Gonca Salman

Sözlerini tutanlar daha çok olsaydı, hayat benim için daha kolay olurdu.
Sayfa 122·Kitabı okudu
İnsan ve Duygular
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Yaratılışımızın ilahi amaçları-hikmetleri ve ALLAH'IN BİZDEN iSTEDİKLERİ Yıllar içinde bende oluşan kanaat ve Kur'an ayetlerine göre yaratılışımızın temel ilahi amaçlarını şöyle sayabiliriz: 1.Allah, bizden tek ilah olarak sadece Kendisini tanıma­ larını, inanmalarını ve sadece O'na ibadet edip, sadece O'ndan yardım istemeleri...... 2.Tüm dini öğretilerin kaynağı ve tek din olan İslam'a inanmamızı istemektedir. Dolayısıyla vahiy kitapları ile pey­gamberlerin hepsine inanmamızı ve farklı dini öğretileri, sade­ce farklı görüşler ve yollar sınırında değerlendirip, ayrı insan grupları olarak değerlendirmeyip kaynaşma sınavını geçme­mizi....... 3.Tüm insanları tek insanlık nesli olarak görmemizi ve farklılıklarımızı kaynaşma ve bir olma bilinçliliğine varmamızı ve sınav aracı olarak görmemizi..... 4. Hem Müslüman, hem de Mür n in olma aşar n alarına ilişkin şartları yerine getirmeye ve sonuçta Makbul kişi olma­ mızı ve bunlara yönelik dersleri başarmak üzere Dünya Okulundan Mezun olup diplama almamızı istemektedir.
Sayfa 137·Kitabı okuyor
Din
Allah, biz insanlara yüklediği Allah Kaynaklı Bilinçli Enerjisine O'nunla bütünleşmeyi becerebilme ve bu uğurda çaba harcama görevi vermiş ve bunu gerçekleştirmek üzere okul yeri olan dünyaya göndermiştir. Dünya, uçmayı öğrene­ceğimiz bir yer, dünya hayatımız ise uçmayı öğrenmek üzere bizlere verilen bir fırsattır. Allah Kaynaklı Bilinçli Enerji Havuzumuzun daha üst katlara çıkabilmek üzere uçabilmesi için hem uçmanın usulünü öğrenmemiz, hem de rahat uçma­mızı engelleyecek ağırlıklarımızı üzerimizden atmamız gerek­mektedir.......Dolayısıyla din ve Kur'an, insanın bu uçmayı öğrenme süreci sırasında, amacına varması amacıyla kullanması için verilen birer araçtırlar.
Sayfa 131·Kitabı okuyor
İnsanın Kur' an' daki yaratılış nedenine ait ayetlerin mesaj­larından anladığımıza göre insan, arındırılması işlemi sırasın­ da tabi tutulacağı sınavlarda bir arabanın yönünü belirleyen direksiyon gibi özgür iradesini, aklını, bilgisini ve mantığını kullanarak Kur' an' ın mesajlarının hedeflerine-amaçlarına uygun olarak bir yaşam sürmekle alacağı olumlu veya olum­suz enerjilerinin-puanlarının durumuna göre ya Allah'a yakınlaştıncı yolu (Hidayet yolunu, Sırat-ül müstakim'i) veya Şeytan'ın aidatınalarına uyup Allah'ın yolundan uzak­ laştıran farklı bir yolu seçecektir.
Sayfa 129·Kitabı okuyor
Din
Eğer bir din veya mesajının yorumu kişiler arasında ve toplumda huzursuzluğa yol açıyorsa, insanlar kendileri için bir araç olan dini ve mesajlarını doğru kullanıp yararlanamı­yor ve hata yapıyorlar demektir.
Sayfa 128·Kitabı okuyor
Din