S.

Sen kendini ilme külliyyen vermedikçe, o sana cüzünü vermez. Yerken, içerken hep ilim elde etmeyi düşü nürsen, o zaman ilimden bir kapı açılır.
Sayfa 282
Alıntı
Reklam
Yemekten sonra şu üç şey yapılmazsa, yenilen yemek kalbe katılık verir: Bir cüz Kur'an-ı Kerim okumalı veya iki rekât namaz kılmalı ya da en az yüz kere Allâh-u Teâlâ'yı zikretmeli.
Sayfa 277
Din
Bir karınca cemaatini muhafaza ediyor iken, bir insan başında bulunduğu milletini korumazsa ahirette neler çeker neler!
Sayfa 265
Alıntı
Bir beyitte şöyle gelir:
Nefistir cehennem, bed huylarıdır, nâr-i sûzânî. "Nefis cehennemdir. Kötü huyları cehennemin yakıcı ateşidir."
Sayfa 253
Alıntı
"Ben kalp aynamı, mürşidimin kalp aynasına tutuyorum, niçin bir şey aksetmiyor"dersen, "Senin kalp aynanın yüzü çalı çırpı dolu, tam ayna olamıyor ki, göstersin" derim.
Sayfa 249
Alıntı
Reklam