MMM

"İnsanın insanla olan ilişkilerinde, başına gelebilecek en kötü şey, kendisini başkasının takdirine göre değerlendirmesidir."
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
"Tutsaklığa karşı doğal bir nefret sayesinde özgür doğan hayvanların zindan parmaklıklarına kafalarını vurduklarını, çıplak ilkel insanların Avrupalıların zevklerine tenezzül etmediğini ve bağımsızlıklarını koruma uğruna açlığa, ateşe ve kılıca karşı koyduğunu gördüğümde, özgürlükle ilgili fikir yürütmenin kölelerin tekelinde olmadığını hissediyorum."
"Sadece, kendilerini küçük düşürmekten çekinmeyenlerin, ne hakla kendilerine bağımlı olan kişileri aynı kepazeliği maruz bıraktıklarını ve yine ne hakla gelecek kuşaklar adına, varlıklarını liberal olmalarına borçlu olmayan ve yaşamaya layık olanlar için onlar olmadan hayatın bir yük gibi göründüğü nimetlerden vazgeçtiklerini sorgulayacağım."
"Seçim ne kadar sıklıkla yaşlı insanları görev başına getirdiyse, tekrarlanması o kadar mecburi olmuştur."

MMM

, bir kitap okudu
7/10
·136 syf.·
2022 9. kitabı