Aylin Candar

Aylin Candar
@Aylin1989
Yaşıyorum o halde okuyayım
8/10
·176 syf.··
2025 3. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 06 Ocak 2025 21:07
Homo Sapiens in daha genç kitleye yorumu denilebilir belki. İnsanların en çarpıcı özelliğinin hikaye anlatma ve anlatılan hikayelere inanma olduğunu savunuyor yazar. Farklı bakış açıları, hayatı sorgulama, dini eleştiri gibi konularda okumaktan hoşlanıyorsaniz sizi tatmin edecektir.
Durdurulamayan İnsanlık 1Yuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 20221,420 okunma
Reklam
7/10
·280 syf.··
2024 21. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 13 Mart 2024 12:51
Bir cinayet, kayıp ikiz, travmalar sonucu delilik noktasında bir hayat ve katilin kimliği noktasında ters köşe bir roman. Okuması kolay bir kitap , kitabin içerisinde cinayet olmasına rağmen odak noktası bu değil aslında. Kitapta da yazdığı gibi Binbir Gece Masallarının yeniden uyarlanmasi diyebiliriz. Ahmet, Mehmet , Şehrazat birbirine geçmiş. İnsanoğlu travmalarla başa çıkabilmek için nasıl kendinden vazgeçebilir, unutmak mı bizi korur , hatırlamak mi yoksa gerçeği baskalastirip yaşamak mi sorularını sorduran tavsiye edebileceğim bir kitap. Yazarın daha önce "Mutluluk" romanını okumuştum açıkçası onun kadar etkileyici/kalıcı bir kitap olmasa da okurken keyif aldım.
Kardeşimin HikayesiZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi · 2024126,6bin okunma
6/10
·328 syf.··
2024 20. kitabı
·
29 günde okudu
·
Okunma: 10 Mart 2024 12:08
William Shakespare'in ölümünün 400. Yılı anısına "Shakespere Yeniden" projesi kapsamında bir roman. Yazar Damızlık Kızın Hikayesinin yazarı ve Shakespare'in "Fırtına " adli oyununun yeniden uyarlaması. Kitap bende çok çarpıcı bir etki yaratmasa da değişik bir deneyimdi. Konusu itibariyle ilgi çekici, ironik bir şekilde yazılmış.
Cadı TohumuMargaret Atwood · Doğan Kitap · 2017165 okunma
6/10
·128 syf.··
2024 18. kitabı
·
3 saatte okudu
·
Okunma: 18 Şubat 2024 13:53
Ağaç insanları, kavim insanları ve ateş insanları. Homo sapiens de denildiği gibi hayvanlardan farkımız iletişim kurup orgutlenebilmek. Bu kitabı bitirdikten sonra aklımda yanan cümle bu oldu. Akıcı giden görece kısa bir kitap. Rüyalar aracılığıyla önceki nesillerin bilinclerine, deneyimlerine ulaşabilir miyiz sorusunu insana sorduran bir kitap.
Âdem'den ÖnceJack London · Kızıl Panda Yayınları · 202126bin okunma
Puan vermedi·112 syf.··
2024 17. kitabı
·
40 günde okudu
·
Okunma: 17 Şubat 2024 13:46
Okuması zor bir kitaptır açıkçası, biraz zaman geçtikten sonra ve hatta böyle buyurdu Zerdüşt u okuduktan sonra tekrardan okuyabilirim. Malum ince kitaplar anlaması en zor kitaplardir.
Putların AlacakaranlığıFriedrich Nietzsche · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20218,3bin okunma
Reklam