Devrim Efsun Özgür

Devrim Efsun Özgür
@Devrim18

Devrim Efsun Özgür

, bir kitap okudu
10/10
·416 syf.··
Beğendi
·
7 günde okudu
·
Okunma: 30 Aralık 2020 17:35
·
2020 49. kitabı
Marge Piercy
8/10 · 206 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
9/10
·216 syf.··
Beğendi
·
2020 47. kitabı
Arka kapak yazısı hoşuma gitti de aldım sonra kendimi büyük bir maceranın içinde buldum.92 yaşında huzurevine gonderilen karakterimiz orada bir cinayete şahit olur sonra olmadık işler gelir başına. Akıcı, sürükleyici, eglenceli bir kitaptı. Sonu birden masallasiyor,bircok tarihî ve efsanevi olaya ve karaktere gönderme de vardı. Ironik ve eglenceli üslubu hosuma gitti.Cesitli kültürlerin de folklorik unsurlarını barındıran kitap gerçek ve gerçeküstü olayları, zaman zaman bana kahkaha attiran karakterleri ,masalsı,fantasik sonu ve sonsuz hayalgücü ile eğlenceli sıradışı,rengarenk bir okuma sunuyor bize .Önsozunde nelere ve kimlere gönderme yaptigini yazmasi hosuma gitti. Bir Carmella karakteri vardı ona ve onun hayalgücüne bayildim.
Sırdaş TrompetLeonora Carrington · Everest Yayınları · 2020232 okunma
10/10
·272 syf.··
Beğendi
·
2020 36. kitabı
ilk kez Fuat Sevimay'ın bir kitabını okudum,iyi ki de okudum o ne müthiş bir kitaptı, bayıldım, elimden bırakamadan okudum,yolda yürürken bu kitabı okurken görüldüğüm doğrudur.Bölümler arası geçişler, olaylar arası ilişkiler çok iyiydi.İnanılmaz zekice bir kurgu,ironik,eğlenceli bir dil,zaman icinde zaman,metaforlar hepsi harikaydı. Felsefesi de oldukça güçlüydü,insanların iyilikleri,kötülükleri, zaafları,bencillikleri,hataları, pişmanlıkları hepsi çok ustaca verilmiş. Yaratılan karakterlere bayıldım. Kültürümüz, tarihimiz,efsanelerimizle de oldukça zenginleştirilmiş çok güçlü, başarılı ve ayni zamanda yer yer kahkaha attıran çok da eğlenceli bir metindi.Daha kac cümle kursam düşünce ve duygularımı anlatmaya yeter bilmiyorum ama bu kitaba ba-yıl-dım.
KapalıçarşıFuat Sevimay · Hep Kitap · 2017537 okunma
10/10
·176 syf.··
Beğendi
·
2020 19. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 14 Kasım 2020 13:33
Çok tatlı bir kitaptı,keşke daha önce okusaymışım.Leonardo'nun ünlü 'Son Yemek' tablosunu çizerken İsa'ya ihanet eden Yahuda'nın yüzünü bulmasının hikâyesi. Okuması keyifliydi,kurgu çok zekice idi ve aslında çıkarılacak çok fazla ders vardı, üslup oldukça akıcıydı. Özelikle yazarın zekasına, kitabın sonuna hayran kaldım.
Leonardo'nun Yahuda'sıLeo Perutz · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20183,050 okunma