Ömer Faruk

Ömer Faruk
@Faruk1616
Tek ihtiyacımız sevgi...
Kasapların tartışmasında koyunların taraf tutması, koyunların kaderini değiştirmez. Sümer atasözü
1000Kitap
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Lise sondaydım... Felsefe hocası derse girdi, “Arkadaşlar bana pisliğin tarifini yapar mısınız?” dedi. Birer birer cevap verdik ama hoca hiçbirimizin cevabını doğru kabul etmedi. “O zaman siz yapın tarifini hocam” dedik... Hoca ayağa kalktı ve; “Pislik, bulunmaması gereken yerde bulunan şey veya kişidir!” diye bir tarif yaptı... “Nasıl yani?” dedik. “Çok basit arkadaşlar...” dedi, “Örneğin annenizin/babanızın saçını öper koklarsınız. Ama o saçın bir telini dâhi yemek tabağınızda görseniz iğrenirsiniz ve o saç pislik olur.” “Yine tabağınızdaki yemeğin yağına ekmek banarak yersiniz ama o yağın bir damlası bile elbisenizin üzerine damlasa o yağ artık bir pislik olur sizin için.” “Ve bir kimse bulunmaması gereken bir makamda bulunuyorsa eğer, unutmayın ki o da bir pisliktir.”
Hayat
Bilincimizin gelişmesi yaşamımızdaki doğruları artırır. Bilgi hamalığından önce de bilincimizi geliştirmemiz gerekir. Az ve öz bilgi ile dahi bilinçli olmak mümkündür. Ezberci eğitim sistemi insanlara bilinç aşılamaz. Bilincin, ezberci bir sisteminde gelişebilmesi ancak rastlantısal olabilir. Bilinç, isteyerek çabalayarak, yaşayarak gelişir. Kavramdan sahip olduğumuz bilgi sadece bilgidir ve kullanılmadığında uçar gider. Yani toplumcu, doğa ile barışık bireyler yetiştirmek, ezberci eğitim sisteminde çok zordur. Bireyin ve dolayısıyla toplumun bilinçlenmesi için farklı bir eğitim ve öğretim yolu izlenmesi gerekir. Bu tür bir eğitim sisteminde ezber, not, sınav, test ve yarış olmamalıdır. Hedefi, öğrenciye öncelikle kendisini tanımayı ve toplumun parçası olmayı sağlamak olmalıdır. Öğrenci yaşamın, yaşamanın, yaşayanın anlamını, değerini bilen; özgür, barışçı, yaratıcı bir birey olmayı amaçlamalı; bunun yolunu bulmalı ve bu yolda yürümelidir. Başarmak, yarışmak, zengin olmak, ünlü olmak gibi kavramların yerine mutluluk, huzur, bilinçli yaşam, toplumsal dayanışma, toplumun başarısı kavramlarını baz almalıdır. Bir bireyin başarısı tüm toplumun başarısıdır. Bir toplumda huzur varsa, birey de huzurlu olur. Sadece tek başına mutlu ve huzurlu olmak, olduğunu sanmak sanal bir görüntüdür. Birey için amaç toplum ve doğa ile uyumlu bir bütün oluşturmak olmalıdır. Bunu düşünen birey toplumsal ve doğal çevre bilincine sahiptir. Bu da sahip olabileceğimiz bir üst bilinçtir. Bilinçli olmak, toplumun içinde yaşarken her davranışın olumlu veya olumsuz etkisinin farkında olmaktır. Her bireyin benzer bilinçlilikte olması da toplum yapının daha olumlu ve güçlü olmasını sağlar. Bu durumda yasaların ve cezaların etkisi en asgariye iner.
Hayat
Bu toplum, tecavüzcüye erken boşalma indirimi verilmesini hak görmüş bir toplum. Bu toplum, tecavüz eden erkeğin tecavüz ettiği kadınla evlenip mutlu olacağına inanan bir toplum. Bu toplum, açım, işsizim diyen insanların yiyecek kuru ekmeği varsa tok olacağına inanan bir toplum. Bu toplum, insanların iş bulamadığı için değil, iş beğenmediği için intihar ettiğine inanan bir toplum. Ve bu toplum, suçluyu değil mağduru hedef alan bir toplum.
Hayat
33'e Serzeniş 33 ünde öğrendim kadınların erkeklerden güçlü olduğunu, 33 ünde öğrendim çocukların yaşlılardan merhametli olduğunu, 33 ünde öğrendim yalnızlığın kalabalıktan daha hüzünlü olduğunu, 33 ünde öğrendim beyazın siyahtan daha üstün olduğunu, 33 ünde öğrendim kapıların duvarlardan daha sıcak olduğunu, 33 ünde öğrendim ağlamanın gülmeden daha erdemli olduğunu, 33 ünde öğrendim ilk kelimenin son kelimeden daha zor olduğunu, 33 ünde öğrendim koklamanın tatmaktan daha lezzetli olduğunu, 33 ünde öğrendim umutlu olmanın ne menem birşey olduğunu
Hayat