Deh dedin mi yürüdü mü at,
Tut dedin mi tuttu mu evlat,
Eğer bir de güzel huyluysa avrat,
Ne işin var düğün evinde,
Düğün senin evinde,
Gir oyna çık oyna.
Deh dedin mi yürümedi mi at,
Tut deyince tutmadı mı evlat,
Eğer bir de çirkin huylu ise avrat,
Ne işin var ölü evinde,
Ölü senin evinde,
Gir ağla çık ağla.
Çünkü insan en çok iddiasından vurulur. En çok iddiasının olduğu yerden yara alır. En çok orası kanar. Öyle vururlursun ki bütün tükürdüklerine ekmek banar, üstüne sigarayı da içmez, paketiyle yersin.
Peygamber "la rahate fid dünya" (dünyada rahat yoktur) diyor. Dünyada rahat bekleyen rahat bulamaz. Sen gece-gündüz sırf dünya zevki için çalışıyorsan ne büyük aptallıktır" diyor hocam Kenan-er Rifai. Sonra diyor ki :Cümle gelenler bir gider, kalıcı hiçbir şey yoktur neye takılıp kalıyorsun? Neden ümit besliyorsun ve neden başına gelen çilelerden şikayet ediyorsun? Çünkü sen başına gelen ie rıza göstermezsen, razı olmazsan bu başına geleni bile arayacak kadar büyük sıkıntılar Allah seni gark eder.
Herkes kendi çapında bir Miraç yapar. Namaz miraçtır deniyor
İbadetin manasına eren, ibadetini Allah için yapmaya başlayan
insan herkeste ve her şeyde Hakk'ı görme derecesine ererse, bu insanın miracıdır. Çünkü peygamber efendimiz miracı böyle anlatıyorlar. Ken'an Rifai Hazretleri de" Miraçtan maksat Allah 'ı bulmak demektir " diyorlar.