Ein Fuhrer
Hayatın güçlükleri ruhumu sertleştirdi ve bana yaşamasını öğretti.
Adolf Hitler
Adolf Hitler
·
Puan vermedi
Şeker Portakalı
JOSE MAURO DE VASCONCELOS-ŞEKER PORTAKALI Yazarlıkta karar kılıncaya kadar, boks antrenörlüğünden ressam ve heykeltıraşlara modellik yapmaya, muz plantasyonlarında hamallıktan gece kulüplerinde garsonluğa kadar çeşitli işlerde çalışan Jose Mauro de Vasconcelos’un İlk kitabı “Yaban Muzu” 1940’ta
Şeker Portakalı
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2018217,5bin okunma
Nâsır 24 Temmuz günü yaptığı bir konuşmada bilhassa Amerika'ya ederek, "Biz Mısırlılar, hiçbir sömürgeci veya despotun politik, ekonomik ve askeri bakımdan bize egemen olmasına müsaade etmeyeceğiz. Ne kuvvete ve ne de dolara boyun eğmeyeceğiz." diyordu. Fakat Batılılar için asıl şok 26 Temmuz'da geldi. İhtilalin 4. yıldönümü dolayısıyla İskenderiye'de yaptığı üç saatlik konuşmada Cumhurbaşkanı Nâsır, Süveyş Kanalı şirketinin, bütün tesisleri ve malları ile millileştirdiğini ilan etti ve kanalın yıllık 100 milyon dolarlık gelirinin Asvan Barajı'nın inşasına harcanacağını bildirdi. Kanal Şirketi'nin imtiyaz süresi 1869'dan itibaren 99 yıl olduğu için, Nâsır, esasen şirketin 1968 yılında Mısır'a geçeceğini söylüyordu. Diğer taraftan Nâsır, konuşmasında, 1888 İstanbul Anlaşması'nın öngördüğü şekilde, "Süveyş Kanalı'ndan serbest geçiş hakkında teminat verdi. Aynı gün yayınlanan 6 maddelik millileştirme kararnamesiyle, kanalı yönetmek üzere Mısırlılardan meydana gelen 12 kişilik bir yönetim kurulu teşkil edilmekteydi.
Sayfa 154 - Kronik Kitap 7. BaskıKitabı okuyor
56 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Bana göre çocuk kitapları ya da masallarını büyükler de okumalı. En yalın halde olaylara bakış açınızı değerlendirmek adina, cocuklugunuza  dönmek için,  hayat duruşunuza ve verdiğiniz kararlara daha çok güvenebilmek için tekrar tekrar okunmalı.  Küçük  Kara Balığın  yolculuğu çocukluktan
Küçük Kara Balık
Küçük Kara BalıkSamed Behrengi · Can Yayınları · 201829,3bin okunma
Rosenthal Etkisi
1968 yılında bir ilkokulda yaptığı araştırmada, ders yılı başında uyguladığı zeka testinden sonra, öğretmenlere her sınıfta belirli çocukların üstün zekalı olduğunu söyledi, ancak bu bilgiyi öğrencilerle ve aileleriyle paylaşmamlarını tembih etti. Çocuklar gerçekte normal zeka düzeyinde olup araştırma gereği rasgele seçilmişlerdi. Ders yılının sonunda hayret edilecek iki bulgu ortaya çıktı. Birincisi, çocukların başarısı önceki yıllara göre yükselmişti. İkincisi ise, çocuklar ders yılı sonunda uygulanan zeka testinden öncekine kıyasla daha yüksek puan almışlardı. Bu araştırmadan sonraki ilk on yılda bu konuda 345, yirmi yıl içerisinde de 464 araştırma daha yapıldı ve hepsi benzer sonuçlar gösterdi. Bu araştırma sonuçlarına göre ögretmenin ögrenciden beklentisi ne yönde ise, ögrenci o beklentiyi doğru çıkartıyor. Ögrencilerinin üstün zekalı olduğuna inanan öğretmenler de, öğrencilerinin sıradan veya sıra dışı olduğuna inanan öğretmenler de haklı çıkıyor. Bu etkiye araştırmayı yapan araştırmacıdan esinlenerek Rosenthal Etkisi veya Kendini Doğrulayan Kehanet dendi.
Toplum içinde ki çürükleri temizlemektir ki ahlaklı toplum olsun .
Devlet bir amaca ulaşmanın aracıdır. Gayesi, gerek fizik ve gerek ahlak bakımından bir olan insanların gelişmesi ve bu gelişmenin devamlılığını sağlamaktır.
Adolf Hitler
Adolf Hitler
Çoğunluğun işine gelmez tabi ...
Ahlaksızlık vebası, eski dönemlerin hastalık vebasından daha tehlikelidir.Devlet, yapacağı işlerde özellikle genç nesli hesaba katmalı, onların ahlaklı birer genç olmaları için her türlü sosyal tedbiri almalıdır. Sokaklarda ve eğlence yerlerinde ahlaklarının bozulmasına göz yummamalıdır. Çünkü bedenen, ruhen, ahlaken sağlam olmayan vücuttan, sağlam nesiller beklenemez.
Adolf Hitler
Adolf Hitler
İnsanlar yaptıklarımızdan dolayı bizi kötüleyecekler ama birkaç nesil sonra bize hak verecekler ve bizden övgüyle bahsedecekler. (1945)
Adolf Hitler
Adolf Hitler
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.