Davaya adanmış bir kalem: Necip Fazıl Kısakürek

Ağlayabilseydiniz Anlayabilirdiniz

Kasım Hasan Ünal

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
96 syf.
·
Puan vermedi
“Düşündükçe bedel ödedi.”
Fikriyatını külliyata dönüştüren ve fikir dünyasına ikinci hayatım diyecek kadar fikirlerini hayatına ve hayatlara nakşeden ender yazarlarımızdan biridir, Necip Fazıl Kısakürek. Ölümü göze alarak savunduğu davası uğruna kalemiyle mücadele eden, savaşan bir dava adamı. İki satırlık şiirleri ve sözleriyle kalpleri uyandıran etkileyici bir şair.
Ağlayabilseydiniz Anlayabilirdiniz
Ağlayabilseydiniz AnlayabilirdinizKasım Hasan Ünal · Hayykitap Edebiyat Yayınları · 202185 okunma
Reklam
96 syf.
10/10 puan verdi
“Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar, Ne de şeytan bir günahı, Seni beklediğim kadar.” Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in ilk öğrendiğim ve nedense yeri bende ayrı olan şiiridir. Ortaokul yıllarıydı Edebiyat Öğretmenimiz Üftade Bey’in sonsuz “Kısakürek” sevgisini bizlere aşılaması ve her ay bir şiirini ezberlememize vesile olmasıyla kendisiyle tanışmamız. Biyografi Üstadın gizemli dünyasına kapı aralıyor. Osmanlı’nın son deminde dedesi Mehmet Hilmi Efendi’nin konağında yetişmiş, küçük yaşta kardeşinin ölümüyle sarsılıp birçok acıyla yoğrularak “Çile” diye nitelendirdiği hayat yolunda yürümeye devam etmiş. Davasının uğrunda korkmadan mücadele veren, dört duvar arasında imtihanını sürdürerek; kendini anlamak ve anlaşılmak için yazan özgür bir ruh… Ziya Gökalp, Ahmet Haşim, Yahya Kemal Beyatlı, Ahmet Kutsi Tecer, Peyami Safa, Hasan Ali Yücel, Nazım Hikmet Ran gibi Edebiyatımızın mihenk taşlarından olan Edebiyatçılarla yakınlığı, arkadaşlığı, öğretmen – öğrenci ilişkisini okurken beni benden aldı. “Ah” dedim “zaman makinesi diye bir şey olsaymış keşke okumak yerine bu edebi şöleni gözlerimle görseymişim…” Dolu bir içeriğe sahip olan bu biyografiyi size anlatırken neyden bahsedip neyi unutmasam diye sabırsızlanırken yüzümde tebessümle okuduğum kısmı atlamak istemem. O da üstadın Şeyh Abdülhakim Arvasi Hazretleri ile tanışması oldu. Detayları okumanız için kitabı tavsiye eder, yazımı da üstadın; şeyhi Arvasi hazretlerine, yazdığı ikilik ile noktalamak isterim. “Bana yakan gözlerle bir kerecik baktınız; Ruhuma, büyük temel çivisini çaktınız.”
Ağlayabilseydiniz Anlayabilirdiniz
Ağlayabilseydiniz AnlayabilirdinizKasım Hasan Ünal · Hayykitap Edebiyat Yayınları · 202185 okunma
96 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Türkiye fikir ve yazın dünyasında İslami düşünce, üç isim üzerinde günümüzdeki şeklini almıştır. Bunlar "Vatan Şairi" diye anılan Mehmet Akif Ersoy, takipçileri tarafından "Üstad" diye anılan Necip Fazıl kısakürek ve Sezai Karakoç'tur. isimlendirilmiş bu gelecek tasavvurlarına isimler verilmelidir. Mehmet Akif Ersoy' da "Asım'ın Nesli" iken Sezai Karakoç'ta "Diriliş" tir. Necip Fazıl kısakürek' te ise bu gelecek tasavvuru "Büyük Doğu" ismi üzerine kurulmuştur. emek veren çaba sarf eden bu kişiler savundukları davada sonuna kadar mücadele etmiş ve asla yılmamışlardır. Geride bizlere örnek alacağımız eserler bırakmışlardır. Mekanları cennet olsun inşallah çok güzel bir kitap okudum Üstadın hayatını kısaca anlatan yer yer şiirlerine, değinen. Davaya adanmış bir kalem :Ağlaya bilseydiniz anlayabilirdiniz.
Ağlayabilseydiniz Anlayabilirdiniz
Ağlayabilseydiniz AnlayabilirdinizKasım Hasan Ünal · Hayykitap Edebiyat Yayınları · 202185 okunma
Reklam
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.