Fatma

“Şikayet kendi oluşturduğun tatsız gerçekliğe,bir başkası ya da başkalarının sebep olduğu palavrasına dayanmak,bu sebeple kendine acımak ve kendin yetmiyormuş gibi,bu ne kadar kurban olduğun masalına karşındakini de inandırma çabasından başka bir şey değildir ve bence insanın muhteşemliği göz önüne alınırsa bu çok üzücü.”
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
“Yaşamında bir şeylerin değişmesini istiyorsan, öncelikle şikayet etmekten vazgeçeceksin. Tümüyle... Şikayet insanın başvurduğu en alçaltıcı yöntemlerden biri.”
“Bırak artık kendine kılıç sallamayı, bırak kılıç olarak başkalarını kullanmayı. Yol bu değil, kurban asla kazanamaz bunu unutma! Kurban olma. Kurban etme yaşamını artık bu aptal kandırmaca ya.”
“Onun yüzünden diye bir şey gerçekte yoktur. Onun yüzünden demek, gerçekte o kim ise kendini yok etmek için o kişiyi kullanma gayretindir. Kendine olan nefretinin sonucunu, kendini sabote edişini ve yok sayışını bir kez daha zafer çığlıkları atarak ortaya koyma çabandır. Onun yüzünden değil... Her zaman senin kendini bu kendilik nefretine kurban etmen yüzünden...”
“Bir çakma kimlikte her gün ordan oraya savruluyorsun. Anlaman lazım, burada ya kendin olursun ya yok olursun.”