İnsan kendi çıkarı peşinde koşan, kendi menfaatini düşünen bir varlık olarak algılandığı zaman, bencil ve yalnız bireyler oluşur ve evliliklerde SORUNLAR ortaya çıkar
Saldırganlık ve cinsellik, insanın vahşi duygularıdır, kişi bunları eğitmelidir.Erkekler, dünyada iletişimin arttığı,kadınlar erkeğin son derece içli dişli olduğu bir çağıda nefislerini kadına zarar vermeyecek biçimde terbiye etmek zorundadır. Kadında kendini sergileme konusunda dikkatli davranmalıdır. Erkekler duygularını denetleme, kadınlar kendini koruma konusunda hassasiyet göstermelidir.
Karşıdakinin hoşlanmadığı bir konuyu duyguları yıkan bir biçimde çok sık tartışmak, ruhu acıtan bir şeydir, sizi karşı tarafın gözünde sevimsiz yapar. Çiftler böyle durumlarda birbirlerini mutlu eden alanlardan uzaklaşır.