 105 - İletişim Yayınları, Çocuklara Kurulan Saatler, “Çocuklara Yalan Söylemek” yazısı.
Reklamları İzlediniz
Her gün iğneyle kuyu kazmak misali, gerçek anlamda koruyucu hekimlik yapan binlerce hekime hiçbir zaman "Sizin için Türkiye'nin en iyi 10 doktoru arasında dediler. Doğru mu?" sorusunun sorulmayacağını bilsem de onlardan birisinin Dr. Nihal Keysan'ın günlüğünden bazı satırları hükümet yetkililerine, reklamsever hekimlere ve halka uzak medya yöneticilerine sunmak isterim: "Bugün sağlık ocağımızda döner sermaye uygulamasına başladık. Sosyal güvencesi olmayanlardan para almamaya karar verdim ve bu kararımı personelime duyurdum. Dün merkez sağlık ocaklarından birinde çalışan bir arkadaşım, kendilerine sağlık güvencesi olmayanlardan para alınması konusunda çok baskı yapıldığını, hastalara ancak fakirlik ilmühaberi getirirlerse ücretsiz bakabildiklerini söyledi. Bazı sağlık ocaklarında tansiyon ölçümü ve aşılardan da para alındığını duydum bugün ve 'Düşmenin sınırı yok,' dedim içimden. Nisan ayı başında bize de döner sermayeden pay verileceği haberi geldi. Şimdi umutla bekliyoruz. Sağlık ocağına gelebilenlerin parasını. İlaçların birkaçını alıp birkaçını eczanede tezgahın üzerine bırakanların parasını. Şurupları iki-üç çocuğu arasında pay eden annelerin parasını. Yaşlı teyzelerin elleri titreyerek cüzdanlarından çıkardıkları pazar paralarını. 'Umutla' bekliyoruz."
Sayfa 26
Hepimiz birçok iş yaparız ama bir işe tutkuyla bağlanmak, kişiliğimiz kadar yaptığımız işin insanların hayatındaki önemiyle de ilgilidir.
Şükrü Hatun
Şükrü Hatun

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
250 syf.
8/10 puan verdi
Tip 1 diyabet teşhisi almış bir kız çocuğunun başından geçenleri hikaye edinen bu kitap Tip 1 diyabet olan çocuklara ve ailelerine diyabet hastalığını ve süreci anlatmaktadır. Çocuğunuz diyabet teşhisi almışsa bu süreçte yalnız olmadığınızı bilmek ve bu süreci nasıl yöneteceğinizle ilgili fikir sahibi olmak için çocuğunuzla birlikte bu kitabı okuyabilirsiniz. İçindeki bazı uygulamalar günümüzde güncellik kazanmış, belki siz okuyana kadar kazanmaya da devam edecektir. Hatta umarım kalıcı tedavisi bulunur. Öyle olsa bile okuyun..
Şekerli Çocuğun Günlüğü
Şekerli Çocuğun GünlüğüŞükrü Hatun · Diyabet Yayınları · 20006 okunma
183 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Tıp, sadece teorik sağlık bilgisinin öğrenildiği ve pratik olarak uygulandığı bir alan değildir. Hekimin bu mesleği icra ederken insana dair pek çok disiplin ile karşılaştığı bir disiplindir. Sosyolojiden psikolojiye, iletişimden kriz yönetimine pek çok alan ile karşı karşıya kalır hekim. Bu sebeple hekimlerin yazmış olduğu tecrübe paylaşımları da eğitim açısından önemlidir. Dolayısıyla bu kitap hekimliğin sosyolojik boyutunu da kişiye anlatan bir eserdir. "Hekimler, her sabah adına 'vizite' denilen ayrı bir ritüel ile başlarlar güne. İyileşen hastaların yüzündeki gülümsemedir onları diri tutan... Hastane koridorları neredeyse ülkenin sosyolojisini yansıtan insan manzaraları ile doludur. Hastalıklardan çok insanların çaresizliği etkiler sizi..."
Hekim Kendisini de Tedavinin Bir Parçası Olarak Sunar
Hekim Kendisini de Tedavinin Bir Parçası Olarak SunarŞükrü Hatun · İletişim Yayıncılık · 20022 okunma