HÜDA NAZ YAZICI

HÜDA NAZ YAZICI
@Huda_Nazz__
TR
''Bir insanın en büyük hatası başkalarına gereğinden fazla değer vermek değil, kendine hak ettiğinden daha az değer vermektir.'' -Gabriel Garcia Marquez
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
''Kötü resim çizerim korkusuyla hiç resim asmadım, kötü yaşarım korkusuyla hiç yaşamadım'' -Oğuz Atay, Tutunamayanlar
Morita olumsuz duygularını bırakma fikrini aşağıdaki fabl ile açıklamıştır: Direğe iple bağlanan bir eşek kendini kurtarmak için direğin etrafında dönüp durunca direğe daha yapışık, hareket edemez halde kalır. Aynı şey kendi korkularından ve rahatsızlıklarından kurtulmaya çalışıp acılarına daha fazla saplanan obsesif düşünme biçimine sahip insanlar için de geçerlidir.
LOGOTERAPİYLE DAHA İYİ YAŞAMAK: BİRKAÇ ANAHTAR FİKİR --Hayatımızın anlamını bir YARATMAYIZ, onu KEŞFEDERİZ der SARTRE --Var olmak için her birimizin yıllar boyunca defalarca belirlenebilen ya da dönüştürülebilen eşsiz bir nedeni vardır. --Tıpkı korkulan şeyin başa gelmesi gibi bir arzuya gösteilen aşırı ilgi de (ya da ''aşırı niyetlenmek'') arzunun gerçekleşmesini engelleyebilir. --Mizah olumsuz döngüleri kırabilir ve kaygıyı azaltabilir. --Hepimizin asil ya da korkunç şeyler yapma kapasitesi vardır. Denklemin hangi tarafında olacağımız hangi koşullarda olduğumuza değil, kararlarımıza bağlıdır.