Her yazılan kelime ya da cümlede bir parça ben bulunmaktadır ondan dolayıdır ki burası benim otobiyografimm.
Kötülerden ve niyeti kötü insanlardan uzak bir dünya.
Tembellik benliğini tamamen başıboş bırakmak manasına geldiği için,her türlü şehvet mikrobunun gelişmesine elverişli "ortamı" oluşturur ve her türlü düşük seviyeli tutku, tembelliği de beraberinde getirir.
Yaşamlarını iyi bir şekilde düzenleme konusunda kendilerine yeterince hâkim olan gençler için hayat yaşamaya değer: İradenin ne olduğunu bilirsek , hepimiz bu seçkin topluluğa dâhil olabiliriz.
Çalışmak lazım dostum, sonra da durup hiçbir şey yapmamak, insanlarla konuşmak, hava almak, avare avare dolaşmak lazım çünkü öğrenilenler, gözlemlenenler bu şekilde hazmedilir; bilimi sadece belleğe bağlamak yerine yaşama bağlayarak hazmedilir.