Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Vahakn N. Dadrian 

Vahakn N. Dadrian Ermeni Soykırımı Tarihi yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
6
Okunma
1
Beğeni
396
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

1 okur beğendi.
6 okur okudu.
1 okur okuyor.
17 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Dört kez Sadrazamlık yapmış olan Kâmil Paşa, Sason Ermenilerinin “yakılıp öidürülmesi"ne atıfta bulunmuştu.[11] Bir diğer Türk tarihçi, Sason’a göndermeyle Türklerin aldıkları stratejik bir ka­rarı uygulamaya koyarak, kurulan Kürt Hamidiye alaylarını kul­landıklarını, yani Ermenilere karşı kanlı” şiddet araçları olarak bu birliklerden faydalandıklarını vurgular.[12]
Sayfa 183Kitabı okudu
Avru­pa kamu hukukunun özü, yani evrensel eşitlik bağlamında değerlen­dirildiğinde, Kuran’da resmedildiği ve Şeriatta yazıldığı üzere İslam, sadece "tüm Müslümanların eşitliği’ni tanır, dolayısıyla ayrımcılığını savunur ve gayrimüslimleri Batı’nın kamu hukukunda yer alan bir­takım haklardan, özellikle siyasal haklardan ve bir ölçüde de olsa, kamu haklarından mahrum etme hakkına sahip olduğunu ileri sürer.
Reklam
Başka bir deyişle, konu, çapulcu Kürt aşiretlerinin Türk valileri ve astlarıyla beraber uyguladığı kanunsuzluk ve eşkıyalıklarla yüz yüze kalan Ermenileri engelleyen yapıyla ilgiliydi. Ermenilerin kendile­rini korumak için silah taşıma hakkını reddeden teokratik ilkeler ve dogmalarla destekli Osmaniı sistemi, bir kural olarak tepeden tırna­ğa silahlı Müslüman Kürtlere hem avantaj sağlayarak hem de teşvik ederek Ermenileri hedefe yerleştiriyordu.
Banka soygunu
“Türk halkına” başlıklı çağrıda aşağıdaki beyanatı okuruz: Asırlardır atalarımız sizinle barış ve uyum içinde yaşamışlardır... Ama son zamanlarda hükümetiniz suçlar işledi, bizi ve sizi kolayca boğmak için aramıza nifak tohumları ekmeye başladı. Ey halk, bu şeytani siyaset oyunlarını kavramaz da kardeşlerimizin kanını dökersen, sen de canice suçlara ortak dursun. Bununla birlikte, iyi bil ki bizim kavgamız seninle değil, ama senin en iyi evlatlarının da savaştığı hükümetinledir. [90]
... neredeyse tüm Türk tarihçileri ve siyasal liderle­ri Ermeni Sorununun kökenini, altı Büyük Devletin ve Türkiye’nin im­zaladığı 1878 Berlin Antlaşmasının 61. Maddesine dayandırma eğilimindedirler.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok