" Çevremdeki her şey çocukluğumdan beri sessiz, sakindi, aynı şeylerin ses çıkarmaya başlaması ve birbiriyle yarışır gibi mutlulukla doldurarak ruhuma girmek istemesi için sadece onun gelmesi yetmişti."
"Önceden sadece can sıkıntımı dağıtmak için okuduğum kitaplar birdenbire hayatta en büyük mutluluklarımdan biri olmuştu ve bunun tek nedeni onunla kitaplardan konuşmamız, birlikte kitap okumamız ve kitapları bana onun getirmiş olmasıydı."
" ve elimde olmadan onu kandırıyordum. Yalnız onu kandırırken ben de daha iyi biri oluyordum. Onun karşısında bedenim, değil, ruhumun en iyi yanlarını göstermenin benim için daha iyi, bana daha yaraşır bir şey olduğunu hissediyordum. Güzel olsa da, çirkin de olsa bence saçlarımı, ellerimi, yüzümü alışkanlıklarımı ilk anda beğenmişti ve dış görünüşüme kandırma arzusu dışında hiçbir şey katamadığımında biliyordu."