Beyzanur Yorulmaz

Sabitlenmiş gönderi
Bütün hamdler: "Veyl vardır o namaz kılanlara ki onlar namazlarından gâfildirler" buyuran Allah-u Te'âlâ'yâ mahsustur. Sonsuz salât-ü selamlar: "Namazı terk eden kimse Kârunlarla, Firavunlarla ve Hâmânlarla beraber olacak." buyuran Rasûlüllah (Sallâllâhû Aleyhi ve Sellem)in ve namazın terkini îmansızlık sayan âl-i ashâbının üzerine olsun.
Reklam
Allâh'u Te'âlâ biz mümin kullarına dostluğunu göstermek üzere uyarıda bulunarak: "Ey îmân etmiş olan kimseler! Ne mallarınız ne de çocuklarınız sizi Allâh'ın zikrinden alı koymasın. Her kim işte bunu yaparsa, Ancak onlar hüsrana uğrayanlardır" buyurmaktadır. (Münafikun Sûresi:9)

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Beyzanur Yorulmaz tekrar paylaştı.
...en azından, hiçbir zaman olmadığım biri gibi davranmadım.
Sultan II. Mehmed gülümsedi: "Kangi duayı kabul edeceğini ancak Hak Teâlâ bilür. Biz sadece arzımızı yapar. hükm-i İlâhiye râm olub bekleriz."
Reklam
Beyzanur Yorulmaz tekrar paylaştı.
"Ögrenmenin en iyi yolu bu, Sarai.Hatalarından ders almak. Hatalarından ders alıp onları düzeltmeyi öğrenmek..."
Sayfa 265Kitabı okudu
Babasının ikram ettiği tahta (1444 yazı) 12 yaşlarında oturur oturmaz, "Konstantiniye'yi fethetsek gerektür" deyiverdi. Büyük fetihten annenin şeref payını unutmamak gerekiyor. Çünkü çocuk yetiştirme görevi, öncelikli olarak annenindir.
Herkesin bir gün Yaradan'a hesap vereceğini bilerek, kendi mahşerini sağlığında kurup kendini hesaba çekmeyi, sık sık vicdan muhasebesine oturmayı öğrendi...
Bilginin güç olduğunu, bu güce ulaşmanın çaba gerektirdiğini öğrendi...
Reklam
İman insanın dümenidir. Bu dümen sayesinde rotadan ayrılmadan ebediyete gider. Bir de insan ne istediğini, nereye ulaşacağını bilmeli. Önünde kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koymalı.
Osman Gazi de bunlardan biridir. Ümmi olmasına rağmen planlı programlı olmasını, adil olmasını, Bizans gibi bir hedefe yönelmesini, müptelası olduğu Şeyh Edebali'nin sohbetlerine borçludur. Bu sohbetlerde olgunlaşıp piştiğini, Osman Gazi hissediyordu... Bir taraftan adaleti, hamiyeti, şefkati, sadakati, izzeti, bölüşmedeki fazileti öğrenirken, diğer taraftan cıva kadar akıcı, ateş kadar yakıcı, aynı zamanda Hz. Ömer kadar âdil olmayı öğreniyordu: Bunlar bölgeye kök salmanın şartlarıydı.
Osmanlı Devleti'ni kuran üç lider Ertuğrul Gazi, Osman Gazi ve Orhan Gazi... Gözü kara bir cehaletle değil, planlı, kararlı, bilge ve âdil bir kimlikle yürüyorlardı.
326 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.