Gulshan21

Hata yapan biri kendine hata yapar.Adil davranmayansa,kendine adaletsizlik etmiş olur,zira kendini kötü biri yapar
Sayfa 91·Kitabı okudu
Reklam
Ok bir yöne yol alır,akıl başka bir yöne.Bununla birlikte akıl bir şeye olanca dikkatini verirse,yolundan sapmaksızın,dosdoğru hedefine varır.
Sayfa 88·Kitabı okudu
İnsanlar birbirleri için yaratılmıştır.Ya eğit onları onları ya da onlara katlan
Sayfa 88·Kitabı okudu
Bir konu hakkındaki yargını ve etraflıca düşünme yetini aklınla bir araya getirirsen daha da yenilmez olmaz mı? Arzulardan azade bir zihin güçlü bir kale gibidir.Zira insanın sığınabileceği daha sağlam ve güvenli hiçbir yer yoktur.Bunu anlamayan cahilin tekidir,anlamasına rağmen ona sığınamayan ise bedbahttır.
Sayfa 86·Kitabı okudu
Hiç kimseyi suçlamamalısın.Çünki eğer yapabiliyorsan insanı düzelt.Bunu yapamıyorsan,sorunun kendisini düzelt.Eğer bunu da yapamıyorsan,birini suçlamanın ne yararı var? Hiçbir şey amaçsızca yapılmamalı
Sayfa 80·Kitabı okudu
Reklam