Han Tuna Süleyman

Güzel kişiler, bunun için şükretmeli ve güzelliklerini iyilik için kullanmalılar, başka herhangi bir yetenek gibi, güzel olmayanlar, o olmadan kendilerini Avutsunlar ve ellerinden geleni onsuz yapsınlar— güzellik gereğinden fazla büyütülse de tanrının lütfudur ve küçümsenemez.
Sayfa 159
Alıntı
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Net şekilde böyle olmalı
Güzelliye imrenmek aptallıktır. Duyarlı insanlar ne kendileri için arzu ederler bunu ne de başkalarında bunu değer verirler. Eğer kafa çok kültürlü, yürekte cömertse kimse dış görünüşe aldırmaz..
Sayfa 158
Duygu ve Düşünce
Şu demek ki şimdi evine gidip beni hayal edecek kalbinden vurdum onu! Nereden biliyorsun? Bir çok şaşmaz delille; özellikle de ayrılırken bana bakışıyla. Cüretkar bir bakışı değildi— onu tenzih ederim-hayır, saygılı, hassas bir hayranlıktı. Ha, ha! Zannettiğim kadar aptal taş kafalı değilmiş!!
Sayfa 152
Alıntı
Kitap her yerde sanki İsviçre çakısı
“Belki onlar için fazla bilgesiniz. Yalnızken kendinizi nasıl uyarıyorsun— çok okur musunuz?” “ bunun için vakit ve okuyacak kitap bulursam okumak en sevdiğim meşgaledir”
Sayfa 151
Alıntı
Kendini büyük gösteriyorsun
“Hepiniz bana hürmet ediyor ve tapıyorsunuz, aranızda yapmayan varsa, sonuna kadar meydan okurum!”
Sayfa 147
Alıntı