Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şeb i Arûs

Şeb i Arûs
@Leb_i_Yunus
Okur
Dostlarınıza karşı zekânızı değil, kalbinizi kullanın. -Nurettin Topçu Gevezeliği bilgi, susmayı cehalet ve yapmacıklığı sanat zannedenlerden uzağım. -Halil Cibran
Sabitlenmiş gönderi
Ne yazık ki günümüz dünyası, insanı dış görünüşüne, mesleğine ve imajına göre sınıflandırmaya meylediyor. Ancak bu yanlış ve eksik tanımlama bizleri manevi hâllerin önemsiz olduğu düşüncesine götürüyor. Sadece kemik ve sinir düzeneğinden ibaretmişiz gibi bedenle ilgilenmek, sadece maddiyatı ve kariyeri önemsemek kalplerin ihmal edilmesine ve hastalanmasına sebep oluyor.
Sayfa 30 - Timaş YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
"Salih kişi, bütün azaları dünyaya bağlansa da salih niyeti sayesinde bir gün niyetindeki güzelliğe döner. Bütün derdi dünyalık ve hevasına uymak olan cahil kişi ise azalarının tamamı salih amellere bağlansa da bir gün mutlaka niyetine uygun olan duruma, yani dünyalık arzusuna ve hevaya uymaya döner. Çünkü onun içinde gizlediği asıl arzu dünyanın peşin menfaatleridir."
Sayfa 186 - Timaş YayınlarıKitabı okuyor
"O yalanı neden söyledim? İbadetlerimi neden insanlara göstermek istedim? Övüldüğümde iyi amellere koşarken eleştirildiğimde neden terk ediyorum? Başkalarının yanında sevaplara yönelirken, yalnızken neden günahları tercih ediyorum? Sanki içim dışımdan farklıymış gibi, kendimi de insanları da aldatıyormuş gibi hissediyorum, neden? Farkında olduğum bu hislerin üstüne gitmeli miyim? Yoksa herkes kendi hakkında böyle düşünüyor da tek ben mi dert ediyorum? Kendimi topluma sunarken gerçek benliğimi mi yansıtıyorum, yoksa bana maddi ve manevi değer kazandıracağını umduğum hayalimdeki kişiyi mi? Başkaları tarafından onay alabilecek olanı mı yoksa öz benliğimi mi gösteriyorum?"
Sayfa 185 - Timaş YayınlarıKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Namaza üşenerek kalkmak, insanların eleştirisinden korkarak onların gördüğü yerlerde özenle kıldığı halde kendiyle baş başa kaldığında bu özeni tamamen yitirmek iki yönlü olmanın önemli göstergesidir. Bu kişiler, ibadet etmeyenin sevilmediği bir ortamda, Allah'ı anmak gibi hedefleri olmadığı halde sırf insanlara iyi görünme derdiyle ibadet ederler. Oysa sadece Allah'ın rızasını bekleyerek namaz kılanların tanımı Kur'an'da bambaşkadır. "Onlar öyle adamlardır ki ne ticaret ne de alışveriş onları namazdan alıkoymaz." (Nûr, 24/37.)
Sayfa 184 - Timaş YayınlarıKitabı okuyor
Nisâ, 4/142.
"... Onlar namaza üşenerek kalkar, Allah'ı pek az anarlar, insanlara gösteriş yaparlar..."
Sayfa 184 - Timaş YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
Hikmet ehli bir zata "Münafık ağlar mı?" diye sormuşlar. "Gözleri ağlar ama kalbi ağlamaz," diye cevap vermiş. Çünkü içiyle dışı birbirinden kopmuş bir karakterdir o. Bu kalp sahibi kişinin bir diğer özelliği de yapılacak bir hayır olduğunda, özellikle zor amellerin başlangıcında işi üstlenecekmiş gibi, zorlukları fedakârca sırtlanacakmış gibi davranmasıdır. Çevresine güven vermek için de sık sık iyi işler yapmak gerektiğinden, fedakârlıktan, ahlaktan dem vurur. Fakat söz zamanı bitip eylem vakti gelip çattığında sesi kısılıp gündemi değişiverir ve asla konuştuğu amelleri yapmaz.
Sayfa 182 - Timaş YayınlarıKitabı okuyor
Süfyan es-Sevri şöyle der: "Birisinin bütün insanların onu sevmesini istediğini ve herhangi bir kişinin onu kötü anmasından hoşlanmadığını görürsen bil ki o münafıktır."
Sayfa 181 - Timaş YayınlarıKitabı okuyor
337 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.