M

9/10
·86 syf.·
2026 3. kitabı
Lev Tolstoy
Lev Tolstoy
un meşhur eseri
İnsan Neyle Yaşar?
İnsan Neyle Yaşar?
İnsan sevgiyle, şefkatle, bağ kurarak yaşar. İnsanın kalbinde sevgi var. Çok basit ama derin bir dili var. Çok beğendim.
İnsan Neyle Yaşar?Lev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024233,7bin okunma
Edebiyatın En Tatlı Eşleşmeleri!
Peki ya sizin favori kitabınız hangi tatlı olurdu?
Kıvılcımı söndürmeyen ateşi zapt edemezdi. Birisi ona kötülük ederse intikam almaya değil, arayı düzeltmeye çalışıyordu; biri ona küfrederse aynı şekilde karşılık vermiyor, karşısındakine küfretmemeyi öğretmeye çalışıyordu.
Sayfa 46
— Yaşarsınız. Tanrı’nın izniyle yaşayacaksınız. Biraz sustuktan sonra gülümseyerek ekledi: — Bana bak Vanya, yangını kimin çıkardığını hiç kimseye söylemeyeceksin. Başkasının bir günahını örtersen, Tanrı senin iki günahını affeder.
Sayfa 46
Bak oğlum, sorumluluklarını hatırla, işine bak: Çocuklarınla birlikte tarlanı, evini idare et; biri seni gücendirirse Tanrı’nın emrine uy ve affet onu; hem hayatın dertsiz kaygısız, hem de vicdanın hep rahat olur.
Sayfa 39