BilgEce

Öfke içinde büyüyoruz. Oturduğumuz semte, sokağa, odalara, eşyalara, kış aylarında güçlükle ısıttığımız, eskimiş, ortası çukur pamuk yataklara öfke duyarak büyüyoruz.
Sayfa 23·Kitabı okudu
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?

BilgEce

, bir kitap okudu
8/10
·268 syf.·
4 günde okudu
·
2022 12. kitabı
Ahmet Mithat Efendi
7.9/10 · 3.074 okunma
İnsanı yazmaya sevk eden en güçlü saik hak ve adalet duygusunun yoğunluğu. Öykücü yazdığı öykülerle denizde boğulanları geri getiremez, yetimlerin başını okşayamaz, savaşları durduramaz ama Cemil Meriç'in dediği gibi iki insanı ya da milyonlarca insanı birbirine tanıtıp sevdirebilir, insanlık değerlerini nice ayrıntıların içinden yükseltebilir.
Yazar güncel politikaya mesafeli bir yerden iyiye iyi kötüye kötü, güzele güzel çirkine çirkin deme özgürlüğünü kaybetmişse öyküsü de irtifa kaybeder. İnsanlığı sarsacak bir imkan olarak öykünün güzelliği, gökyüzünün altındaki her fısıltıya, kıpırtıya, insanın her türlü haline kulak verebilmesinde, birilerinin görmezden geldiğini görebilmesindedir.
Sayfa 80·Kitabı okudu